August 4, 20213 yr U zadnjih nedelju dana 2543 slučaja, u nedelju dana pre toga 1741 - nedeljni rast od 46%, koji odgovara vremenu dupliranja od 13 dana. Pre nedelju dana bilo 357 hospitalizovanih, sada 521 - i ovde nedeljni rast od 46%, koji odgovara vremenu dupliranja od 13 dana.
August 4, 20213 yr Najpogođenija mesta i gradovi sa najmanje 6 zaraženih danas: novosti.rs/vesti/drustvo/1023872/presek-gradovima-brojke-dalje-rastu-najvise-novozarazenih-beogradu
August 4, 20213 yr Ocekujem i da Sabac uskoro raste na listi, stanje i ponasanje je kao u recimo leto 2019.
August 4, 20213 yr @vememah u uzicu, po danasnjem izvestaju lokalnog zavoda za javno zdravlje, ima 5 novozarazenih, na sajtu rts-a 7, a evo kod tebe 10. jebemliga, koliko to moze da bude komplikovano, izbrojati do 10 testova? edit: sad sam otisla na link koji si dao, i tamo stoji 7. Edited August 4, 20213 yr by Aleksija
August 4, 20213 yr 1 hour ago, de Sisti said: Ocekujem i da Sabac uskoro raste na listi, stanje i ponasanje je kao u recimo leto 2019. a to je svuda tako. pri cemu je vec postalo i pravilo da kupci/klijenti nose masku, a oni sto rade unutra ne nose. ovaj nas soj ima ocigledno vrlo specificna pravila prenosa
August 4, 20213 yr 19 minutes ago, Aleksija said: @vememah edit: sad sam otisla na link koji si dao, i tamo stoji 7. U pravu si, popustila pažnja, za sve gradove koji imaju po 7 upisao sam 10. Evo ispravne tabele:
August 4, 20213 yr s tim sto kod mene, u izvestaju zzjz, priboj ima 14 - vec nedeljama je kod njih primetno veci broj slucajeva nego u drugim gradovima u okrugu. cini mi se da sam citala da je bar neko od onih planinara kod kojih su pronasli delta soj po povratku iz rusije bio upravo iz priboja - mozda je to razlog.
August 5, 20213 yr Jedan stariji pacijent se zarazio u Mišoviću, prebačen u Batajnicu i tamo preminuo. Ne znam da li je bio vakcinisan.
August 5, 20213 yr Prošle nedelje kairdologija 2 poslala 4 pacijenta u Batajnicu. Ušli covid negativni i zarazili se tamo... ... Shiit has hit the fan
August 5, 20213 yr U medjuvremenu raspisali konkurs za novu kovid bolnicu na Mišeluku u Novom Sadu. Traže 40 anesteziologa, 20 pulmologa, 20 internista, 8 infektologa… na odredjeno na 6 meseci. Mislim da u Vojvodini ukupno (izuzev Novog Sada) nema recimo 8 infektologa, a o 40 anesteziologa da ne pricam. Kao da lekari rastu na drvetu, pa samo uberes kad zafali. Edited August 5, 20213 yr by pufikaflafi
August 5, 20213 yr Znaci danas se preslo 50% vakcinisanih ali punoljetnog stanovnistva sto je oko 40-45% ukupnog stanovnistva valjda ili cak i manje. To je porazno za zemlju koja je bila lider u vakcinisanju.
August 5, 20213 yr Možda i ponovo počnu da nose maske u prevozu i u prodavnicama. Al vrućina :( U poslednja 24 sata u Srbiji je potvrđeno još 579 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok su preminula tri pacijenta.
August 5, 20213 yr Danas 579 zvanično novozaraženih (5,6% pozitivnih), u prošli četvrtak bilo 292. Broj hospitalizovanih za dan porastao za 53.