Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

18 hours ago, dùda said:

blah. 

kupio sam ovaj broj Vremena u nadi da je Jovana oplela po našim lokalnim idiotima i oportunistima, to bi mi više značilo da vidim koji su i šta rade, ali ipak je tekst o ljudima koji su globalno najzastupljeniji u svemu tome.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

blah. 
kupio sam ovaj broj Vremena u nadi da je Jovana oplela po našim lokalnim idiotima i oportunistima, to bi mi više značilo da vidim koji su i šta rade, ali ipak je tekst o ljudima koji su globalno najzastupljeniji u svemu tome.
I ja se nadao nekim našim hoštaplerima.
No hvala što si pročitao za mene. [emoji6]

... Shiit has hit the fan

24 minutes ago, Svarog said:

blah. 

Mogla je da intervjuise pojedine znamenite forumase da ne gubi vreme sa istrazivanjem ili makar da prekopa forum za linkove. 5 min posla.

45 minutes ago, Svarog said:

blah. 

Pisala je na tviteru da je o strancima što je i normalno jer se po tekstu vidi koliki uticaj imaju i da su generalno veći problem po svetu nego ovi naši, a i ti i takvi su izvor i za ove naše eksperte.

Malo me iznervirala kada je neko pitao "mogli ste ovaj tekst da podelite ili vi ili časopis vreme sa obzirom da je značajan u ovom momentu", na šta jeo na rekla "a platu ću da dobijem od lajkova"? Kontam da je u jednu ruku u pravu ali u drugu mi takva izjava zvuči baš snobovski i sebično, neće ti objava jednog teksta spasiti ni platu ni život, ni tebi ni novinama.

Svakako, hvala @angelada za tekst. :)

ja to razumem, zato i nisam okačio odmah tekst :inn:

9 hours ago, Aleksija said:

ne znam da li je daleko bolja ili nesto bolja, ali oni koje se oslanjaju na imunitet stecen zarazavanjem svakako uskoro treba da pripremaju plan b.

anegdotalno, ponovno zarazavanje u mom okruzenju vec nije posebno retko. ono sto je stvarno bedak (ali i zanimljivo sa stanovista individualnih predispozicija za infekciju) su slucajevi - vec znam za dva - da su osobe prelezale, vakcinsale se i opet boluju. i to ne bas asimptomatski.

Da, najgore je što je ono što sam našao da recovered + vaccinated nije significant better od samo recovered. A valjalo bi da jeste. Mada ima studija koje kažu da jeste, ali retko sam naleteo.

3 hours ago, precog said:

Mogla je da intervjuise pojedine znamenite forumase da ne gubi vreme sa istrazivanjem ili makar da prekopa forum za linkove. 5 min posla.

Ako ćemo iskreno, nije nešto ni istraživala, već je prenela urađeno istraživanje.

Imate članak na osnovu istog istraživanja i na Guardianu, kao i celo istraživanje na 50ak strana kome se čita.
https://www.theguardian.com/world/2021/jul/17/covid-misinformation-conspiracy-theories-ccdh-report

Mada jovanin članak jeste malo opširniji nego ovaj bućkuriš na Gardijanu

Edited by Spooky

Great success.

U Kragujevcu u poslednja 24 časa novozaražena je 201 osoba od koronavirusa, svaki četvrti testirani građanin na virus je pozitivan, svako drugo testirano dete je zaraženo, a u gradu koji je glavno žarište epidemije u Srbiji u subotu, 4. septembra, će na hipodromu biti održan koncert Zdravka Čolića.

https://rs.n1info.com/vesti/kragujevac-zariste-korone-a-u-subotu-koncert-zdravka-colica/

Edited by vememah

Brojevi su baš ogromni

Just now, renne said:

Brojevi su baš ogromni

bitan je broj na respiratorima, a on je sada mnogo manji nego kada smo ove brojeve zarazenih imali u prethodnim talasima.

14 minutes ago, Nikodije said:

bitan je broj na respiratorima, a on je sada mnogo manji nego kada smo ove brojeve zarazenih imali u prethodnim talasima.

Vakcina.

Paunić: Sve veći broj studenata ima koronavirus, nevakcinisani teže bolesni

Epidemiološkinja sa Studentske poliklinike dr Mila Paunić izjavila je da je poslednja nedelja obeležena mnogo većim brojem studenata koji su došli da se testiraju jer sumnjaju da imaju koronavirus, a da je broj pozitivnih za dva i po dana dostigao ukupan broj onih koji su bili pozitivni u celom julu mesecu.

Ona je za N1 rekla i da se potvrdilo da su kod nevakcinisanih mnogo teže kliničke slike nego kod nevakcinisanih studenata.

Paunić kaže da je među obolelima u julu i avgustu četvrtina bila vakcinisana, ali da su imali blaže kliničke slike i da zbog toga dileme nema da je rešenje – u vakcinaciji.

„Još ima vremena, pre početka studentske školske godine da se vakcinišu svi koji su se razmišljali…Nema razmišljanja više, jer svako razmišljanje je momenat kada će se neko zaraziti i to verovatno sa teškom kliničkom slikom“, rekla je dr Paunić.

Ona je rekla da se u Studentskoj poliklinici vakcinisalo 12.500 ljudi, ali da je broj siguro veći jer su se studenti vakcinisali i u mestima iz kojih su. „Sigurno da je ovaj podatak dobar ali je još nedovoljan, budući da imamo 120.000 studenata“, kaže.

Paunić ističe i da je počeo da se javlja veći broj studeneta za vakcinaciju posle informacija da su u mlađoj populaciji zabeleženi i smrtni slučajevi.

Ona je rekla da se studenti javljaju i kažu da su se uplašili jer su čuli da su se teško razbolele njihove komšije ili cimeri.

„Nadam se da kreće novi talas zaintersovanosti za vakcine. Mesec septmbar treba iskorisiti da se što veći broj vakciniše, jer će nas vakcina zaštititi od teških formi, od umiranja“, rekla je dr Paunić.

https://rs.n1info.com/vesti/paunic-sve-veci-broj-studenata-ima-koronavirus-nevakcinisani-teze-bolesni/

Edited by vememah

1 hour ago, Nikodije said:

Sačekaj da se zalaufa talas, broj na respiratoru će rasti sa vremenskim lagom od 2 - 3 nedelje.

Ono što zabrinjava je stopa rasta zaraženih.

Ne znam da li je bilo i taman da probam da okacim sliku 

IMG-2fbde6e30f761f5284b8c190ebef1dcd-V.jpg

Plan je izgleda da se svi koji nisu imunizovani vakcinama, što je moguće brže imuniziju prirodnim putem. Nemam drugo objašnjenje.

U busevima, radnjama i ustanovama po nekom mom utisku maksimalno trećina ljudi nosi masku, uključujući i zaposlene.

Background Picker
Customize Layout