Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

32 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

zavod za statistiku nema veze sa tim, oni broje i slažu u tabele, a koliko je ljudi umrlo od kovida ne utvrđuju oni već bolnice i lekari u njima, pa te brojeve(frizirane) saopštavaju

Ne, oni pisu uzrok smrti uvek. Ali se ti podaci u medjuvremenu isfriziraju, na putu od Batuta do konferencije za stampu.

Pisao BIRN o tome pre pola godine

hoćeš da kažeš da zavod za statistiku upisuje uzrok smrti?!?

bolnica(tj dežurni lekar u istoj) potpiše smrtovnicu, taj papir dobije i matičar u opštini na kojoj se bolnica nalazi(odatle valjda odlazi i u zavod za statistiku), a iz bolnice paralelno odlazi u batut. odatle je valjda nesrazmeratm u brojevima koje objave batut(krizni štab) i zavod za statistiku

8 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

bolnica(tj dežurni lekar u istoj) potpiše smrtovnicu, taj papir dobije i matičar u opštini na kojoj se bolnica nalazi(odatle valjda odlazi i u zavod za statistiku), a iz bolnice paralelno odlazi u batut. odatle je valjda nesrazmeratm u brojevima koje objave batut(krizni štab) i zavod za statistiku

Pa ne znam tacnu mehaniku ali je cinjenica da se sa kovid odeljenja salje dokumentovan jasan uzrok smrti.

E kako oni to kasnije peglaju ne znam - imali smo pre deset dana recimo 22 umrla i takodje zvanican podatak sa juga Srbije o 18 umrlih samo za taj dan. Dakle Novi Sad, Beograd, sumadija, pomoravlje, vojvodina - 4 mrtva.

Opasno peglaju i to je jasno - bio bih najsrecniji da govna komplet jednog dana zaglave zatvor sbog falsifikovanja podataka ali to se nece desiti

Edited by Caligula

37 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

Potvrda o smrti stiže u matičnu službu opštine na kojoj se desila smrt. 

Matična služba upisuje činjenicu u matičnu knjigu umrlih a zavodu dostavlja obrazac neophodan za statistiku. Proveriću šta tačno.

3 minutes ago, Tale said:

Matična služba upisuje činjenicu u matičnu knjigu umrlih a zavodu dostavlja obrazac neophodan za statistiku. Proveriću šta tačno.

logično bi bilo da zavod dobije i uzrok smrti, pa valjda se nekakva statistika na nivou države vodi o uzrocima umiranja

da se ne vodi, to bi bilo previše čak i za ovakvu državu

ok, sada je pitanje ko vodi tu statistiku, ali logika kaže rzs

Strpite se malo. Do 2035-36 ce se znati. Napravice Konara 1 reviziju. Sad nema pristup bazi podataka.
A i Srdjo ce da objavi memoare.

5 minutes ago, Tale said:

pa to sam i ja napisao

batut je u toj nejednačini stavka u kojoj dolazi do friziranja podataka. to je jasno kao dan

@dùda 100% piše i uzrok smrti, ima i te statistike, ali podaci koje saopštava kš i koje saopštava rzs na mesečnom nivou se razlikuju onoliko

Mi od zavoda za statistiku dobijamo "izlaz", a i kad su ih optuživali oni nisu rekli:
Mi takve rezultate dobijamo od....
pa da onda ganjaš te.
Nego je bilo vrištanje i čupanje.
Ovakvom čoveku vredi verovati.

927823_miladin-kovacevic-direktor-republicki-zavod-za-statistiku_ls.jpg.71ab8e4d425bcfcf0b8021703bc9a2e4.jpg

.... Shiit has hit the fan!

npr ja im verujem da je u 2020. bilo 13911 smrtnih slučajeva više nego i 2019. i da su to slučajevi vezani sa kovidom(ovo o kovidu je moj dodatak)

ne treba njih ganjati već krizni štab/batut tj one koji saopštavaju podatke na dnevnoj bazi. oni friziraju, ne rzs

Edited by kud u maglu Simoviću

Svako u lancu doprinosi, neko manje neko više.

.... Shiit has hit the fan!

pa ako Zavod za statistiku redovno objavljuju statistike o uzroku smrti, pa su sad odjednom prestali onda je izvesno da i oni doprinose.

ali ako njihovi podaci o tome laguju, pa su npr stigli tek do 2018 i još uvek nisu objavili ništa ni za 2019, onda nema smisla da ih optužujemo.

i ovo što su objavili o broju umrlih za 2020 i januar 2021 je sasvim dovoljno da i najveći krelci shvate šta se dešava u poslednjih godinu dana.

ovi podaci pokazuju da smo mi u top5 država koje su najgore prošle u pandemiji, a pokazuju da smo i u top5 država u laganju o pandemiji.

šta će oni tu da spinuju? mogu se samo praviti mrtvi i gledati kako da neka pitanja što kasnije dođu na dnevni red, a kad dođu na red da to ostane samo u autošovinističkim medijima. Ali i te đilasove medije gleda dosta ljudi. plus će sve to će ljudi da sheruju po facebooku, youtube i viberu. Neće se shareovati linkovi sa Krika i Birna, pa da Mile i pre nego što klikne zna da su to sve izmislili neki nato plaćenici. To će biti tabele i grafikoni statističkog zavoda, zvanične institucije.

Mnogo ljudi će imati priliku da vidi nedvosmislenu potvrdu da je vlast u Srbiji top5 najnesposobnija i top5 najpokvarenija na Svetu.

• Popular Post

i postojace jedan znacajan deo gradjana srbije koji ce, uprkos svemu tome, verovati da je i taj, visestruko umanjen broj umrlih, laziran i da korona ne postoji. kao i jedan broj koga ce biti bas briga, samo dok su njegovi zivi i zdravi. ne znam koliki su ti brojevi, ali opravdano sumnjam da nisu mali.

btw, prosledili su mi neku objaavu sa zida danice grujicic koja otprilike deluje kao najava osnivanja pokreta/stranke/saveza  grujicic-nestorovic. tako da ce vucic moci da kapitalizuje i kontrolise i avakse. ne sumnjam da ce mnogi nasi sugradjani biti strastveni aktivisti. 

umesto da uzmu neku njivu na kosmaju, posade leshnike i tamo se smuvaju :isuse: :cry:

sent from bubamoto

42 minutes ago, Aleksija said:

najava osnivanja pokreta/stranke/saveza  grujicic-nestorovic.

Drim tim