July 31, 20213 yr zanimljivo, mene zanima zašto apotekari recimo ? ajde shvatila bih da su takvo uputstvo dobili policajci na graničnim prelazima, ali apotekari ??? koja je svrha ?
July 31, 20213 yr Ko uopšte priznaje Sputnjik? Pojma nemam gde mi sputnjikovani možemo da idemo isto kao ostali.
August 1, 20213 yr 8 hours ago, jms_uk said: USA? Apotekari, jer oni daju vakcine? Da, u USA apotekari daju npr. vakcine protiv gripa. Počeli su i sa covid vakcinama pre tipa 2 meseca. I kod njih su besplatne, ali ti traže podatke o osiguranju da naplate uslugu (ali to nije uslov za besplatno primanje)...
August 1, 20213 yr 8 hours ago, jms_uk said: USA? Apotekari, jer oni daju vakcine? Da, USA - mislio sam da je jasno iz poruke na koju sam se nadovezao, ali očigledno nije bilo 😁 I da, apotekari i ostali koji daju vakcine (sigurno su isto uputstvo dobile i medicinske sestre), jer ne možeš da da se pelcuješ baš koliko i kako hoćeš, pa im se ovim eksplicitno dozvoljava da daju "treću" i "četvrtu" vakcinu, jer se one prve dve ni ne računaju. Edited August 1, 20213 yr by papapavle
August 1, 20213 yr 11 hours ago, gospa buba said: pa to je onda divno chuti! sent from novi mnogo jak bubamoto. Ако сам добро протумачио табелу, Астра (Астра је означена као Chadox, Фајзер као BNT, Модерна као MRN) је већ у првој дози показала већу ефикасност, нажалост после оне опште панике са крвним угрушцима, многи из ЕУ (можда и сви) нису примили другу дозу. У сваком случају била она ефикаснија за нијансу или не, јефтина Астра је раме уз раме са скупим Фајзером. https://www.mdpi.com/2076-393X/9/6/628/pdf
August 1, 20213 yr Delta (indijski soj - B.1.617.2) se apsolutno nigde ne spominje u toj italijanskoj analizi iz koje potiče tabela u postu iznad, što i nije čudno pošto je analiziran period do kraja aprila ove godine kada je prisustvo delte u Italiji bilo zanemarljivo. Naprotiv, kao dominantan spominje se alfa (britanski soj - B.1.1.7). Quote In a Cox model, adjusting for age, gender, and selected comorbidities, the effectiveness of either BNT162b2, ChAdOx1 nCoV-19 or mRNA-1273 vaccines was higher than 95% in preventing infections (mostly due to B.1.1.7 variant), symptomatic or lethal COVID-19. https://www.mdpi.com/2076-393X/9/6/628/pdf Edited August 1, 20213 yr by vememah
August 1, 20213 yr 4 hours ago, papapavle said: Da, USA - mislio sam da je jasno iz poruke na koju sam se nadovezao, ali očigledno nije bilo 😁 I da, apotekari i ostali koji daju vakcine (sigurno su isto uputstvo dobile i medicinske sestre), jer ne možeš da da se pelcuješ baš koliko i kako hoćeš, pa im se ovim eksplicitno dozvoljava da daju "treću" i "četvrtu" vakcinu, jer se one prve dve ni ne računaju. u jbt, to je baš onako amerikanski nadmeno i bezobrazno ajde, kineska vakcina, zna se da je blaga, kod onih kd kojih je dobro delovala, to je antitela recimo kao posle bolesti, dakle jasno je da može posle nje da se bodeš i ovim drugima, ali sputnjik, e tu baš nema logike znam ljude koji su razvili antitela ko posle fajzera, i šta sad, oni isto mogu da se bodu ponovo
August 1, 20213 yr 2 hours ago, vememah said: Delta (indijski soj - B.1.617.2) se apsolutno nigde ne spominje u toj italijanskoj analizi iz koje potiče tabela u postu iznad, što i nije čudno pošto je analiziran period do kraja aprila ove godine kada je prisustvo delte u Italiji bilo zanemarljivo. Океј, то стоји. Али ово канадско истраживање показује да Астра једина има исту ефективност и на алфа и на делта сој, после прве дозе. https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.06.28.21259420v2
August 1, 20213 yr S tim da se 95% interval poverenja efektivnosti vakcine za oksfordsku vakcinu za alfu kreće 60-68, a za deltu u vrlo širokom rasponu 44-80, što će reći da su dobijeni rezultati za zaštitu od simptomatskog zaražavanja deltom najmanje 14 dana posle prve doze za tu vakcinu vrlo daleko od sigurnih. Edited August 1, 20213 yr by vememah
August 1, 20213 yr http://www.glassumadije.rs/petoro-novoobolelih-u-kragujevcu-3/ Edited August 1, 20213 yr by NiZdr
August 1, 20213 yr 9 hours ago, dùda said: u jbt, to je baš onako amerikanski nadmeno i bezobrazno U principu da, ali sam ja to doživeo kao odobrenje da tašta može da primi buster (dobila duplog kineza još u januaru/februaru, a u Srbiji joj još ne bi odobrili nikakvu treću dozu).
August 2, 20213 yr 386 zvanično novozaraženih danas (4,16% pozitivnih). Juče je bilo manje zaraženih - 303, ali zato 5% pozitivnih. Broj hospitalizovanih je porastao za 111 za 6 dana.