March 20, 20214 yr 32 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: zavod za statistiku nema veze sa tim, oni broje i slažu u tabele, a koliko je ljudi umrlo od kovida ne utvrđuju oni već bolnice i lekari u njima, pa te brojeve(frizirane) saopštavaju Ne, oni pisu uzrok smrti uvek. Ali se ti podaci u medjuvremenu isfriziraju, na putu od Batuta do konferencije za stampu. Pisao BIRN o tome pre pola godine
March 20, 20214 yr hoćeš da kažeš da zavod za statistiku upisuje uzrok smrti?!? bolnica(tj dežurni lekar u istoj) potpiše smrtovnicu, taj papir dobije i matičar u opštini na kojoj se bolnica nalazi(odatle valjda odlazi i u zavod za statistiku), a iz bolnice paralelno odlazi u batut. odatle je valjda nesrazmeratm u brojevima koje objave batut(krizni štab) i zavod za statistiku
March 20, 20214 yr 8 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: hoćeš da kažeš da zavod za statistiku upisuje uzrok smrti?!? bolnica(tj dežurni lekar u istoj) potpiše smrtovnicu, taj papir dobije i matičar u opštini na kojoj se bolnica nalazi(odatle valjda odlazi i u zavod za statistiku), a iz bolnice paralelno odlazi u batut. odatle je valjda nesrazmeratm u brojevima koje objave batut(krizni štab) i zavod za statistiku Pa ne znam tacnu mehaniku ali je cinjenica da se sa kovid odeljenja salje dokumentovan jasan uzrok smrti. E kako oni to kasnije peglaju ne znam - imali smo pre deset dana recimo 22 umrla i takodje zvanican podatak sa juga Srbije o 18 umrlih samo za taj dan. Dakle Novi Sad, Beograd, sumadija, pomoravlje, vojvodina - 4 mrtva. Opasno peglaju i to je jasno - bio bih najsrecniji da govna komplet jednog dana zaglave zatvor sbog falsifikovanja podataka ali to se nece desiti Edited March 20, 20214 yr by Caligula
March 20, 20214 yr 37 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: hoćeš da kažeš da zavod za statistiku upisuje uzrok smrti?!? bolnica(tj dežurni lekar u istoj) potpiše smrtovnicu, taj papir dobije i matičar u opštini na kojoj se bolnica nalazi(odatle valjda odlazi i u zavod za statistiku), a iz bolnice paralelno odlazi u batut. odatle je valjda nesrazmeratm u brojevima koje objave batut(krizni štab) i zavod za statistiku Potvrda o smrti stiže u matičnu službu opštine na kojoj se desila smrt. Matična služba upisuje činjenicu u matičnu knjigu umrlih a zavodu dostavlja obrazac neophodan za statistiku. Proveriću šta tačno.
March 20, 20214 yr 3 minutes ago, Tale said: Potvrda o smrti stiže u matičnu službu opštine na kojoj se desila smrt. Matična služba upisuje činjenicu u matičnu knjigu umrlih a zavodu dostavlja obrazac neophodan za statistiku. Proveriću šta tačno. logično bi bilo da zavod dobije i uzrok smrti, pa valjda se nekakva statistika na nivou države vodi o uzrocima umiranja da se ne vodi, to bi bilo previše čak i za ovakvu državu ok, sada je pitanje ko vodi tu statistiku, ali logika kaže rzs
March 20, 20214 yr Strpite se malo. Do 2035-36 ce se znati. Napravice Konara 1 reviziju. Sad nema pristup bazi podataka. A i Srdjo ce da objavi memoare.
March 20, 20214 yr 5 minutes ago, Tale said: Potvrda o smrti stiže u matičnu službu opštine na kojoj se desila smrt. Matična služba upisuje činjenicu u matičnu knjigu umrlih a zavodu dostavlja obrazac neophodan za statistiku. Proveriću šta tačno. pa to sam i ja napisao batut je u toj nejednačini stavka u kojoj dolazi do friziranja podataka. to je jasno kao dan @dùda 100% piše i uzrok smrti, ima i te statistike, ali podaci koje saopštava kš i koje saopštava rzs na mesečnom nivou se razlikuju onoliko
March 20, 20214 yr hoćeš da kažeš da zavod za statistiku upisuje uzrok smrti?!? bolnica(tj dežurni lekar u istoj) potpiše smrtovnicu, taj papir dobije i matičar u opštini na kojoj se bolnica nalazi(odatle valjda odlazi i u zavod za statistiku), a iz bolnice paralelno odlazi u batut. odatle je valjda nesrazmeratm u brojevima koje objave batut(krizni štab) i zavod za statistikuMi od zavoda za statistiku dobijamo "izlaz", a i kad su ih optuživali oni nisu rekli:Mi takve rezultate dobijamo od....pa da onda ganjaš te.Nego je bilo vrištanje i čupanje.Ovakvom čoveku vredi verovati. .... Shiit has hit the fan!
March 20, 20214 yr npr ja im verujem da je u 2020. bilo 13911 smrtnih slučajeva više nego i 2019. i da su to slučajevi vezani sa kovidom(ovo o kovidu je moj dodatak) ne treba njih ganjati već krizni štab/batut tj one koji saopštavaju podatke na dnevnoj bazi. oni friziraju, ne rzs Edited March 20, 20214 yr by kud u maglu Simoviću
March 20, 20214 yr pa ako Zavod za statistiku redovno objavljuju statistike o uzroku smrti, pa su sad odjednom prestali onda je izvesno da i oni doprinose. ali ako njihovi podaci o tome laguju, pa su npr stigli tek do 2018 i još uvek nisu objavili ništa ni za 2019, onda nema smisla da ih optužujemo. i ovo što su objavili o broju umrlih za 2020 i januar 2021 je sasvim dovoljno da i najveći krelci shvate šta se dešava u poslednjih godinu dana. ovi podaci pokazuju da smo mi u top5 država koje su najgore prošle u pandemiji, a pokazuju da smo i u top5 država u laganju o pandemiji. šta će oni tu da spinuju? mogu se samo praviti mrtvi i gledati kako da neka pitanja što kasnije dođu na dnevni red, a kad dođu na red da to ostane samo u autošovinističkim medijima. Ali i te đilasove medije gleda dosta ljudi. plus će sve to će ljudi da sheruju po facebooku, youtube i viberu. Neće se shareovati linkovi sa Krika i Birna, pa da Mile i pre nego što klikne zna da su to sve izmislili neki nato plaćenici. To će biti tabele i grafikoni statističkog zavoda, zvanične institucije. Mnogo ljudi će imati priliku da vidi nedvosmislenu potvrdu da je vlast u Srbiji top5 najnesposobnija i top5 najpokvarenija na Svetu.
March 20, 20214 yr Popular Post i postojace jedan znacajan deo gradjana srbije koji ce, uprkos svemu tome, verovati da je i taj, visestruko umanjen broj umrlih, laziran i da korona ne postoji. kao i jedan broj koga ce biti bas briga, samo dok su njegovi zivi i zdravi. ne znam koliki su ti brojevi, ali opravdano sumnjam da nisu mali. btw, prosledili su mi neku objaavu sa zida danice grujicic koja otprilike deluje kao najava osnivanja pokreta/stranke/saveza grujicic-nestorovic. tako da ce vucic moci da kapitalizuje i kontrolise i avakse. ne sumnjam da ce mnogi nasi sugradjani biti strastveni aktivisti.
March 20, 20214 yr umesto da uzmu neku njivu na kosmaju, posade leshnike i tamo se smuvaju sent from bubamoto
March 20, 20214 yr 42 minutes ago, Aleksija said: najava osnivanja pokreta/stranke/saveza grujicic-nestorovic. Drim tim