March 17, 20214 yr 4 hours ago, čekmeže said: U ostalim vestima, lokalna kladionica radi kao speakeasy, mrak unutra, ali pokucaš i vrata se otvaraju. Ali kako mogu da kucaju tikete ili bilo sta? Moraju da zatvore kasu na kraju dana, nije kao da mogu da prodaju 2B olovke u ponedeljak ujutro.
March 17, 20214 yr Razumem gnev frizera, kozmetičara i ostalih koji pružaju usluge koje podrazumevaju bliski telesni kontakt ali oni su zbog prirode usluga u celoj Evropi pod strožijim merama. U Austriji su prvi zatvarani i poslednji otvarani. Trenutno kod njih moraš da imaš svež test, kod nekih kao što su frizeri i masku. U Rodu naravno ne mora test da se ima.
March 17, 20214 yr Danas sam uspeo da se ošišam. Strategija je bila: ako dođe inspekcija, kaži da si mi drugar a ne mušterija.
March 17, 20214 yr 1 hour ago, Malvo said: Ali kako mogu da kucaju tikete ili bilo sta? Moraju da zatvore kasu na kraju dana, nije kao da mogu da prodaju 2B olovke u ponedeljak ujutro. Kucaju tikete kao da si online uplatio. Ako se uopste cimaju oko toga, nije kao da ikakva inspekcija obilazi kladionice.
March 18, 20214 yr 12 hours ago, omiljeni said: Da, Nesterović prvak sveta u potrevljivanju Nešto što sam zaboravio da prokomentarišem u vezi ovih brojeva... Ovde se odlično vidi kakve su nebuloze one tvrdnje degenerika iz Struke da od korone umre otprilike samo oko 0.1% zaraženih u Peruu je umrlo 0.36% od ukupne populacije. Danas su imali 8000 novih i brojevi im rastu, dakle nema govora on nekom kolektivnom imunitetu krda. Srbija ima gomilu ljudi koji su preležali, #7 smo u svetu na ovoj tabeli umrlih a to korelira. Plus sad imamo i skoro 20% ljudi koji su dobili bar 1 vakcinu imaju bar nekakvu zaštitu, preko 10% sa full vakcinacijom, a situacija je kao u decembru. Možda smrtnost nije baš celih 1%, ali se iz aviona vidi da je dosta veća od 0.5%
March 18, 20214 yr 13 hours ago, omiljeni said: Da, Nesterović prvak sveta u potrevljivanju Putin zajebao i nas sa x6, a mi "samo" x4. Link za celu tabelu: https://infographics.economist.com/2020/covid-19-excess-mortality-interactive/table.html Edited March 18, 20214 yr by vememah
March 18, 20214 yr 4 hours ago, nisam ja said: ah, sećam se kad je nesoj bila uvreda. hehe, ja to koristim, pokupila od drugarice iz Podgoricu™ mnogo je efektnije nego naše klot “đubre”.
March 18, 20214 yr 1 hour ago, vememah said: Putin zajebao i nas sa x6, a mi "samo" x4. Link za celu tabelu: https://infographics.economist.com/2020/covid-19-excess-mortality-interactive/table.html Ali ni Vučić a ni Volođa ne smeju od sramote Lukašenka u oči da pogledaju. x15 i to u samo drugom kvartalu 2020. Egipat solidnih x12, ali Uzbekistan razbija sa x33 treba sačekati da Crna Gora objavi brojeve. Iran, Israel i još neki čije će brojeve biti zaninimljivo pogledati. Kinezi poslovično uzdržaniTM u godišnjem izveštaju. izveštaj za 2019: http://www.stats.gov.cn/english/PressRelease/202001/t20200117_1723398.html tačka 11 se bavi demografijom, brojem rođenih i umrlih u tih godinu dana. izveštaj za 2020: http://www.stats.gov.cn/english/PressRelease/202101/t20210118_1812432.html demografija ih izgleda više ne zanima Da li je realno očekivati ovakve podatake za Afriku i po Aziji? U ovoj tabli su podaci posebno za Jakartu i izgleda je tamo u aprilu bilo dosta gadno, a po zvaničnim grafikonima za Indoneziju se to ne vidi i sad u januaru im je bio najgori period. Sve u svemu, onih 2.7 miliona sa worldometer...to je umanjeno nekoliko puta. Zanimljivo je, ako su to tačni podaci, da je Jermenija bila prva na udaru pandemije. Bar od država čije podatke imamo ovde. Čak i pre Italije.
March 18, 20214 yr Na osnovu kojih podataka je rađena ova tabela ? Na osnovu nacionalnih statistika ? Jer na wm definitivno ovi podaci nisu.
March 18, 20214 yr 8 hours ago, ragasto said: Danas sam uspeo da se ošišam. Strategija je bila: ako dođe inspekcija, kaži da si mi drugar a ne mušterija. u salon gde se šišam može da se uđe na backdoor, kroz dvorište zgrade dok ona metalna, sigurnosna vrata ostaju zatvorena.. već čujem da će neke žene tako da odrade frizure za vikend.. ja čekam ponedeljak, ako produže jebene mere idem i ja inkognito.. a u ženinoj noktarnici je taj rad, dolaze kao drugarice na kafu jer rade svakako u stanu..
March 18, 20214 yr Ja se naivan sve vreme prošle godine pitam kako ta Belgija ima najveću smrtnost, pa nije da im je zdravstvo toliko loše. A ono ustvari, jedini zaista broje kako treba, i Slovenci dosta ažurni. Edit: zapravo ima još primera, Nemačka, GB, Švedska, Francuska... Edited March 18, 20214 yr by Партибрејкер
March 18, 20214 yr Ima i drugih koji broje kao belgijanci Francuzi 77 700 vs 70 100 Britanci Cile Danci Japanci
March 18, 20214 yr Bio kod doktorke jutros, nesto mi 'skripala' pluca, dobio mesec i po dana kortikosteroida. Kaze, nista strasno (lol), samo posledica korone. Javlja im se gomila ljudi ovih dana koji su prelezali koronu u novembru/decembru sa raznim problemima.. od bola u zglobovima do toga da im se mesaju mirisi ('Mogu da osetim miris kafe ali to nije taj miris koji sam osecao ranije'). Kaze da im je ovo najtezi korona 'talas' od pocetka.