Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

da li nas je adzic vukichevic do sada lagala? ne mogu da se setim :unsure:

sent from novi mnogo jak bubamoto.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

imala je neki ekscestm na samom početku rada

Ne verujem da su u Batajnicu instalirali nekog slobodomisleceg.

Nije ona slobodnomisleća[emoji769], ali dobrano ratuje sa MZ oko toga da želi da se vrati na mesto sa koga je došla, i oko toga da joj radnici u "svemirskom brodu" nisu svi vakcinisani...

... Shiit has hit the fan

Svi osnovci i većina srednjoškolaca će nastavu pratiti iz učionica

Nastava u osnovnim i srednjim školama u najvećem broju opština počeće redovno, odnosno po modelu neposredne nastave u školama, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Srednjoškolci u 15 opština će kombinovati neposrednu i nastavu na daljinu, a odeljenja će biti podeljena u grupe.

U ove opštine spadaju Kladovo, Petrovac na Mlavi, Nova Varoš, Priboj, Užice, Valjevo, Despotovac, Jagodina, Paraćin, Svilajnac, Rekovac, Ćuprija, Preševo, Novi Pazar i Bojnik.

Tutin je jedina lokalna samouprava u Srbiji gde će se primenjivati treći model, odnosno onlajn nastava u svim srednjim školama.

Ovakva odluka je doneta na osnovu procene epidemiološke situacije koju je izvršio Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" rukovodeći se indikatorima koje su pripremili teritorijalno nadležni instituti i zavodi za javno zdravlje, piše u odluci Ministarstva.

Procena epidemiloške situacija u jedinicama lokalne samouprave je izvršena na osnovu podataka koji se odnose na intezitet širenja virusa, mogućnost primene mera prevencije u školama, obuhvat imunizacijom u opštoj populaciji i kod radnika u obrazovanju, mogućnost promene modela u slučaju masovnije pojave obolevanja i važnost redovnog školovanja za učenike, porodice i društvo u celini, pojašanjava se u odluci.

Ističe se da učenici koji boluju od kovida ili kod kojih postoji sumnja na kovid u periodu koji odredi lekar, kao i oni učenici koji su bliski kontakti kovid pozitivnih osoba ne počinju sa nastavom.

Sledeći sastanak Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola biće održan 2. septembra, kada će se ponovo sagledati aktuelna epidemiološka situacvija radi donošenja potrebnih mera.

https://novaekonomija.rs/vesti-iz-zemlje/svi-osnovci-i-većina-srednjoškolaca-će-nastavu-pratiti-iz-učionica

Edited by vememah

gde u beogradu moze da se primi boostercic? 

trebao bih sledeće nedelje da putujem za cg, sad nisam pametan, da li da odem da primim treću pre odlaska(6 meseci mi pada 13) ili da sačekam pa po dolasku da se bustujem

ili da prvo uradim test na antitela

7 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

trebao bih sledeće nedelje da putujem za cg, sad nisam pametan, da li da odem da primim treću pre odlaska(6 meseci mi pada 13) ili da sačekam pa po dolasku da se bustujem

Do mene je dosla informacija da nece da te bocnu dok ne prodje 6 meseci. Nije provereno

11 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

ako bas ne ides na folk koncerte u igalo, u guzvi ces biti samo na aerodromu, i to po mom nedavnom iskustvu na beogradskom, a imunitet od trece doze svakako neces razviti do preuzimanja bording karte i ulaska u haos. mislim da ti je svejedno. 

s druge strane, cg ima ozbiljan broj novooboljelih.

• Author
20 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

prvo uradim test na antitela

Ovo je prvi korak svakako pre trece doze, a kao sto rekose pre mene, nece dobiti efekat trece doze  dok stignes u CG. Valjda tek nakon nedelju ili 2 se dobija efekat neki, ako sam dobro shvatio pisanija i izjave doktora.

negde sam pročitao, mislim da je šekler rekao, da buster doza odmah počinje da razvija antitela

a nadam se da će broj obolelih da se smanjuje sa završetkom sezone 

e

ovo sa momentalnim odgovorom mi deluje logično, ima valjda neka informacija u imunim ćelijama od prošle vakcine, pa je buster doza samo podstakne za proizvodnju novih

Edited by kud u maglu Simoviću

26 minutes ago, Sandradjer said:

Do mene je dosla informacija da nece da te bocnu dok ne prodje 6 meseci. Nije provereno

moja majka se busterovala pre 6m(doduše par dana)

5 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

moja majka se busterovala pre 6m(doduše par dana)

Javi se ako pokusas da li si primio. I mene to zanima

i sta je taktika posle 2 kineza?

opet kinez ili nesto drugo?

mojoj mami ce biti 6 meseci od drugog kineza 1. septembra

Background Picker
Customize Layout