Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

On 18. 3. 2021. at 12:14, renne said:

Kaže Tiosav nema popuštanaj mera ni od ponedeljka

Kojih mera? :fantom:

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

On 18. 3. 2021. at 12:58, harper said:

ako se nesto nije desilo meni nije se desilo uopste

Slažem se sa celim postom ali samo ovo moram da izdvojim da prokomentarišem - ovo je dokaz apsolutne samozaslepljenosti ljudske prirode, mnoge iluzije o progresivnom dizanju humane svesti na viši nivo od tog primalnog su pale u vodu. Pokušavam da se mentalno osnažim prisećanjem na neke svetle primere dobrovoljnih ljudskih žrtvi zarad viših interesa i opšteg dobra, ima ih anegdotalno u poređenju sa generalnim trendom. Sviđa mi se i ovo što si napisao za mogućnost da takav um nije ni zao ni zlonameran ni glup. Ako prepoznam takav primer u bliskom okruženju (a imam, npr dragoj drugarici je mama umrla od raka i za nju samo kancer postoji i samo se toga boji, sve ostalo je mnjah), kako im upaliti prekidač? Pošto od nekih ljudi mi se ipak ne dižu ruke tek tako..

Kaze uciteljica da "mozda onlajn nastava ne krece od ponedeljka jer nisu dobili nista zvanicno"

On 18. 3. 2021. at 12:58, harper said:

Nije ovde u pitanju ni postovanje ili nepostovanje mera, vakcinacija li ne, u pitanju je nesto mnogo starije - ideja koja se iz nekog razloga duboko zapatila u Srbiji (a bogme i na drugim mestima) da ako se nesto nije desilo meni nije se desilo uopste.

To se zna sta je i tip je ogranicenosti.
U ovom slucaju u pitanju je ogranicenost svesti i percepcije stvarnosti, a to se vrlo tesko ad-hoc po potrebi podize.

Akutno resenje da se jedan nesvestan sacuva bi bile represivne mere i radi sta ti kazem, a posto to nije "po standardu" onda sedi i placi pa sta bude, po gausu.

Edited by Friend

On 18. 3. 2021. at 13:23, Caligula said:

Kaze uciteljica da "mozda onlajn nastava ne krece od ponedeljka jer nisu dobili nista zvanicno"

pa ne znaju ni oni do psolednjeg momenta..reci ce im u ponedeljak za utorak, strpljenja

On 18. 3. 2021. at 12:58, radisa said:

Kojih mera? :fantom:

Pa to, sve radi osim kafana,frizera i teretana. Sad bio napolju, narod gmize po radnjama svega i svacega.

5346/30

30 je novo 17

On 18. 3. 2021. at 13:15, Valkyrie said:

Ako prepoznam takav primer u bliskom okruženju (a imam, npr dragoj drugarici je mama umrla od raka i za nju samo kancer postoji i samo se toga boji, sve ostalo je mnjah), kako im upaliti prekidač? Pošto od nekih ljudi mi se ipak ne dižu ruke tek tako..

Na individualnom nivou postoji niz mogucnosti, od aktivne empatije i prijateljskog razgovora o tome pa sve do terapije kao najrobusnijeg oblika intervencije. Kad su unutrasnji demoni u pitanju po pravilu je jedina potencijalno efikasna strategija direktno suocavanje s tim demonima, za sta mnogi ljudi iz raznih razloga nisu uvek ni spremni ni sposobni. Tu je pomoc bliskih ljudi veoma vazna, kakva god da je intervencija u pitanju. Cak i ako je neko na terapiji to ne iskljucuje potrebu za prijateljskom dusom koja ce biti tu da ohrabri, saslusa, saoseca ali i da posavetuje i da se ne slozi ako proceni da je to neophodno. Ne mogu nista dalje od toga da ti kazem jer ne poznajem osobu o kojoj govoris, sve dalje sto bih rekao bi bilo neodgovorno.

Na opstem nivou ti fenomeni su mozda jednostavniji za objasnjenje ali su neuporedivo komplikovaniji za resavanje jer se motivi i uzroci usloznjavaju. Ono sto se meni na prostom jezickom nivou cini je da ako ti je za resavanje potrebno nesto kolektivno (kolektivni imunitet, na primer) ti moras da razmisljas izmedju ostalog i kao deo kolektiva a ne samo kao individua. Ukoliko nemas svest o kolektivu onda nemas ni svest o onome na sta se kolektiv oslanja kao atribut. Ja sam siguran u to sto sam napisao, da sa stanovista motiva neka ponasanja koje primecujemo nisu nuzno ni zla, ni neodgovorna, ni glupa, ali kad posledice mogu biti onakve kakve su koga je briga sta i kakav je tebi bio motiv. Ako ne brines o drugom u uslovima u kojima briga mora biti obaveza ti si ga ubio isto kao da si pucao u njega. Neko dete si ostavio bez roditelja, nekog roditelja bez deteta. Nekog si sprecio da uda cerku, da ozeni sina, da isprati dete prvi dan u skolu, da proslavi s detetom upis na fakultet. To sto ti ne znas ili nisi svestan toga da si to uradio te ne lisava odgovornosti. Da se ja nesto pitam ove recenice bih stalno ponavljao u medijima, u ovoj ili jos zlokobnijoj formi, ponavljao bih ih dok ljudi ne pocnu bukvalno da ih sanjaju. Ne verujem da bi to mnogo pomoglo ali nijedna akcija sama po sebi, cak ni represivna, ne moze sama po sebi da odlucujuce promeni trendove. Zato ih treba osmisliti sto je moguce vise pa da se ide na kumulativni efekat svih njih zajedno.

On 18. 3. 2021. at 12:49, Re-ac-tor said:

A mene pre neki dan napadoste što sam panično zakukao šta ako ode grejač u bojleru, majstor će doći ali prodavnice ne rade... Šišanje OK, tuširanje suspendovano?

neka greška. ja sam sa "a moja brada? komentarisao drugi post-

On 18. 3. 2021. at 12:44, Tsai said:

otisho sam do poreske po neki papir i sva sreca bas ispred tog sobicka nije bio red, za moj poreznik redcina do napolje maltene. uglavnom, ulazim, neka sludjena gospodja ustaje, stavlja masku, kazem joj ime i prezime, trazi moj papir nadje ga i skine masku, da mi u ruke, pokaze tu i tu gde da potpisem, a onda mi se unese u facu bez maske naravno i shapne "da li ste pusac?" i onda jos tise "molim vas" :blink: :lolol: reko nazalost evo vec skoro 3 godine nisam i odem. wtf?

:lolol:

vec treci put citam i smejem se do suza. 

gospodja je harmsov slucaj.

• Popular Post
  On 18. 3. 2021. at 10:41, gospa buba said:

ali narod jeste stoka. i to sad nedvosmisleno znamo, bukvalno i imamo dokaze, svakog dana

Juče odem da uradim rendgen i da mi doc to pogleda. U hodniku ispred ordinacije nas petoro, na zidu nalepnice "održavajte razmak", "maske su obavezne" i velike crvene "KOVID ZONA". Riba 30+, vidi se da joj nije dobro, staklast pogled, malo se i znoji, priča telefonom, maska na bradi, telefon na spikerfonu.

Žena dogovara proslavu rođendana za to veče! Imaju ortaka sa kafanom, muzika samo što nije stigla, roštilj se raspalio, a ona jebote nervozna jer je u kovid ambulanti gužva i ne zna dal' će stići do 7 da ode kući da se presvuče i našminka, ne može da dođe u trenerci :ph34r:

...

Sve se dešavalo pre nego što sam saznao ono za kuma, ja stvarno ne znam kako bi odreagovao, al' mislim da ne bi valjalo...

On 18. 3. 2021. at 10:41, gospa buba said:

ali narod jeste stoka. i to sad nedvosmisleno znamo, bukvalno i imamo dokaze, svakog dana emoji38.pngol:

Zasto provociras dezurne cuvare jednakosti da ti skoce za vrat sa onim izlizanim da to nije tacno, da narod inace vrlo dobro rezonuje nego ga Vucic sludeo, te da intelektualna elita i krug dvojke ne vide dalje od nosa i zive u elitistickom bablu :fantom:

tl;dr

zasto provociras

Edited by Friend

ne znam shta da ti kazem, zivim opasno hihi.gif

mada ja prva patim od tog retkog oboljenja da verujem i tvrdim da sve moze lepo da se ljudima objasni :cry:

sent from bubamoto

Hot take: narod je stoka jer je vlast stoka, vlast je stoka jer je narod stoka. Neodoljiva lakoća stočne simbioze.

Background Picker
Customize Layout