Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

15 minutes ago, djordje geprat said:

upravo. treba da čekam ponedeljak (sva sreća loše je vreme pa mi se može) da odem na stovarište da kupim QSB ploče. a na stovarištu, nikad više od tri persone. ili, woby haus ne radi pa ne mogu da pazarim šta moram tamo. danas čuh ćulibrka. pominje da je šteta zbog ugostiteljstva reda 190 miliona a da je ukupna šteta zbog virusa reda 5 milijardi. štitimo privredu radom kafića. Q

niste pažljivo slušali, vučkara je izjavio da jedan dan zaključavanja, a verovatno je mislio na ono od prošlog proleća, državu košta 190 milki dnevno, ne samo kafići nego i sve ostalo što i sada radi, sudovi, opštinski šalteri, oh wait to se ionako finansira iz budžeta :happy:

- drugo nisam ekonomista ali ako je džidipi srbistana 44-45 milijardi $ godišnje, to dnevno iznosi oko 123 milki, što je daleko od 190, ne znam kako je došao do te cifre, posebno imajući u vidu da razne motaonice kablova svo vreme rade u 3 smene, a budimo realni tu se ostvari 3/4 džidipija

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Ja ne znam šta bih radio ovom ludom narodu, zamišljam kako idem sa bacačem plamena i redom ih... :fur:

Ima izgleda zaraženih celih porodica u komšiluku, ali to se krije. Ma nije ništa, samo prehlada fazon. Pa se onda malo i druži, pa se pošalje slinavo dete u drugu kuću da se igra malo sa drugom decom. Pa jebem im mater nenormalnu.

Naravno, vakcinisan niko nije.

Edited by mraki

On 17.3.2021. at 10:53, Tale said:

Može i sa maskom. Klinac i ja se juče šišali (na kratko, mašinicom) bez skidanja maske.

@gone fishing

a (moja) brada?

Brada valjda ipak ne može

Crtice iz svakodnevnog zivota (klik na tvit, ima jos)

Kaže Tiosav nema popuštanaj mera ni od ponedeljka

18 minutes ago, renne said:

Kaže Tiosav nema popuštanaj mera ni od ponedeljka

Kaže li nešto u vezi zatezanja?

jok

Poenta vise nije u dodatnom zatezanju nego u sprovodjenju postojecih mera. I naravno, medijska kampanja za vakcinaciju.

4 minutes ago, Friend said:

Poenta vise nije u dodatnom zatezanju nego u sprovodjenju postojecih mera. I naravno, medijska kampanja za vakcinaciju.

Na to sam i mislio, toliko je banalno da mi je mrsko da pišem :)

• Popular Post

otisho sam do poreske po neki papir i sva sreca bas ispred tog sobicka nije bio red, za moj poreznik redcina do napolje maltene. uglavnom, ulazim, neka sludjena gospodja ustaje, stavlja masku, kazem joj ime i prezime, trazi moj papir nadje ga i skine masku, da mi u ruke, pokaze tu i tu gde da potpisem, a onda mi se unese u facu bez maske naravno i shapne "da li ste pusac?" i onda jos tise "molim vas" :blink: :lolol: reko nazalost evo vec skoro 3 godine nisam i odem. wtf?

Sto se tice zatezanja, beton dobro podnosi pritisak al ga jebe zatezanje, zato se u nj stavlja armatura. Eto. 

1 hour ago, djordje geprat said:

Može i sa maskom. Klinac i ja se juče šišali (na kratko, mašinicom) bez skidanja maske.

A mene pre neki dan napadoste što sam panično zakukao šta ako ode grejač u bojleru, majstor će doći ali prodavnice ne rade... Šišanje OK, tuširanje suspendovano?

• Popular Post

Nije ovde u pitanju ni postovanje ili nepostovanje mera, vakcinacija li ne, u pitanju je nesto mnogo starije - ideja koja se iz nekog razloga duboko zapatila u Srbiji (a bogme i na drugim mestima) da ako se nesto nije desilo meni nije se desilo uopste. To je uzasno tesko iskoreniti bez cvrsce represije i kaznjavanja, narocito kad zivis u drzavi koju od posledica zanima jedino politicki rejting stranke na vlasti i gde ima jako mnogo ljudi koji su i pre epidemije bili privilegovani i misle da nama ostalima cine uslugu time sto se koliko-toliko nekih stvari jos i pridrzavaju.

Priroda ove bolesti je da proizvodi dramaticno razlicite posledice kod razlicitih ljudi, dok neko zaglavi tezak oblik bolesti i umre neko prodje skoro bez ikakvih posledica. Tom drugom, ako mu je o glavi ona mantra iz prve recenice, nije moguce u potpunosti objasniti da je ova bolest opasna, da za mnoge znaci katastrofu i da se bez zajednickog truda iz ovog sranja nikada necemo izvuci. Da bi to razumeo neophodno je da transcendira iz sopstvenog dozivljaja u opsti diskurs korone, a za tako nesto mnogi jednostavno nisu sposobni. Nije ovo ponasanje sa stanovista motiva nuzno ni zlo, ni neodgovorno, ni glupo, iako jeste sve od toga sa stanovista posledica. Na nesrecu, takav um ne razume koncept posledice ukoliko on licno ili neko do koga mu/joj je stalo nije zrtva tog koncepta. Manjak svesti o znacaju javnog interesa je bahatost jedan kroz jedan ali tako je kako je, ova pandemija nam je samo pokazala kakav svet u kojem zivimo smo napravili.