March 23, 20205 yr 4 minutes ago, Bogotac said: Mozda nemaju gde da urade veci broj testova odjednom opet se vracam na pricu od onog bosnian geneticara od juce.. on kaze da samo na njegovoj klinici ima 4 masine(jedna odradi do 500dnevno), u sarajevu imaju 15 masina etc.. tako da ne znam kojom magijom je moguce da mi nemamo bar 4 masine na nivou drzave.. takodje kaze da i ti testovi mogu da se naruce i da je jedan oko 30e... u ovom momentu su bitniji ti testovi nego respiratori, ako fokus stave na respiratore malo ce ih biti i 10k..
March 23, 20205 yr Onda znaju da ima mnogo vise zarazenih,ako vise testiraju,kapaciteti bolnica nece izdrzati povecanje zarazenih,znaci scenario Italija.
March 23, 20205 yr tako da ne znam kojom magijom je moguce da mi nemamo bar 4 masine na nivou drzave.. ne znam zaista konkretno za to, ali iznenadio bi se kako zaista funkcionishe republika nece valjda sent from bubamoto
March 23, 20205 yr meanwhile.. https://www.danas.rs/drustvo/hitna-pomoc-baku-70-ostavila-na-ulici-gde-je-provela-noc/?fbclid=IwAR3Tcg2Kva3w-WegBn1xwbtoNj4FpHxed3T3XnHYB4STeptagNxqHoHN4rM
March 23, 20205 yr 8 minutes ago, renne said: prijavi se elektronski na taj način ako već nisi sad pitao banku kako se to moze odraditi bez da ona ide do banke posto avavav ne da penzionerima da izlaze
March 23, 20205 yr ali neki nivo sranja je neizbezan, u narednom mesecu bashtinimo kashnjenje u svemu i ponashanje u proteklih mesec dana kad je bio najsmeshniji stampedo na sve...sent from bubamoto
March 23, 20205 yr švabe su to ograničile na 2, lol nije mi jasno kako će to da sprovode u svakoj lindi ima barem 7-8 trgovaca koji se u istom trenutku muvaju po radnji i još barem 3-4 koji rintaju u magacinu i uskaču na kasu kada se stvore redoviOgraničili za kretanje, za radnje će mislim ovih dana da postave ljude na vratima i da puštaju samo po nekoliko ljudi unutra. Neki veci lanci su to vec poceli da rade, mada i u radnjama kao i na ulici se ljudi uredno sklanjaju na pristojnu daljinu. I pre ove mere nije bilo nekog preteranog okupljanja osim klinaca koji se nocu skupljali po parkovima i organizovali korona zurke i roditelja koji izvedu decu pa ih se skupi buljuk. Više zbog toga nego bilo čega drugog. Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
March 23, 20205 yr Verovatno su nesposobni da se organizuju, otvore jos jedan test centar osim torlaka. A masovno tesitranje ima smisla samo ako oni sami obilaze pacijente po kucama i testiraju kao u Kini, ili organizuju testove iz vozila kao u Juznoj Koreji/ USA. Mozda nemaju ljude / nece da se bakcu (sto ih svakako ne oslobadja odgovornosti). Ici sad na infektivnu na testiranje sa blazom klinickom slikom bi bila ludost, jer samo povecavas sansu da druge zarazis / sebe zarazis (ako nemas).
March 23, 20205 yr 7 minutes ago, Ros said: sad pitao banku kako se to moze odraditi bez da ona ide do banke posto avavav ne da penzionerima da izlaze ako ti je keva penzionerka onda ni ne treba da plaća, valda 3 meseca je odlozeno. osim ako, kao i moji, nije odlučila da 'ona to mora sada'
March 23, 20205 yr 2 minutes ago, scab said: ako ti je keva penzionerka onda ni ne treba da plaća, valda 3 meseca je odlozeno. osim ako, kao i moji, nije odlučila da 'ona to mora sada' pre ce biti da ona ne zna da je odlozeno za tri meseca. ocekujem borbu na ime tog "to mora sad jer je to meni opterecenje" ona je u postanskoj stedionici. mozda cu uspeti da to nekako online obavim
March 23, 20205 yr Author ja nemam, ali ona ima racun u vojvodjanskoj banciProbaj izokola. Uplatis joj 100-200e na racun, lova bi trebalo da se konvertuje u dinare. Ako ima devizni vezan za dinarski onda je lakse. Onda ona/ti te evre pretvoris u dinare I elektronski platis racune.Imas nesto sto se zove "pomoc clanu porodice" gde mozes da uplatis devize iz inostranstva na srpski racun mislim da je ogranicenje 10.000e, nisam 100% siguran
March 23, 20205 yr 2 minutes ago, Milosh76 said: Probaj izokola. Uplatis joj 100-200e na racun, lova bi trebalo da se konvertuje u dinare. Ako ima devizni vezan za dinarski onda je lakse. Onda ona/ti te evre pretvoris u dinare I elektronski platis racune. Imas nesto sto se zove "pomoc clanu porodice" gde mozes da uplatis devize iz inostranstva na srpski racun mislim da je ogranicenje 10.000e, nisam 100% siguran ma nije problem lova na racunu, nego kako da plati redovne racune bez da izlazi iz kuce. ona navikla sa uplatnicama na salter pa da izkesira kao svi uzorni gradjani
March 23, 20205 yr 5 minutes ago, Ros said: pre ce biti da ona ne zna da je odlozeno za tri meseca. ocekujem borbu na ime tog "to mora sad jer je to meni opterecenje" ona je u postanskoj stedionici. mozda cu uspeti da to nekako online obavim ponudio bi se ja da ti to završim, ali nemam pojma kako bi ti meni onda dao pare ako hoćeš mogu da proverim sa bankarkom da li mi treba da ti izdajem fakturu za uplatu, ako ne treba onda može bilo ko iz srije sa mobilnom aplikacijom da ti to završi