August 13, 20213 yr 5 minutes ago, -izm said: fala mnogo jeste da se ono interpretativno smrznem kad vidim ove grafikone (nadala sam se da negde ima sažvakano i da su tamo neki domaći epidemiolozi seli i dogovorili se) al pregolemo fala, sutra se bacam u zbrajanje treba mi taj okvir talasa za "praćenje" pikova humora (ako se to tako uopšte može nazvati) Ovde je mnogo preglednije https://www.worldometers.info/coronavirus/country/serbia/ 5 talas, mada su prva dva bila dosta slabija. Kad je stigao onaj čuveni SMS o italijanskom scenariju i kad su nas zaključavali na po 4 dana nismo imali ni 200 zaraženih dnevno...
August 14, 20213 yr 6 hours ago, Spooky said: Ovde je mnogo preglednije https://www.worldometers.info/coronavirus/country/serbia/ 5 talas, mada su prva dva bila dosta slabija. Kad je stigao onaj čuveni SMS o italijanskom scenariju i kad su nas zaključavali na po 4 dana nismo imali ni 200 zaraženih dnevno... Kakva proslogodisnja junska kosilica. Samo kad se setim totalnog zatvaranja 65+, i opcije njihove za kupovinu u 4am. Bolesno. A treci talas nas je unistio. Skole su poslali onlajn s min dve nedelje zakasnjenja. Posle dodje nada, dosle vakcine. Sad molimo za trecu dozu kad nece narod da se vakcinise. Mozda imaju u planu da naplacuju trecu dozu, samo ne znaju kako da izvedu to
August 14, 20213 yr 3 hours ago, Sandradjer said: Kakva proslogodisnja junska kosilica. Samo kad se setim totalnog zatvaranja 65+, i opcije njihove za kupovinu u 4am. Bolesno. A treci talas nas je unistio. Skole su poslali onlajn s min dve nedelje zakasnjenja. Posle dodje nada, dosle vakcine. Sad molimo za trecu dozu kad nece narod da se vakcinise. Mozda imaju u planu da naplacuju trecu dozu, samo ne znaju kako da izvedu to pravo da ti kazem, meni se vec smucilo. matori ionako ne skitaju mnogo, a nama kako da sreca junacka. nek se vise jebu sa sve gazdom psihopatom.
August 14, 20213 yr 12 hours ago, -izm said: fala mnogo jeste da se ono interpretativno smrznem kad vidim ove grafikone (nadala sam se da negde ima sažvakano i da su tamo neki domaći epidemiolozi seli i dogovorili se) al pregolemo fala, sutra se bacam u zbrajanje treba mi taj okvir talasa za "praćenje" pikova humora (ako se to tako uopšte može nazvati) Ima i ovde ok grafikona denvni preseci i statistika
August 14, 20213 yr Cak i da iskljucimo razum i zatvorimo oci snazno, junska kosilica bi bila dovoljna da vise ljudi zaglavi zatvor po ovim zemaljskim zakonima. Po nebeskim bi popunili nekoliko razlicitih kazana u paklu.
August 14, 20213 yr postoje li neke procene/statistike/mere koje kazu koliko ima neprojavljenih slucajeva ako ima X prijavljenih? (sta hocu reci: ako ih danas ima 1000 novih prijavljenih, onda ima X-hiljada onih koji su asimptomatski i setaju unakolo bez da to znaju)
August 14, 20213 yr + imaš i one koji imaju simptome, ali blage, pa ili ne odu da se testiraju ili odu, ali ih vrate "nije to korona", i ne testiraju ih. U prvim talasima znam neke koji su imali i baš jake simptome, ali ih je mrzelo da idu i čekićaju po kovid ambulantama. Zatvorili se u kuće i preležali sami.
August 14, 20213 yr 58 minutes ago, gone fishing said: 20% su asimptomatski slučajevi Ovo je važilo dok još nije postojala vakcina. Elementarna logika kaže da je asimptomatskih sada mnogo više. S jedne strane djeluje nemoguće da dođemo u situaciju u kojoj smo bili zimus, sa 5000+ zaraženih, i bilo bi za očekivati da pik ovog talasa ne bude mnogo iznad 2-3 hiljade dnevno. Ali opet, mi smo tada imali mjere koje su se poštovale u nekom obimu. Momenat u kome treba pojačati mjere/primjenjivati postojeće je prošao juče. Sad od kašnjenja reakcije zavisi stepen nepogode koja će nas zadesiti u ovom talasu.
August 14, 20213 yr 2 hours ago, Zverilla said: postoje li neke procene/statistike/mere koje kazu koliko ima neprojavljenih slucajeva ako ima X prijavljenih? (sta hocu reci: ako ih danas ima 1000 novih prijavljenih, onda ima X-hiljada onih koji su asimptomatski i setaju unakolo bez da to znaju) ja se sećam kad su na početku, pre jedno godinu dana, govorili kako je tih neregistrovanih 5 puta više, možda čak 10 puta više... to su govorili i kon i radovanović i razni neki epidemiolozi. po tome bi značilo da su u srbiji do sad svi preležali.
August 14, 20213 yr U početku su štedeli na testovima. Bila je definicija slučaja koji je morao da se zadovolji da bi se testiralo. Već od kraja juna, početka jula testiranje je bilo dosta lakše i od tada teško da je koeficijent veći od dva. Svako ko je hteo sada može da se testira. Jedino što mnogi mladi ne idu, već istrpe par dana temperaturu.
August 14, 20213 yr 1 hour ago, Tihajeza said: + imaš i one koji imaju simptome, ali blage, pa ili ne odu da se testiraju ili odu, ali ih vrate "nije to korona", i ne testiraju ih. U prvim talasima znam neke koji su imali i baš jake simptome, ali ih je mrzelo da idu i čekićaju po kovid ambulantama. Zatvorili se u kuće i preležali sami. Moj primer
August 14, 20213 yr Popular Post Sestra mi fasovala Covid, vakcinisana Fajzerom u maju. Od simptoma temperatura 38 i jaki bolovi po celom telu, narocito u zglobovima i ledjima. Jebiga.
August 14, 20213 yr Sestra mi fasovala Covid, vakcinisana Fajzerom u maju. Od simptoma temperatura 38 i jaki bolovi po celom telu, narocito u zglobovima i ledjima. Jebiga. Moja koleginica slično, brzo se vratila i na posao...Eno je samo štrika...Ne znam doduše koju je vakcinu primila, znam samo da je ful vakcinisana. Biće ok... Shiit has hit the fan