Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

5 minutes ago, -izm said:

fala mnogo :heart: jeste da se ono interpretativno smrznem kad vidim ove grafikone (nadala sam se da negde ima sažvakano i da su tamo neki domaći epidemiolozi seli i dogovorili se) al pregolemo fala, sutra se bacam u zbrajanje :) treba mi taj okvir talasa za "praćenje" pikova humora (ako se to tako uopšte može nazvati)

Ovde je mnogo preglednije

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/serbia/

5 talas,  mada su prva dva bila dosta slabija. Kad je stigao onaj čuveni SMS o italijanskom scenariju i kad su nas zaključavali na po 4 dana nismo imali ni 200 zaraženih dnevno...

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

6 hours ago, Spooky said:

Ovde je mnogo preglednije

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/serbia/

5 talas,  mada su prva dva bila dosta slabija. Kad je stigao onaj čuveni SMS o italijanskom scenariju i kad su nas zaključavali na po 4 dana nismo imali ni 200 zaraženih dnevno...

Kakva proslogodisnja junska kosilica. 

Samo kad se setim totalnog zatvaranja 65+, i opcije njihove za kupovinu u 4am. Bolesno. 

A treci talas nas je unistio.   Skole su poslali onlajn s min dve nedelje zakasnjenja.  

Posle dodje nada,  dosle vakcine. 

Sad molimo za trecu dozu kad nece narod da se vakcinise.  

Mozda imaju u planu da naplacuju trecu dozu, samo ne znaju kako da izvedu to 

3 hours ago, Sandradjer said:

Kakva proslogodisnja junska kosilica. 

Samo kad se setim totalnog zatvaranja 65+, i opcije njihove za kupovinu u 4am. Bolesno. 

A treci talas nas je unistio.   Skole su poslali onlajn s min dve nedelje zakasnjenja.  

Posle dodje nada,  dosle vakcine. 

Sad molimo za trecu dozu kad nece narod da se vakcinise.  

Mozda imaju u planu da naplacuju trecu dozu, samo ne znaju kako da izvedu to 

pravo da ti kazem, meni se vec smucilo. matori ionako ne skitaju mnogo, a nama kako da sreca junacka. 

nek se vise jebu sa sve gazdom psihopatom.

12 hours ago, -izm said:

fala mnogo :heart: jeste da se ono interpretativno smrznem kad vidim ove grafikone (nadala sam se da negde ima sažvakano i da su tamo neki domaći epidemiolozi seli i dogovorili se) al pregolemo fala, sutra se bacam u zbrajanje :) treba mi taj okvir talasa za "praćenje" pikova humora (ako se to tako uopšte može nazvati)

Ima i ovde ok grafikona

denvni preseci i statistika

Cak i da iskljucimo razum i zatvorimo oci snazno, junska kosilica bi bila dovoljna da vise ljudi zaglavi zatvor po ovim zemaljskim zakonima. Po nebeskim bi popunili nekoliko razlicitih kazana u paklu. 

postoje li neke procene/statistike/mere koje kazu koliko ima neprojavljenih slucajeva ako ima X prijavljenih?

(sta hocu reci: ako ih danas ima 1000 novih prijavljenih, onda ima X-hiljada onih koji su asimptomatski i setaju unakolo bez da to znaju)

20% su asimptomatski slučajevi

+ imaš i one koji imaju simptome, ali blage, pa ili ne odu da se testiraju ili odu, ali ih vrate "nije to korona", i ne testiraju ih.

U prvim talasima znam neke koji su imali i baš jake simptome, ali ih je mrzelo da idu i čekićaju po kovid ambulantama. Zatvorili se u kuće i preležali sami.

58 minutes ago, gone fishing said:

20% su asimptomatski slučajevi

Ovo je važilo dok još nije postojala vakcina. Elementarna logika kaže da je asimptomatskih sada mnogo više.

S jedne strane djeluje nemoguće da dođemo u situaciju u kojoj smo bili zimus, sa 5000+ zaraženih, i bilo bi za očekivati da pik ovog talasa ne bude mnogo iznad 2-3 hiljade dnevno. Ali opet, mi smo tada imali mjere koje su se poštovale u nekom obimu. 

Momenat u kome treba pojačati mjere/primjenjivati postojeće je prošao juče. Sad od kašnjenja reakcije zavisi stepen nepogode koja će nas zadesiti u ovom talasu.

2 hours ago, Zverilla said:

postoje li neke procene/statistike/mere koje kazu koliko ima neprojavljenih slucajeva ako ima X prijavljenih?

(sta hocu reci: ako ih danas ima 1000 novih prijavljenih, onda ima X-hiljada onih koji su asimptomatski i setaju unakolo bez da to znaju)

ja se sećam kad su na početku, pre jedno godinu dana, govorili kako je tih neregistrovanih 5 puta više, možda čak 10 puta više... to su govorili i kon i radovanović i razni neki epidemiolozi. po tome bi značilo da su u srbiji do sad svi preležali.

U početku su štedeli na testovima. Bila je definicija slučaja koji je morao da se zadovolji da bi se testiralo. Već od kraja juna, početka jula testiranje je bilo dosta lakše i od tada teško da je koeficijent veći od dva. Svako ko je hteo sada može da se testira. Jedino što mnogi mladi ne idu, već istrpe par dana temperaturu.

1 hour ago, Tihajeza said:

+ imaš i one koji imaju simptome, ali blage, pa ili ne odu da se testiraju ili odu, ali ih vrate "nije to korona", i ne testiraju ih.

U prvim talasima znam neke koji su imali i baš jake simptome, ali ih je mrzelo da idu i čekićaju po kovid ambulantama. Zatvorili se u kuće i preležali sami.

Moj primer :rolleyes:

• Popular Post

Sestra mi fasovala Covid, vakcinisana Fajzerom u maju. Od simptoma temperatura 38 i jaki bolovi po celom telu, narocito u zglobovima i ledjima. 

Jebiga. 

Pa jebote.

Sestra mi fasovala Covid, vakcinisana Fajzerom u maju. Od simptoma temperatura 38 i jaki bolovi po celom telu, narocito u zglobovima i ledjima. 

Jebiga. 
Moja koleginica slično, brzo se vratila i na posao...
Eno je samo štrika...
Ne znam doduše koju je vakcinu primila, znam samo da je ful vakcinisana.
Biće ok

... Shiit has hit the fan

Background Picker
Customize Layout