March 23, 20205 yr I ja verujem da će ovo uraditi. Problem je što će svako dodatno skraćivanje radnog vremena prodavnica i pogotovo redukovanje broja istih, stvoriti ogromne gužve.
March 23, 20205 yr 28 minutes ago, lostfanforever said: nisam gledala juce dr Kisic, sta je spomenula za pacijenta od 1.3? Poznanik imao simptome prve 2.3, cekali da se razvije dodatno/potvrdi da jeste za testiranje, dijagnoza postavljena tj primljen u bolnicu dosta kasnije Srecom, pametan covek nije nigde izlazio u toku tih 2 nedelje i kusur https://nova.rs/politika/precutali-prve-zarazene-zbog-prikupljanja-potpisa/
March 23, 20205 yr Polako, nemaju vremena sada, prodaju maske za 120 din iz donacije i nabavljaju respiratore na crno
March 23, 20205 yr Beograđanin sa koronom za Nova.rs Izgrom slucaja znam lika, definitivno se ne zove PEDRO, jbno FB novinarstvo. Mene zanima da li on ulazi u onu statistiku od 222, s obzirom da ga nisu testirali, ali da ga obilaze panduri, znaci zaveden je negde?
March 23, 20205 yr Džaba mi pola sata truda oko dezinfekcije,dezinsekcije,deratizacije i dekontaminacije pri povratku iz prodavnice kada mi se prethodno u istoj jedna stoka i to bez maske iskašljala pored lica najsuvljim praskavim kašljem koji sam u životu čuo. Inače u lokalnom u Maksiju Vojvode Stepe samo se juče poštovalo da može max.5 kupaca u objektu već danas je potpuni haos i remplovanje između polupraznih rafova.
March 23, 20205 yr Najiskrenije se nadam da ćeš biti dobro i da lik nije zaražen. Nažalost, svaki izlazak iz kuće, posebno u zatvorene prostore u kojima se nije lako skloniti od onih koji nemaju ni minimalnu svest o tome da ne treba da ugrožavaju druge ako već izlaze sa simptomima, već sad je rizičan poduhvat, a biće to još više kad epidemija bude u piku nadajmo se za koju nedelju. To što vlast još nije uspostavila dobru logistiku za snabdevanje penzionera i onih koji su u kućnoj izolaciji će kako vreme bude odmicalo i broj takvih bude rastao predstavljati sve veći problem. Takođe je idiotizam da se radno vreme prodavnica neprestano skraćuje i pijace (koje su bezbednije od njih) zatvaraju jer se tako stvaraju velike gužve i ubrzava širenje virusa. Edited March 23, 20205 yr by vememah
March 23, 20205 yr Drugar koji radi kao inkasant u Putevima Srbije mi javlja da su im najavili radno vreme od 24 sata. Ima li neko informaciju o ovome, i da li je uopste ovako nesto ustavno? Inace imaju cudno radno vreme od po 12h, rade dan, noc pa dva dana odmaraju.
March 23, 20205 yr 4 minutes ago, n i k o n said: Drugar koji radi kao inkasant u Putevima Srbije mi javlja da su im najavili radno vreme od 24 sata. Ima li neko informaciju o ovome, i da li je uopste ovako nesto ustavno? Inace imaju cudno radno vreme od po 12h, rade dan, noc pa dva dana odmaraju. Pisali smo o tome u vezi medicinskih radnika, da i neki od njih prelaze na smene od 24h ali da bi posle umesto 2 dana slobodna trebalo da imaju 4 slobodna.
March 23, 20205 yr 53 minutes ago, ubibobi said: Džaba mi pola sata truda oko dezinfekcije,dezinsekcije,deratizacije i dekontaminacije pri povratku iz prodavnice kada mi se prethodno u istoj jedna stoka i to bez maske iskašljala pored lica najsuvljim praskavim kašljem koji sam u životu čuo. Inače u lokalnom u Maksiju Vojvode Stepe samo se juče poštovalo da može max.5 kupaca u objektu već danas je potpuni haos i remplovanje između polupraznih rafova. Ista stvar! Na metar od mene radnica u Idei je sklonila masku sa lica i iskašljala se u mene . Krivo mi je što se nisam izvikala na nju, ali prva reakcija je bila da što pre pobegnem... Izvikala sam se posle nekoj što mi se lepila u redu, pa onda htela da se ubaci ispred mene jer zaboga nije znala čemu služi oznaka i da treba držati rastojanje.
March 23, 20205 yr 2 hours ago, kurjak said: https://mondo.rs/Foto/a1299782/Radno-vreme-prodavnica-Butik-u-Beogradu-poklanja-zastitnu-masku-uz-kupljenu-haljinu-FOTO.html 011 shop isto poklanja masku uz kupljen artikl..iskacu mi na FB
March 23, 20205 yr i ovi turisti mi pocinju ici na ganglije, sad skice a nasli da se kurce sa putavanjima u ciku pandemije, nije ovo od juce , niti od februara, vec od pocetka ove godine..
March 23, 20205 yr 27 minutes ago, n i k o n said: Drugar koji radi kao inkasant u Putevima Srbije mi javlja da su im najavili radno vreme od 24 sata. Ima li neko informaciju o ovome, i da li je uopste ovako nesto ustavno? Inace imaju cudno radno vreme od po 12h, rade dan, noc pa dva dana odmaraju. Ovo nije u skladu sa zakonom o radu. Dnevna pauza mora da bude makar 11 sati (pauza izmedju dve smene), i maksimalno vreme (i sa prekoveremenim) moze da bude 12 sati. Ajde i medicina da ih uzmemo da su izuzetak, al ne moze inkasant da bude izuzetak... Edited March 23, 20205 yr by Spooky