Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Ma banalizujete pricu skretajuci temu samo na to o maskama.

Nema tu puno prigovora, samo sam usput pomenuo da razumem u nekim slucajevima - neko ko nosi non stop vec jako dugo, i na jako velikim temperaturama u gradskom...

Ono - empatija, ne idu svi na posao licnim automobilom kao i ja i ne mogu se organizovati da im niko nije blizi od 10 metara u kancu kao ja... Vidim da je nekome to strani pojam, pa misli da ako njemu svadbe nisu bitne, da mora da nisu bitne i svima drugima, pa sta se bre ima da bune ako dve godine ne mogu da se vencaju sa svadbom...

Mnogo su bitnija pitanja anti-socijalne mere - da li imaju vise smisla sad kad su vakcine dostupne i kad znamo da se nece procenat vakcinisanih povecati uskoro, a i da je nemoguce iskoreniti koronu. I da li treba braniti okupljanja, izlaske, kafice i sl... I sa kakvim ishodom i rokom - sta se nadamo da ce proizdaci iz takvih mera i da li imaju svoj kraj. Neke ankete pokazuju (sherovao sam jednom) da nezanemariv dio populacije smatra da bi zauvek trebalo zadrzati neke social distancing mere. Jbt, postacemo neko drustvo hermita gde su svi po celi dan u stanu i boje se izaci u strahu da ne zakace neku bolest... I ne, znam da neki antivaxeri vrte slicnu pricu, ali nije ista prica kad imas vakcinu i vakcinises se, znatno pada broj smrtnih ishoda (barem za vakcinisane)...

Ovo je vise za ovu temu psiholoske posledice.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

On 23.8.2021. at 12:50, Mos said:

Btw, gledajući Nestora juče, čini mi se da je prvi probio novi vremenski zid realnosti za koji verujem da će biti sledeći stepenik većinskog razmišljanja. Da se o stvarima koje bukvalno ne postoje govori kao o već dokazanim činjenicama, koje je već pomalo dosadno ponavljati, a kamoli ih smatrati teorijama zavere. 

Dakle, jedna nova i upgradeovana verzija 'pametnom dosta' u kojoj neće niko više ni pokušavati da te ubedi da je zemlja ravna već će to biti istina, a ti neobrazovani ili zastareli debil što uopšte pominješ suprotno. 

Toeto

Milja Vujanovic klon, kakav vladar takav i vrach jbg

Devedesetih je ovo cvetalo, bilo zalivano, bas kao i sada

U jednom gastoz selu kod mene bila svadba sa gomilom zvanica.

Puno ljudi zaraženih,pola sela pod karantinom,postoji mogućnost da blokiraju ulaz u selo,vojska ili policija

Nezvanično mlada je bila pozitivna ali nije htela da odlaži svadbu.

parada korone i kiča 

izljubili snajku i to je to [emoji38]ol:

sent from novi mnogo jak bubamoto.

još samo fali da je svirao milan dragana torbica i bend crna svadba

U jednom gastoz selu kod mene bila svadba sa gomilom zvanica.
Puno ljudi zaraženih,pola sela pod karantinom,postoji mogućnost da blokiraju ulaz u selo,vojska ili policija
Nezvanično mlada je bila pozitivna ali nije htela da odlaži svadbu.
parada korone i kiča 
Gde, koja zemlja?

35000

Srbija

sad tek vidim na kom smo topiku, neo me zbunilo ovo vojska i policija da blokiraju.

9 hours ago, Spooky said:

Ma banalizujete pricu skretajuci temu samo na to o maskama.

Nema tu puno prigovora, samo sam usput pomenuo da razumem u nekim slucajevima - neko ko nosi non stop vec jako dugo, i na jako velikim temperaturama u gradskom...

Ono - empatija, ne idu svi na posao licnim automobilom kao i ja i ne mogu se organizovati da im niko nije blizi od 10 metara u kancu kao ja... Vidim da je nekome to strani pojam, pa misli da ako njemu svadbe nisu bitne, da mora da nisu bitne i svima drugima, pa sta se bre ima da bune ako dve godine ne mogu da se vencaju sa svadbom...

Mnogo su bitnija pitanja anti-socijalne mere - da li imaju vise smisla sad kad su vakcine dostupne i kad znamo da se nece procenat vakcinisanih povecati uskoro, a i da je nemoguce iskoreniti koronu. I da li treba braniti okupljanja, izlaske, kafice i sl... I sa kakvim ishodom i rokom - sta se nadamo da ce proizdaci iz takvih mera i da li imaju svoj kraj. Neke ankete pokazuju (sherovao sam jednom) da nezanemariv dio populacije smatra da bi zauvek trebalo zadrzati neke social distancing mere. Jbt, postacemo neko drustvo hermita gde su svi po celi dan u stanu i boje se izaci u strahu da ne zakace neku bolest... I ne, znam da neki antivaxeri vrte slicnu pricu, ali nije ista prica kad imas vakcinu i vakcinises se, znatno pada broj smrtnih ishoda (barem za vakcinisane)...

Ovo je vise za ovu temu psiholoske posledice.

Treba maksimalno otezati zivot antivakserima, a ne da vakcinisani ljudi ispastaju i lude zbog idiota. Znaci, mozes u prodavnicu i apoteku bez potvrde/testa i nigde vise. I da, podici cenu testa na 250 evra.

Plakyy sta nam radyy :fantom:

Dakle rast u odnosu na prvu polovinu takođe korona godine od 20,5%.
Koliko je to u odnosu na neki prosek pre pandemije?

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

pa ako uzmemo da je prosečna smrtnost na godišnjem nivou bila oko 100k, tj oko 8,5 k mesečno, to znači da imamo višak od oko 15k u odnosu na prosek za prvih 7 meseci ove godine

- zvanično je od korole od početka godine preminulo 4015 ljudi...

Edited by gone fishing

On 24.8.2021. at 14:38, Spooky said:

Pa evo, pola evrope i nosi masku i ima mere i vakciniše se, pa virus i dalje divlja. Nemamo stanovnistvo sposobno da podnese kineske mere koje su jedine uspele da preokrenu nekontrolisano širenje 

Zvaničnim kineskim brojkama treba verovati k'o Vučiću u medijima. 

Najpogođeniji gradovi/mesta sa 33 i više zaraženih po jučerašnjim podacima:

WnSWXEB.png

blic.rs/vesti/beograd/korona-presek-po-gradovima-beograd-opasno-zagazio-u-crvenu-zonu-jos-dva-mesta-sa/bt949sk

Edited by vememah

Iz bolnice u Batajnici: "Nikada do sada nismo imali ovako nešto"

U bolnici u Batajnici prema poslednjim podacima leče se 352 pacijenta, od kojih je 47 na intenzivnoj nezi, a 22 su na respiratoru.
To je izjavila direktorka te ustanove Tatjana Adžić Vukičević.
Kako je navela, reč je uglavnom o mladim nevakcinisanim osobama, najviše muškog pola, između 20 i 30 godina, slede oni između 40 i 50, a na kraju oni između 30 i 40.
Situacija je, prema njenim rečima, toliko napeta da je otvorena zgrada C jer je zgrada B skoro popunjena, osim u jedinicama intenzivne nege. Adžić Vukičević u intervjuu za "Blic" ističe da su kliničke slike veoma teške i da svaki drugi ili treći primljeni pacijent zahteva momentalnu primenu kiseonika.
"Ljudi su iznureni, bore se za vazduh, imaju temperaturu. Nikada do sada, ni u jednom talasu, nismo imali ovako nešto. Više od 20 odsto pacijenata momentalno po prijemu zahteva intenzivnu negu", upozorava ona.
Dodaje da u Batajnicu dnevno u proseku stigne 40 pacijenata i ukazuje na to da više od 90 odsto hospitalizovanih nije vakcinisano.
"Da smo nastavili da se vakcinišemo tempom kojim smo počeli, do ovako teške situacije sigurno ne bi došlo", smatra Adžić Vukičević.

https://www.prva.rs/vesti/info/338356/iz-bolnice-u-batajnici-nikada-do-sada-nismo-imali-ovako-nesto

Edited by vememah

Background Picker
Customize Layout