Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Možda je mislila isključivo na BG, s obzirom da je BG hronika...samo pretp.

Ali tolika dominacija Sinofarma....nema šanse.

Edited by Barti66

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Previše u odnosu na broj stanovnika, a i Gugl kaže da je bilo oko 750k pred kraj jula, od tad ide vrlo slabo. Nema smisla brojka kako god da okreneš.

edit: koga ne mrzi da vrati, tačno u 18:00h

Edited by mraki

U hotelu Gejzer u Sijarinskoj Banji 68 osoba je pozitivno na koronavirus, a testiranje je u nedelju sprovodio leskovački Zavod za javno zdravlje, koji je testirao ukupno 179 osoba - 144 gosta i 35 zaposlenih.

Rezultati su pokazali da je pozitivno 54 gostiju i 14 zaposlenih, saznaje FoNet.

Među pozitivnima, 13 osoba ima simptome, dok su ostali, za sada, bez ikakvih simptoma.

Kako se saznaje, među pozitivnima je 57 vakcinisanih.

Nije testirano više od 100 gostiju na privatnoj proslavi dečjeg rođendana, koju je u hotelu u subotu organizovao pomoćnik predsednika opštine.

Na proslavi je bio i sam predsednik opštine Nebojša Arsić, koji je lekar po zanimanju i komandant Štaba za vanredne situacije u opštini.

https://rs.n1info.com/vesti/u-hotelu-u-sijarinskoj-banji-68-osoba-pozitivno-na-koronavirus/

Čudni su mi ovi rezultati testiranja...

Zabrinjavajuće

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Kod mene se i treći kolega koji je vakcinisan, a bio pozitivan vratio na posao.
Sve u svemu 4 dana povišena temperatura malo duže "slomljenost" u leđima...
Ne mora ništa da znači, ali zanimljivo da su svi pozitivni bili na odmoru pre simptoma.
Dvoje u CG, dvoje kojekude...

... Shiit has hit the fan

24 minutes ago, mlatko said:

Zabrinjavajuće

Pitanje je koliko će njih biti hospitalizovano... AKo ne bude hospitalizacije, nije ništa strašno... Problem ostaje širenje, naravno...

Pitanje je koliko će njih biti hospitalizovano... AKo ne bude hospitalizacije, nije ništa strašno... Problem ostaje širenje, naravno...
Da, olako je sve... i kako je vest napisana a situacija verujem da je još gora. Šta je sa hotelom, radnicima, vanjskim gostima?

1 hour ago, Velocipede said:

malo manje od trecine pozitivnih su vakcinisani. ako nema hospitalizacija, to je prihvatljivo.

upravo ovakvi real world data su oni koji govore da li je vreme za booster doze/revakcinaciju ili nije jos. cini se da ipak jeste.

Edited by Aleksija

17 minutes ago, Aleksija said:

upravo ovakvi real world data su oni koji govore da li je vreme za booster doze/revakcinaciju ili nije jos. cini se da ipak jeste.

To je pravi info samo ne znam sta su odlucili da rade sa viskom vakcina, ovo nije kraj godine kada im istice rok, kako za koju...jos uvek je sezona odmora znaci za nekih dvadesetak dana neko bi trebao nesto da presece. moguce je i da cekaju talas da napadnu nevakcinisane jos jednom.

Stopa zaražavanja među testiranim zaposlenima 40%, među gostima 37,5%.

57 pozitivnih je vakcinisano (84% svih zaraženih), 11 (16%) nije. Nije nemoguće s obzirom na starost osoba koje borave po banjama i stepena vakcinisanosti među njima.

Edited by vememah

@vememah uh, ja nisam dobro procitala, broj testiranih sam zamenila za broj zarazenih. jeste ipak mnogo.

Edited by Aleksija

13 minutes ago, villiem said:

To je pravi info samo ne znam sta su odlucili da rade sa viskom vakcina, ovo nije kraj godine kada im istice rok, kako za koju...jos uvek je sezona odmora znaci za nekih dvadesetak dana neko bi trebao nesto da presece. moguce je i da cekaju talas da napadnu nevakcinisane jos jednom.

verujem da ce uskoro poceti. a moguce je i to, da se nadaju vakcinaciji nevakcinisanih.

a znali smo jos pre nekoliko meseci njihov nacin delovanja - kasnjenje uvek bar nekoliko nedelja. 

Edited by Aleksija

Verovatno nisu vodili računa o provetravanju ni imali klimatizaciju sa UV sterilizacijom vazduha adekvatnu ovoj pandemiji, a moguće je da su i zaposleni dolazili bolesni na posao i da je prekasno reagovano.

koliko ja vidim, po turistickim mestima je leto 2017, niko i ne sanja da se moze bilo cime zaraziti. cudo je da nije i vise. 

juce gledam slike na fb, 2-3 slavlja sa stotinama zvanica u velikim zatvorenim salama, bake i deke uzivaju... 

bila sam u makedoniji pre ravno mesec dana, iako su malo vise nosili maske po supermarketima, bilo je slicno kao kod nas. deltu su identifikovali nesto pre nego mi - bar pre nego sto je ovde objavljeno. 

tada su imali jednocifren broj zarazenih na nivou zemlje, u odnosu na broj stanovnika mnogo manje nego mi. juce su imali oko 400 zarazenih i 4 mrtva, ukljucujuci i jednu trudnicu. imaju manje vakcinisanih, doduse, ali mislim da sa nasim obuhvatom, to i ne pravi bas toliku razliku. nasi brojevi opet malo odudaraju izgleda.

oni sledece nedelje uvode restrikcije za sva okupljanja unutra. 

Edited by Aleksija

У Србији је коронавирус потврђен код још 752 особе, од тестираних 10.663 узорка. Од последица заразе преминула су 4 пацијента.

skoro su rekli da do 500 zarazenih dnevno nije potrebno reagovati, a na 1000 sigurno uvode nove mere. bas cemo da vidimo.

mislim da se ljudi u srbiji i dalje ponasaju bar nekoliko puta odgovornije od vlasti.

Background Picker
Customize Layout