Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

prvo su svi hteli da se testiraju makar i preventivno, a ovi su odlagali sto je kasnije moguce..

a sad kad su rekli da ce se i sa najblazim simptomima lezati u bolnici,  bice ko i za vojsku ovog sto treba testirati, dva ga vuku a trojica tuku.

sjebanog li naroda:lol:

u kriznim situacijama neće baš da se primenjuje princip dobrovoljnosti. ako se iz krizne situacije kanimo izbaviti.

sa druge strane nije ovo samo problem na nivou pojedinca. čovek može da odlučuje o sebi,  svom lečenju ili nelečenju, do one granice dok to ne ugrožava druge. ako ta odluka predstavlja opasnost i po druge, onda smo već na terenu javnog interesa i ugrožavanja javnog zdravlja, odnosno zdarvlja velikog broja drugih ljudi (a ovde prvenstveno najbližih iz kruga porodice). u toj varijanti hoću-neću ne igra baš neku ulogu.

Edited by Ted

Ako je procena da ima 3000 nosioca virusa (broj otkrivenih pozitivnih*10), toliki broj lakših bolesnika u Studenjaku, Sajmu, Čairu i Spensu nije problem da se hendluje 3-4 nedelje.
Broj otkrivnih*10 moze da bude formula tamo gde testiraju
Kod nas je ta formula *100

ovo sa bacanjem ljudi na sajam mi deluje kao odlicna ideja da se zarazi sto vise ljudi.

Just now, Joe D said:

ovo sa bacanjem ljudi na sajam mi deluje kao odlicna ideja da se zarazi sto vise ljudi.

pa ne verujem da bi doktori predložili soluciju koja podrazumeva ubrzavanje epidmije. verovatno se to sprovodi po nekom protokolu i  u kontrolisanim uslovima.

14 minutes ago, slow said:

Ako je procena da ima 3000 neotkrivenih pozitivnih (broj otkrivenih pozitivnih*10), toliki broj lakših bolesnika u Studenjaku, Sajmu, Čairu i Spensu nije problem da se hendluje 3-4 nedelje.

Zavisi šta se pod podrazumeva pod hendlovanjem, ako se to može postići ljubljenjem termometra onda sasvim moguće. Mi ni sada ne delujemo naročito organizovano, ne mogu ni da zamislim na šta bi to ličilo da je neophodno smestiti na hiljade ljudi negde i brinuti o njima adekvatno.

11 minutes ago, Joe D said:

Pre će zaraziti ukućane i komšije ako ne budu izolovani zajedno sa drugim slučajevima i prepusti im se na savest hoće li izlaziti iz kuće.

ETR3TwGU8AIdwkD?format=jpg&name=4096x409

Edited by vememah

Kaze darija 1 bolesnik 1 soba, ona nevpominje sajam

1 minute ago, Goranz said:

Zavisi šta se pod podrazumeva pod hendlovanjem, ako se to može postići ljubljenjem termometra onda sasvim moguće. Mi ni sada ne delujemo naročito organizovano, ne mogu ni da zamislim na šta bi to ličilo da je neophodno smestiti na hiljade ljudi negde i brinuti o njima adekvatno.

Pa tu će biti lakši slučajevi, faktički karantin, neće biti ni potrebna intezivna nega. Vršiće se trijaža, teži slučajevi idu odmah u bolnice.

Prvi put gledam.. deluju li ove izjave podrske kineza kao montirane

2 minutes ago, yabadaba said:

Studentski grad onda, sad je prazan.

Edited by slow

Ovo sa sajmom su videli od italijana i španaca pa sad kao ajde i mi.

biće masovan rijaliti po spensu, čairu, sajmu, ima li tamo dovoljno kupatila ili će za nedelju dana da miriše kao u vojničkoj spavaonici, ko je služio vojsku zna o čemu pišem :happy:

1 minute ago, yabadaba said:

Ako su pametni, prvo će popunjavati studenjak i hotele.

Studentima su dali 24h da napuste domove, svima su ostale stvari, a sad će da smeštaju pacijente tamo