Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Kaže mi malopre kovinski taksista: ja i žena smo rešili da se jedno vakciniše, drugo ne, ako jedno umre, da ima ko da odgaji decu :huh: (on preležao lakši kovid i ne vakciniše se)

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

10 minutes ago, Skyhighatrist said:

Kaže mi malopre kovinski taksista: ja i žena smo rešili da se jedno vakciniše, drugo ne, ako jedno umre, da ima ko da odgaji decu :huh: (on preležao lakši kovid i ne vakciniše se)

razni smradovi prodaju hiljade knjiga i drže katedre i predavaju u 4 semestra o diverzifikaciji rizika i kako pokriti sve baze, a mali ljudi iz naroda to objasne u jednoj rečenici

Za taj mim je najjace ono

SFRJ

"ko nas bre zavadi"

1 hour ago, Skyhighatrist said:

Od vakcine ili od kovida?:unsure:

exactly

:fantom:

13 minutes ago, mraki said:

Od vakcine ili od kovida?:unsure:

Lepo ti kaže omiljeni, pokrili sve baze :fantom:

kako odluče koji bataljon će biti izbrisan iz brojnog stanja a koji će da se junački povlači preko albanije?

sigurno su igrali papir kamen makaze na 3 dobijene

U kovid bolnici u Novom Sadu primljeno 216 medicinara, konkursom traženo više od 1.100

Klinički centar Vojvodine zaposliće u novoj kovid bolnici na određeno 216 medicinara koji su primljeni putem konkursa, a na kojem se tražilo 1.143 medicinska radnika.

Čini se da odaziv na konkurs nije bio zadovoljavajući po svim kategorijama medicinara za kojima se traga. 
Konkretno, putem konkursa se tražilo 20 specijalista interne medicine, a primljeno je njih dvoje. Primljeno je petoro specijalista radiologije na 16 otvorenih mesta, dok je primljen samo jedan infektolog na poziciju za osam izvršilaca. Popunjena su dva od četiri mesta za specijaliste opšte hirurgije, jedan specijalista laboratorijske medicine na dva slobodna mesta, kao i jedan neurolog na poziciji na kojoj su planirana četiri neurologa. Popunjene su sve 32 pozicije za doktore medicine, kao i jedna pozicija za magistra farmacije i šest pozicija za medicinske biohemičare. Popunjene su i pozicije za farmaceutske tehničare - njih 10 je zaposleno na šest meseci. Primljena je i 71 medicinska sestra, ali se konkursom tražilo njih 811. Uposleno je i traženih 30 fizioterapeutskih tehničara.

Pregledom traženih i popunjenih pozicija vidljivo je da će kovid bolnici, na duži ili kraći vremenski period, nedostajati 927 medicinara na različitim pozicijama. Njih ustanova može da zaposli i u narednom periodu, dok se sada primljenim na određeno ugovori mogu produžavati.

Klinički centar Vojvodine je na odvojenom javnom oglasu tražio i 142 administrativna radnika na rad do tri meseca. Rezultati tog oglasa još uvek nisu javni.

U Kliničkom centru Vojvodine nisu odgovorili na pitanja 021.rs o broju prijavljenih kandidata za rad u novoj kovid bolnici, te koliko kandidata nije ispunilo uslove.

Kovid bolnica trebalo bi da bude završena do 1. septembra. Uređenje okoline nove ustanove na Mišeluku Grad je završio pre dve nedelje.

Uzimajući u obzir ogromna naknadna i nikada objašnjena izdavanja za radove iz republičkog budžeta, izgradnja ovog objekta će koštati gotovo šest milijardi dinara. Prvo je saopšteno da će bolnica koštati 4,15 milijardi, ali se iz budžeta i odluka Vlade vidi da je opredeljeno 3,5 milijardi dinara. Potom je iz budžetske rezerve početkom juna dodato još 1,37 milijardi dinara, zatim polovinom istog meseca dodato je još 211 miliona dinara, da bi početkom avgusta bilo izdvojeno još 440 miliona dinara.

Bolnica će imati 220 kreveta na intenzivnoj i 404 kreveta na poluintenzivnoj nezi, a kako je planirano, osim bolničke zgrade koja će imati tri lamele, imaće i kuhinju, magacin, magacin apoteke, kapelu, kotlarnicu i prostor za medicinske gasove uz prateće parkinge i druge saobraćajne površine.

U samoj bolnici će biti i dve operacione sale, angio sala, dva rendgena, dva skenera, odeljenja sa ultrazvukom, endoskopija, laboratorija, pet ambulanti i osam dijaliznih mesta.

https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/283083/U-kovid-bolnici-u-Novom-Sadu-primljeno-216-medicinara-konkursom-trazeno-vise-od-1100.html

Edited by vememah

Od 29 ležećih pacijenata na kovid odeljenju [čačanske bolnice] 16 je vakcinisano, od čega je 14 i revakcinisano, mahom kineskom vakcinom. Ali mora se naglasiti da se radi o starijim ljudima koji imaju prateće hronične bolesti. Kliničke slike su relativno blage, svakako znatno slabije nego što bi bile da nisu primili vakcinu. Ostalih 13 pacijenata su nevakcinisani i to su uglavnom mlađi ljudi. Primetno je da mlađa populacija izbegava imunizaciju, što je neobjašnjivo i nedopustivo – kaže direktor Opšte bolnice Čačak dr Miroslav Sretenović.

https://moravainfo.rs/dr-sretenovic-polovina-hospitalizovanih-na-kovid-odeljenju-vakcinisana-ali/

CF7BD0F3-A583-4994-B3E2-1814DF2E5AEC.thumb.jpeg.74f05030358118cd48f3bc6f542a65b2.jpeg

Vec nekoliko dana imam rasravu sa drugom u viber grupi, od virus nije izolovan pa sve do ne rade se obdukcije. Ne znam odakle mi snaga. I sad vidim ovu sliku gore... katastrofa

Edit. hvala @vememah a i ostalima koji kace sve ovo, uvek imam spreman neki odgovor u rukavu :D

Edited by de Sisti

Pa i antivax ima spreman odgovor.

"Povećana je smrtnost jer ljudi nisu mogli da se leče zbog te izmišljene korone. Od same korone umrlo manje nego od gripa"

Dovoljno da pogledaš recimo twitter account Radulovića i shvatiš da nema poente raspravljati se.

Background Picker
Customize Layout