March 16, 20214 yr Koliko vidim nece raditi opet samo privatnici, odnosno usluzne delatnosti.Kakva bolestina od drzave.
March 16, 20214 yr Cekajte, hoce raditi servisi kompjutera, telefona, taxi? Nek se nose u tri..jbt ispada da sve sto mi moze zatrebati nece raditi. Edited March 16, 20214 yr by Alfa
March 16, 20214 yr Ustvari, skoro sve radi...skoro. Državne institucije, proizvodni i ostali pogoni....skoro sve
March 16, 20214 yr 3 minutes ago, munze said: Jel ovo prvi put da mali do 4. prelaze na onlajn? Pre otprilike godinu dana malci su imali onlajn nastavu do kraja školske godine.
March 16, 20214 yr 4 minutes ago, munze said: Jel ovo prvi put da mali do 4. prelaze na onlajn? Da, od početka ove školske godine.
March 16, 20214 yr 27 minutes ago, maheem said: Mislim da je za neku značajnu popravku potreban ipak duži period ovakvih mera. Neverovatno mi je da po ko zna koji put mere na snagu stupaju od sutra. Kakva skupina idiota Ponašaju se kao da je početak pandemije. Da bi zatvaranje imalo ikakvog smisla, potrebno je da zatvore i državne institucije (bar neke) i proizvodne pogone (što se NIKADA neće desiti). Ovako jedino što zatvaranje škola može malo da smanji zarazu, pod uslovom da ta ista deca ne budu blejala napolju zajedno (a blejaće). Ljudski i logistički bi naravno bilo i da se najavi dovoljno unapred, obezbedi finansijsko obeštećenje i sve što ide uz to. Malopre sam prisustvovao tome da su se radnice u restoranu rasplakale kad su videle objavu.
March 16, 20214 yr 30 minutes ago, maheem said: Neverovatno mi je da po ko zna koji put mere na snagu stupaju od sutra. Kakva skupina idiota ... polako, moze i od petka, ili kad je vec petak onda moze i od ponedeljka. Onog tamo. Neka čeka Ceca™
March 16, 20214 yr Just now, Sammael said: Da bi zatvaranje imalo ikakvog smisla, potrebno je da zatvore i državne institucije (bar neke) i proizvodne pogone (što se NIKADA neće desiti). Ovako jedino što zatvaranje škola može malo da smanji zarazu, pod uslovom da ta ista deca ne budu blejala napolju zajedno (a blejaće). Ljudski i logistički bi naravno bilo i da se najavi dovoljno unapred, obezbedi finansijsko obeštećenje i sve što ide uz to. Malopre sam prisustvovao tome da su se radnice u restoranu rasplakale kad su videle objavu. Naravno. I da se zatvorenim preduzećima i radnicima organizuje novčana nadoknada gubitaka. Cenim da bi posle 200 godina pandemije uspeli da smisle valjanu strategiju.
March 16, 20214 yr Isto kao za vikend, dakle ne radi ništa osim prodavnica prehrambenih proizvoda, apoteka i pumpi; i ______________ (dopisati po izboru). U prevodu, ne rade ugostitelji i neke uslužne delatnosti (npr. obućari i krojači su mogli da rade) i to je to. Plus što se u "prodavnice prehrambenih proizvoda" trpa bukvalno sve živo uključujući i trafike. I tako će na kraju raditi Lilly i DM gde prođe stotine ljudi dnevno, a neće neka specijalizovana radnjica sa desetak mušterija. Inače, Brnaba je rekla da niži razredi najverovatnije prelaze na online nastavu od ponedeljka, tako da ne bih ja to uzimao kao izvesno još uvek.