Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

19 minutes ago, vememah said:

Ako je od vakcinacije prošlo više od 3 meseca, reklo bi se da je racionalno maksimalno se pričuvati do primanja treće doze i još bar nedelju dana posle.

Naravno da su ljudi mislili da neće baš da umru posle obe doze, pa neka je i 6 meseci prošlo.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Avaksi na sve mogu da se prave ludi al ne mogu da ne vide 19km2 nove bolnice u ns i apel za novi pazar, plus ono sto je vec sklepano za rekordno vreme. 

Edited by villiem

Južne vesti između ostalog pišu da je trebalo da prime treću dozu ovih dana. Nije rečeno koje marke su bile prve dve.

3 minutes ago, villiem said:

Na sve mogu da se prave ludi al ne mogu da ne vide 19km2 nove bolnice u ns i apel za novi pazar, plus ono sto je vec sklepano za rekordno vreme. 

Ko se pravi lud ?

19000 m2 nije  19km2

k m2

5 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

k m2

ok, tako može, ali onako ne 

Ed.

ma nije da ne može, može naravno, nego mi što baratamo sa kvadraturama a nismo mnogo na mrežama smo rigidni, šta da se radi :D

Edited by dùda

Užasna vest koja će da odjekne medju vakcinoskepticima i dodatno oteža situaciju.

Prosto ne vidim način da se sad značajnije poveća broj vakcinisanih.

Zna li se koja vakcina je u pitanju?

Edited by mraki

2 hours ago, dùda said:

Ali lekari koji nisu dovoljno brzo reagovali i prepoznali simptome :blink: 

To je zvanična verzija, ne bi me čudilo da su im rekli da ne mogu da uzmu bolovanje sve dok nije postalo očigledno da su ozbiljno bolesni.

10 minutes ago, mraki said:

Užasna vest koja će da odjekne medju vakcinoskepticima i dodatno oteža situaciju.

Prosto ne vidim način da se sad značajnije poveća broj vakcinisanih.

Zna li se koja vakcina je u pitanju?

I ja mislim da je to to što se vakcinacije tiče. Propustili smo šansu da ubijedimo veći broj ljudi u momentu kada su vakcine pravile značajnu razliku. Sada to kod nas nije slučaj. Ogroman broj ljudi je vakcinisan Sinofarmom a od toga je već prošlo dosta vremena - neki drugi su to prepoznali i ispravili grešku, mi se i dalje pravimo slijepi i gluvi da ne bismo slučajno doveli u pitanje strategiju koju smo gradili od početka.

Ova vijest je, na način na koji je plasirana, poluinformacija. Mi bismo sad već morali da uz svakog preminulog imamo datum i vrstu vakcine koju je primio, ako je to bio slučaj. 

Avaksi vec seire nad izjavom Pece Kona da je svaki treci zarazen - vakcinisan, ova tragedija im je slag na plazma torti. 

@dùda ja sam se isto zapitala - kako ne prepoznase simptome?

Tuzno je i tragicno sta god da je po sredi. Mnogo mi je zao. 

verujem da su prepoznali simptome, al kako sam čitao/slušao na x mesta nekada je dovoljno pola dana da se stanje promeni do trena kada je bilo kakva pomoć uzaludna, čak i za mlađe obolele, a kamoli za 60+

Nego, šta kažu statistike ili barem anegdotalna saznanja, obolevaju li od delte oni koji su preležali alfu, i ako da, kako prolaze?

malopre sam procitala podataka iz izraela, broj reinfekcija raste znacajno iz nedelje u nedelju. protok vremena + delta... 

Da. I dalje je daleko bolja zaštita nego vakcina, ali raste broj reinfekcija. Koliko sam shvatio nisu sigurni da li delta zaobilazi postojeća antitela ili je u pitanju nestajanje antitela kroz vreme ili kombinacija.

12 minutes ago, Jozef K. said:

Da. I dalje je daleko bolja zaštita nego vakcina, ali raste broj reinfekcija. Koliko sam shvatio nisu sigurni da li delta zaobilazi postojeća antitela ili je u pitanju nestajanje antitela kroz vreme ili kombinacija.

ne znam da li je daleko bolja ili nesto bolja, ali oni koje se oslanjaju na imunitet stecen zarazavanjem svakako uskoro treba da pripremaju plan b.

anegdotalno, ponovno zarazavanje u mom okruzenju vec nije posebno retko. ono sto je stvarno bedak (ali i zanimljivo sa stanovista individualnih predispozicija za infekciju) su slucajevi - vec znam za dva - da su osobe prelezale, vakcinsale se i opet boluju. i to ne bas asimptomatski.

Background Picker
Customize Layout