Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

3 minutes ago, villiem said:

nadam se da nasi gledaju who kzs

testovi, testovi, testovi

ne mozemo izlolovati svakoga

iskaslja se ovaj u centru lepo na kraju kzs a svi bez maski

:lolol:

1 minute ago, InvisibleLight said:

iskaslja se ovaj u centru lepo na kraju kzs a svi bez maski

:lolol:

:huh:

a to je bilo stvarno, ja okrecem slusalice gledam sta sam to pustio jbt

2 hours ago, Ros said:

ljudi, da ne kopam sad po celom topiku.

da li je moguce da ja iz sr njemacke kevi placam struju i informatiku, posto ona u novom sadu to nije u mogucnosti?

struja ne mora da se plati naredna tri meseca, za 65+

kenja o respiratorima svaki dana, a pacijenti koji mu zavrse na respiratoru umiru nakon par dana, iako bolnice nisu ni na 20% kapaciteta popunjenosti 

Edited by Shaq

3 minutes ago, Shaq said:

kenja o respiratorima svaki dana, a pacijenti koji mu zavrse na respiratoru umiru nakon par dana, iako bolnice nisu ni na 20% kapaciteta popunjenosti 

to je lutrija, ne moze respirator svakoga da spasi. 

medijana za rok od stavljanja na respirator do smrti je taman par dana (cetiri i po)

gr1.jpg

1 minute ago, Krošek said:

to je lutrija, ne moze respirator svakoga da spasi. 

medijana za rok od stavljanja na respirator do smrti je taman par dana (cetiri i po)

da, ali oni cekaju da neko bude bukvalno polu mrtav da bi ih testirali, samim tim i sansa za izlecenje toj osobi opada min 80%, bez obzira sto ta osoba nije imala klinicku sliku pre toga

testiranje ne leci. 

1 minute ago, Krošek said:

testiranje ne leci. 

ne leci, ali postoji faza i pre respiratora koja lekovima moze da se ublazi ako se utvrdi da je pacijent zarazen, dok kod nas cekaju da se pacijent krene gusiti, voda puniti plucima pa ih onda testiraju.. poenta je da ne samo malo testiraju, vec i kasno..

testiranje ne leci. 
Ali spasava zivote

sprecava sirenje zaraze. 

Sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) saopštio je da je u svim njenim hramovima služena liturgija pri čemu su poštovane sve instrukcije predvidjene za zaštitu od koronavirusa - u hramu ne više od pet osoba, vernici ispred i oko hrama sa propisanom udaljenošću jednog od drugog i drugo.

"Pojavili su se, medjutim, nezvani gosti iz poznatih anticrkvenih i antisrpskih krugova, da bi u rezultatu, njihovi i njima skloni mediji krenuli u orkestriranu klevetničku hajku protiv SPC", saopšto je Sinod.

U 100 marke da sad niko živ neće da ih zove, da ne bi završio na sajmu ili u Hali sportova

niko ne može sprečiti srbina da liže kašiku

na sledećoj liturgiji ima kutlaču da liže....iz inata....bre

Edited by Ted

U 100 marke da sad niko živ neće da ih zove, da ne bi završio na sajmu ili u Hali sportova
Meni to isto palo na pamet...
Plus onaj Stevanović juče koji se žali kako građani zanemaruju simptome...
Eto opravdanja za cifre...

... Shiit has hit the fan...

1 minute ago, Ted said:

niko ne može sprečiti srbina da liže kašiku

na sledečoj liturgiji ima kutlaču da liže....iz inata....bre

kad se zaraze dobice smestaj u manastirskim konacima

Edited by InvisibleLight