Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

I ja verujem da će ovo uraditi. Problem je što će svako dodatno skraćivanje radnog vremena prodavnica i pogotovo redukovanje broja istih, stvoriti ogromne gužve.

28 minutes ago, lostfanforever said:

nisam gledala juce dr Kisic, sta je spomenula za pacijenta od 1.3?

Poznanik imao simptome prve 2.3, cekali da se razvije dodatno/potvrdi da jeste za testiranje, dijagnoza postavljena  tj primljen u bolnicu dosta kasnije

Srecom, pametan covek nije nigde izlazio u toku tih 2 nedelje i kusur

https://nova.rs/politika/precutali-prve-zarazene-zbog-prikupljanja-potpisa/

Polako, nemaju vremena sada, prodaju maske za 120 din iz donacije i nabavljaju respiratore na crno

Beograđanin sa koronom za Nova.rs

Izgrom slucaja znam lika, definitivno se ne zove PEDRO, jbno FB novinarstvo.

Mene zanima da li on ulazi u onu statistiku od 222, s obzirom da ga nisu testirali, ali da ga obilaze panduri, znaci zaveden je negde?

Samo testirani i potvrđeni ulaze u statistiku.

Džaba mi pola sata truda oko dezinfekcije,dezinsekcije,deratizacije i dekontaminacije pri povratku iz prodavnice kada mi se prethodno u istoj jedna stoka i to  bez maske iskašljala pored lica najsuvljim praskavim kašljem koji sam u životu čuo.

Inače u lokalnom u Maksiju Vojvode Stepe samo se juče poštovalo da može max.5 kupaca u objektu već danas je potpuni haos i remplovanje između polupraznih rafova.:isuse:

Najiskrenije se nadam da ćeš biti dobro i da lik nije zaražen.

Nažalost, svaki izlazak iz kuće, posebno u zatvorene prostore u kojima se nije lako skloniti od onih koji nemaju ni minimalnu svest o tome da ne treba da ugrožavaju druge ako već izlaze sa simptomima, već sad je rizičan poduhvat, a biće to još više kad epidemija bude u piku nadajmo se za koju nedelju.

To što vlast još nije uspostavila dobru logistiku za snabdevanje penzionera i onih koji su u kućnoj izolaciji će kako vreme bude odmicalo i broj takvih bude rastao predstavljati sve veći problem.

Takođe je idiotizam da se radno vreme prodavnica neprestano skraćuje i pijace (koje su bezbednije od njih) zatvaraju jer se tako stvaraju velike gužve i ubrzava širenje virusa.

Edited by vememah

Drugar koji radi kao inkasant u Putevima Srbije mi javlja da su im najavili radno vreme od 24 sata. Ima li neko informaciju o ovome, i da li je uopste ovako nesto ustavno?

Inace imaju cudno radno vreme od po 12h, rade dan, noc pa dva dana odmaraju.

jeste ustavno

4 minutes ago, n i k o n said:

Drugar koji radi kao inkasant u Putevima Srbije mi javlja da su im najavili radno vreme od 24 sata. Ima li neko informaciju o ovome, i da li je uopste ovako nesto ustavno?

Pisali smo o tome u vezi medicinskih radnika, da i neki od njih prelaze na smene od 24h ali da bi posle umesto 2 dana slobodna trebalo da imaju 4 slobodna. 

53 minutes ago, ubibobi said:

Džaba mi pola sata truda oko dezinfekcije,dezinsekcije,deratizacije i dekontaminacije pri povratku iz prodavnice kada mi se prethodno u istoj jedna stoka i to  bez maske iskašljala pored lica najsuvljim praskavim kašljem koji sam u životu čuo.

Inače u lokalnom u Maksiju Vojvode Stepe samo se juče poštovalo da može max.5 kupaca u objektu već danas je potpuni haos i remplovanje između polupraznih rafova.:isuse:

Ista stvar! Na metar od mene radnica u Idei je sklonila masku sa lica i iskašljala se u mene :frust:. Krivo mi je što se nisam izvikala na nju, ali prva reakcija je bila da što pre pobegnem... Izvikala sam se posle nekoj što mi se lepila u redu, pa onda htela da se ubaci ispred mene jer zaboga nije znala čemu služi oznaka i da treba držati rastojanje. 

i ovi turisti mi pocinju ici na ganglije, sad skice a nasli da se kurce sa putavanjima u ciku pandemije, nije ovo od juce , niti od februara, vec od pocetka ove godine..

27 minutes ago, n i k o n said:

Ovo nije u skladu sa zakonom o radu. Dnevna pauza mora da bude makar 11 sati (pauza izmedju dve smene), i maksimalno vreme (i sa prekoveremenim) moze da bude 12 sati. Ajde i medicina da ih uzmemo da su izuzetak, al ne moze inkasant da bude izuzetak...

Edited by Spooky

27 novih ali i samo 61 testiran