August 23, 20213 yr Iščuđavanje ne pomaže ničemu, kao ni očekivanje da narod koji je dokazano nedokazan promeni ponašanje. Jedini način, a to govorim od početka, je da država počne da se ponaša kao država. Ali pošto i od toga nema ništa, ugasite svetlo.
August 23, 20213 yr glede maski, nije samo do sebičluka. naravno da je neprihvatljivo i za svaku osudu da je ne nosiš, ali ima i toga da su se ljudi jednostavno umorili il prsli više, posebno oni koji rade na šalterima, kasama... juče u prodavnici, prodavačica koja je uredno, svakodnevno nosila masku (i rukavice) od marta 2020., sa kojom sam u ono prvo vreme nestašica asepsola i maski ćaskala o načinima naručivanju vizira, prvi put bez maske od početka pandemije. rekla bih da ima oko šezdesetak godina, stvarno divna žena, uvek se lepo ispričamo dok čekam na kasi. uglavnom, pitam je zašto je pobogu sad našla da skine masku a ona me sjebanotužno pogleda i kaže samo "ne mogu više da dišem". jednostavno se žena pomirila. a bila je ono najveći štreber u vezi poštovanja mera. danas je u prodavnici opet videla bez maske.
August 23, 20213 yr Nije samo u Srbiji problem nosenje/nenosenje maski. Pisao sam vec po Poljskoj sta se desava. Srbija je za Poljsku svemirski brod po tom pitanju kakve budalastine se tamo desavaju, a pogledajte dnevne brojeve u PL. Danas 107 xD A nije vala puno drugacije ni po drugim drzavama u koje sam zalazio. Po Becu su bile zurke na otvorenom (brat Solomun radio zurku), sve puno kao EXIT. Na kanalu svako vece kao da je festival, nema tu nekih maski. Ok, u zatvorenom se nose. Sad sam po Spaniji, u Malagi je haos. Gori na sve strane i to sam opisivao. Maske se nose unutra, fazon neke mere i zatvaranja posle 2 ujutru, a narod grmi do svitanja. Ja ne mogu da opisem koliko je to puno napolju, ne mozes hodati. U Sevilji slicno. Prisustvovao sam dogadjaju u jednom Tapasu, gde kuvar rukama (bez rukavica) hvata racice, baca na tanjir,sprema porciju, i odlazi za kasu da naplati drugom.. pa se vraca da sprema porcije dalhe.. I bez kovida to je sumanuto. Na stranu to sto znamo svi kako su Spanci prosli u pocetku :/ Tako da, nije kao da je Srbija najgora i da je samo nas narod nedokazan. Edited August 23, 20213 yr by Have_Fun
August 23, 20213 yr Pa ti svi navedeni moraju da zive, jedino skandinavci mogu da se iskuliraju od tog moranja. Edited August 23, 20213 yr by Friend
August 24, 20213 yr 6 hours ago, -izm said: ne mogu više da dišem Jeste jeftino to reci, ali upravo tim recima se prica sa kovidom precesto zavrsi.
August 24, 20213 yr Problem je što se priča o pandemiji nikako ne svršava, a ljudi gube elan i strpljenje. Znam mnoge koji su prsli s psihom od maski, postovanja pravila i upotrebe asepsola, primili vakcine i prepustili se Bogu slučajnosti. No, o tome bi trebalo da brinu i vlasti i krizni štabovi koji su svojom nekompetencijom i doveli do ovde.
August 24, 20213 yr Sve je to logično ponašanje ako si preležao ili se vakcinisao. Ako nisi ne znam kako može da očekuje da ga neće jednog dana zakačiti.
August 24, 20213 yr Ne znam, meni nije logično ponašanje. Nego rizično Ako si preležao i/ili primio vakcinu ne znači da ne možeš zakačiti infekciju (opet).
August 24, 20213 yr Rizik da ti virus napravi veći karambol je daleko manji od cene da ne prisustvuješ događajima koji te ispunjavaju. Ali naravno svako meri za sebe
August 24, 20213 yr 22 hours ago, Mos said: Što u suštini znači, ako uprostimo još malo, da im sopstveni životi takođe ne znače puno. Svakako ne dovoljno da bi se čuvali, a kamoli druge. Rekao bih da postoji i blaga samoubilačka tendecija, koja bi im okončala to životarenje. Meni vise lici na dobri stari sindrom “nece mene”, sto svakako normalnom coveku deluje samoubilacki
August 24, 20213 yr Pa i od ovih do sad vakcinisanih bi se kladio da je bar polovina zbog lakšeg prelaska granice i još nekih benefita, a ne zbog zabrinutosti za zdravlje. Edited August 24, 20213 yr by mraki
August 24, 20213 yr danas kod nas skoro duplo vise zarazenih nego juce - sa 34 na 59; jeste da je utorak uvek brojniji od ponedeljka, ali cele prosle nedelje smo bili tu negde, izmedju 30 i 40. ako je ovako svuda, idemo na 3k dnevno uskoro bez problema.
August 24, 20213 yr 3 hours ago, Filozof manijak said: Ne znam, meni nije logično ponašanje. Nego rizično Ako si preležao i/ili primio vakcinu ne znači da ne možeš zakačiti infekciju (opet). Kaži ti meni dokle tako? Zauvek? Koliko godina? Rizično je ponašanje onda i preći ulicu.