Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Pustili su sve, i stvarno mislim da je to plan, ako ga imaju uopste naravno

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Ako pretpostavimo da su podaci o novozaraženima, hospitalizovanima i osobama na respiratoru verodostojni, tačno je da je u prethodnim talasima bilo više hospitalizovanih na isti broj novozaraženih:

U nedelji dana zaključno sa 2.9. dnevni prosek bio je 2665 novozaraženih, a hospitalizovanih 2.9. bilo je 1347.

Sličan 7-dnevni prosek dnevnog broja novozaraženih (2690) bio je 23.2, ali tada je bilo 3727 hospitalizovanih, 2,8 puta više.
Takođe sličan 7-dnevni prosek dnevnog broja novozaraženih (2584) bio je 12.11, ali tada je bilo 3433 hospitalizovanih, 2,5 puta više.

Nešto drugo zabrinjava - ovo je najgori odnos osoba na respiratoru u odnosu na hospitalizovane još od prvog talasa:

Pronašao sam najpribližniji broj osoba na respiratoru u uzlaznom delu prethodnih talasa i očitao broj hospitalizovanih u tom trenutku.

Prvi talas: 4.4.2020. 89 na respiratoru na 1046 hospitalizovanih -> 8,5%
Drugi talas: 4.7.2020. 86 na respiratoru na 2347 hospitalizovanih -> 3,7%
Treći talas: 7.11.2020. 77 na respiratoru na 2442 hospitalizovana -> 3,2%
U četvrtom talasu broj osoba na respiratoru nije se spuštao ispod 126.
Ovaj, peti talas: 3.9.2021. 87 na respiratoru na 1403 hospitalizovana -> 6,2%

Izvor podataka o 7-dnevnom proseku dnevnog broja novozaraženih:
https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&facet=none&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Metric=Confirmed+cases&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false&country=~SRB

Izvor podataka o hospitalizovanima i osobama na respiratoru:
https://www.b92.net/info/koronavirus/statistika.php

Edited by vememah

1 minute ago, Sandradjer said:

Pustili su sve, i stvarno mislim da je to plan, ako ga imaju uopste naravno

Šta god da su odlučili (ako uopšte i jesu), profitiraće: "imate vakcine, izvolite; nećete - vaš problem". Namestilo im se baš lepo. A to što je sve pušteno samo pokazuje nedostatak empatije.

2 minutes ago, dvb-t manijak said:

U pitanju je omaška

Možda i nije, nego nova mera. Da se poboljša obrazovna struktura nevakcinisanih kad pročitaju ovo.

10 minutes ago, Re-ac-tor said:

Šta god da su odlučili (ako uopšte i jesu), profitiraće: "imate vakcine, izvolite; nećete - vaš problem". Namestilo im se baš lepo. A to što je sve pušteno samo pokazuje nedostatak empatije.

Nedostatak empatije prema kome tacno ?

Ispred kovid ambulanti izgleda uglavnom nevakcinisana mlađarija i stariji kojima je prošlo 6 meseci od druge doze uglavnom vakcinisani Sinofarmom.

Ispred kovid ambulanti na Novom Beogradu i u Zemunu, naša ekipa je zabeležila povećan broj ljudi koji dolazi da se testira, a među njima ima gotovo jednak broj i starih, ali i mladih osoba.

Među anketiranim građanima više je bilo mlađih koji su nevakcinisani i koji sada razmišljaju da se vakcinišu u narednom periodu. Među zaraženima je bilo i naših najstarijih sugrađana koji su bili vakcinisani ranije, ali im je uglavnom prošlo šest meseci od poslednje doze.

Od anketiranih vakcinisanih sagovornika, najviše njih opredelilo se za kinesku vakcinu „Sinofarm“ za prve dve doze. Među anketiranim bio je i jedan stariji sugrađanin koji je pre neki dan primio i treću dozu cepiva, ali se u međuvremenu zarazio.

https://nova.rs/video/anketa-ispred-beogradskih-kovid-ambulanti-da-li-ste-vakcinisani/ (ima video)

ne znam da li je daleko bolja ili nesto bolja, ali oni koje se oslanjaju na imunitet stecen zarazavanjem svakako uskoro treba da pripremaju plan b.

anegdotalno, ponovno zarazavanje u mom okruzenju vec nije posebno retko. ono sto je stvarno bedak (ali i zanimljivo sa stanovista individualnih predispozicija za infekciju) su slucajevi - vec znam za dva - da su osobe prelezale, vakcinsale se i opet boluju. i to ne bas asimptomatski.
Uh, pisao sam na vakcinaciji, imam u kući dvoje rezaraženih uz full revakcinu , simptomi kao jača prehlada doduše.
Lokalni dz, 95odsto pozitivnih su nevakcinisani (uzorak 100+)

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока

Koja vakcina?

Koja vakcina?
Čajna

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока

Izgleda da se bolnice polako spremaju za prelazak u COVID sistem, danas mi je doktor javio da požurim da obavim sve što treba dok se još može. 

Sv. Sava je u sistemu od pre nekoliko dana.

Juče imao razgovor sa rođakom, ukratko:
"Nisam se vakcinisala, ako do sad nisam dobila koronu, neću ni nadalje, oko mene bilo ljudi sa koronom ihaaa a ja ništa..."
Inače cela porodica nevakcinisani, ona muž i 4 dece...
Zvao sam je da vidim jesu li kući u nedelju da odemo do njih nismo se videli sigurno godinu dana, sad više nemam volje ni želje...
Najgore mi je što posle takvih razgovora u glavi imam rečenicu:"... E što te ne cepne korona pa da vidiš" i onda se baš loše osećam.

... Shiit has hit the fan

...

Edited by vememah

Background Picker
Customize Layout