March 24, 20205 yr Sad vidim da se u odluci kojom se određuje mera ostajanja kod kuće u samoizolaciji uopšte ne pominje rok od 14 dana, već da svi moraju da sede u kući 28 dana http://www.pravno-informacioni-sistem.rs/SlGlasnikPortal/eli/rep/sgrs/vlada/odluka/2020/23/1/reg 4а Држављанима Републике Србије и страним држављанима који имају одобрен привремени боравак или стално настањење у Републици Србији, а који у Републику Србију долазе из држава, односно подручја са интензивном трансмисијом болести COVID-19, односно жаришта епидемије, и то из: Швајцарске Конфедерације, Републике Италије, Исламске Републике Иран, Румуније, Краљевине Шпаније, Савезне Републике Немачке, Француске Републике, Републике Аустрије, Републике Словеније и Републике Грчке ‒ одређује се мера карантина и, ради спречавања појаве, ширења и сузбијања заразне болести COVID-19, упућују се на спровођење те мере у трајању од 28 дана – у објекат војне установе „Моровић”, Шид и Миратовачко поље . Држављанима Републике Србије и страним држављанима који имају одобрен привремени боравак или стално настањење у Републици Србији, а који у Републику Србију долазе из држава које нису наведене у ставу 1. ове тачке, као и лицима из тачке 4. став 2. подтачка 8) ове одлуке ‒ без обзира одакле долазе, одређује се мера стављања под здравствени надзор на акутно респираторно обољење изазвано новим Корона вирусом SARS-CoV-2 у трајању од 28 дана (изолација у кућним условима). Nisam čuo da su pominjali tu izmenu, niti znam da li je uopšte nekim od ovih propisa bilo određeno da se kod kuće sedi 14 dana ako nisi došao iz iz Nemačke, Španije, Irana itd. Edited March 24, 20205 yr by napadaj
March 24, 20205 yr 5 minutes ago, maharaja said: Realno, radije bih umro SAM kod kuće u najtežim mukama uz bindžovanje netfliksa do poslednjeg trenutka, nego u nekom konc logoru koji su postavili Vučić i Vulin +1 ili da se raspadnem sam kući™ ili neka me odmah roknu dva puta sam prošao kroz nešto slično u životu, treći put jok
March 24, 20205 yr 3 minutes ago, Time Crisis said: To je verovatno da natera ljude da ostanu kući ili evo gde ćete da završite verovatno, i u mom slucaju je efekat postignut, barem u smislu da se sigurno nikome necu obracati ukoliko budem imao odgovarajuce simptome.
March 24, 20205 yr 1 hour ago, maharaja said: Sve sam više ubeđen da Vučić živi svoje vlažne snove: vanredno stanje, konferencije non-stop, konc logori... Nema nikakve dileme. Ne samo on vec i ekipa oko njega.
March 24, 20205 yr 2 minutes ago, Tutankamon said: Znaci, imas studentske menze koje zvrje prazne jer nema studenata i koje mogu da kuvaju klopu i imas gomile hotela koji zvrje prazni i kojima bi mogao da dotiras neku kintu da prime organizovano lakse zarazene...jel ovo tolko tesko organizovati pobogu ..da dodam i kasarne... Pa da posle popiju tužbe, lepo nam je objasnila premijerka. Šta očekuješ od njih, neće oni tu da leže. A čudili smo se što gastosi izbegavaju Morović, ono je još gore od ovog.
March 24, 20205 yr 2 minutes ago, napadaj said: 4а Држављанима Републике Србије и страним држављанима који имају одобрен привремени боравак или стално настањење у Републици Србији, а који у Републику Србију долазе из држава, односно подручја са интензивном трансмисијом болести COVID-19, односно жаришта епидемије, и то из: Швајцарске Конфедерације, Републике Италије, Исламске Републике Иран, Румуније, Краљевине Шпаније, Савезне Републике Немачке, Француске Републике, Републике Аустрије, Републике Словеније и Републике Грчке ‒ одређује се мера карантина и, ради спречавања појаве, ширења и сузбијања заразне болести COVID-19, упућују се на спровођење те мере у трајању од 28 дана – у објекат војне установе „Моровић”, Шид и Миратовачко поље. Nije sasvim jasno zasto bas ove zemlje - ima zemalja koje su jos vise pogodjene virusom (po glavi st.) od nekih na ovom spisku, a nisu navedene.
March 24, 20205 yr 46 minutes ago, Perodeformero said: Ovo mozda pije vodu ako nas lupi neki zemljotres.
March 24, 20205 yr 15 minutes ago, napadaj said: Sad vidim da se u odluci kojom se određuje mera ostajanja kod kuće u samoizolaciji uopšte ne pominje rok od 14 dana, već da svi moraju da sede u kući 28 dana http://www.pravno-informacioni-sistem.rs/SlGlasnikPortal/eli/rep/sgrs/vlada/odluka/2020/23/1/reg 4а Држављанима Републике Србије и страним држављанима који имају одобрен привремени боравак или стално настањење у Републици Србији, а који у Републику Србију долазе из држава, односно подручја са интензивном трансмисијом болести COVID-19, односно жаришта епидемије, и то из: Швајцарске Конфедерације, Републике Италије, Исламске Републике Иран, Румуније, Краљевине Шпаније, Савезне Републике Немачке, Француске Републике, Републике Аустрије, Републике Словеније и Републике Грчке ‒ одређује се мера карантина и, ради спречавања појаве, ширења и сузбијања заразне болести COVID-19, упућују се на спровођење те мере у трајању од 28 дана – у објекат војне установе „Моровић”, Шид и Миратовачко поље . Држављанима Републике Србије и страним држављанима који имају одобрен привремени боравак или стално настањење у Републици Србији, а који у Републику Србију долазе из држава које нису наведене у ставу 1. ове тачке, као и лицима из тачке 4. став 2. подтачка 8) ове одлуке ‒ без обзира одакле долазе, одређује се мера стављања под здравствени надзор на акутно респираторно обољење изазвано новим Корона вирусом SARS-CoV-2 у трајању од 28 дана (изолација у кућним условима). Nisam čuo da su pominjali tu izmenu, niti znam da li je uopšte nekim od ovih propisa bilo određeno da se kod kuće sedi 14 dana ako nisi došao iz iz Nemačke, Španije, Irana itd. i ja prvi put ovo vidim ovo su nekako uspeli da prećute
March 24, 20205 yr 1 hour ago, slepa živana said: sad slušam u vestima, ovi što su stigli avionom iz pariza se žale, nisu im rekli gde ih voze, završili u izbegličkom kampu kod subotice, kažu da se kaju što su došli, bilo im bolje na aerodromu. idu neki snimci, neki horor. A kukali ste da se vratite!? Evo vam ga...
March 24, 20205 yr danas objavili da su za sremski okrug utvrdili 3 zarazenih, sve gastosi za ostalo 2 koji su iz drugih gradova ne znam, a u sm ovaj jedan iz francuske uredno sedeo kuci izolovan i kad se prijavio zbog T i testirao ispao pozitivan, ima blage simptome. najbitnije da nije sirio.
March 24, 20205 yr Zasto je problem istestirati te ljude koji dolaze pa nezarazene pustiti kucama? Takodje, ako te odvedu u logor, kapiram da ti po defaultu odredjuju 14 dana boravka, iako si ti mozda posle vec 7 cist? Jer garant te nece testirati prvog dana zaraze.
March 24, 20205 yr zato što treba da prođe 5/6 dana pre nego što se u brisu iz nosa mogu detektovati merljive količine virusa