December 19, 20204 yr 42 minutes ago, Блок_64 said: U kojoj kafani lete pljuvacke na sve strane ili u kom to kaficu.Ja jos nisam doziveo da me neko pljunuo sa susednog stola. Znaš li što nosimo maske? Ljudi kad pričaju uvek izbacuju kapljice, iliti pljuvačku. Sad, ako pričaju normalno te kapljice niti lete daleko, niti ih ima mnogo, pa se i ne primećuju. Ali kad su glasni stvari se menjaju. Ljudi obično glasnije pričaju kad je glasno, pa ne čuju jedni druge, kad se trude da ubede snagom glasa i kad popiju. U kafani se obično skupi više ljudi i neretko su ispunjeni svi pomenuti uslovi, a ponekad se i zapeva. Zato kapljice pljuvačke lete na sve strane. Slično je na svadbama i klubovima. 45 minutes ago, Блок_64 said: Muzike uzivo nema odavno,ako se ne varam od pocetka oktobra.Kafane rade do 17h i uglavnom ulaze ljudi da bi pojeli nesto,u kafic udju popiju pice dva i razlaz,a i jedni i drugi su vec mesecima poluprazni. Ako skupe dvoje na mestu gde nema muzike, tiho popričaju i popiju piće to i nije nešto kritično, ali to baš nisam viđao po kafanama. Ovo je već neki fini restoran.
December 19, 20204 yr A kako...Hororično jebiga...Mora da se zamrači, bez muzike i samo tiho da se roka...Nije lako.
December 19, 20204 yr 1 hour ago, Indy said: U Srb. oficijelno™ oko 350 umrlih od korone/nedeljno, pretpostavljam gro od toga u BG. Ako je cca ~200, to se uglavnom uklapa u gornji grafikon. A i gornji grafikon se odnosi samo na JKP Beogradska groblja, koje pokriva oko 60% sahrana u Beogradu. Ostatak je na manjim grobljima koja nisu u nadležnosti tog javnog preduzeća.
December 20, 20204 yr ^ JKP Pogrebne usluge, ne JKP Beogradska groblja. @az67 Odakle si izvadio podatke o ovom odnosu, nisam primetio da ih igde redovno objavljuju u pisanoj formi? Na KZŠ povremeno čitaju, ali one se ne održavaju svaki dan. Edited December 20, 20204 yr by vememah
December 20, 20204 yr Quote У ковиду на Инфективној је ратно стање. Полиција седи у колима поред и осматра, спремна да дејствује у случају насиља. Чека се напољу на минусу од 2-8 сати (ја чекао 4 јуче), има 7 ординација, докторка изађе и извиче имена 10 људи, унутра може само 1 - али зато сви крену у исто време. Кад тај један крене да изађе осталих 9 се гурају и лактају на вратима ко ће први да уђе. Сви морају да буду згурани једни поред других код врата јер околни аутомобили, кола хитне и човек који ради дезинфекџију кола хитне помоћи праве велику буку и не чујеш кад те прозову, те ако си код ординације 1 а прозову те код ординације 7 нећеш чути и испушио си (не зна се где ће те прозвати) - дакле сви смо били збијени и ко није сад јесте заражен. Ако чекаш резултате онда ти следује 4+ сати чекања, ако се десило да си отишао у клоњу а прозову те - резултати се негде загубе па јуриш, лакташ се и свађаш по ординацијама и шалтерима. Кад се имало 5 милиона за лого Путева Србије, може ли се имати 5 милиона и за неки систем СМС обавештавања и прозивки пацијената? Тако би људи бар могли да се греју у колима док не стигне неки СМС - "На реду сте и ускоро ћете бити прозвани. Ординација 4, Инфективна". Ако је државном ИТ-ју то свемирска наука могу ли се за тих 5 милиона купити бар докторима тамо мегафони, ако ништа? ...sa Poslovne mreže™
December 20, 20204 yr 1 hour ago, maheem said: Od čega žive trenutno vlasnici kafana? Ne znam za njih, ali pošto se bavim relativno sličnom delatnošću, ja živim od ušteđevine.
December 20, 20204 yr 21 minutes ago, Mil@n said: Ne znam za njih, ali pošto se bavim relativno sličnom delatnošću, ja živim od ušteđevine. Jel ima nekih povlastica sada? Porezi i doprinosi moraju redovno da se uplaćuju? Vlasnici prostora izašli u susret sa rentom? Kolko imaš zaposlenih?
December 20, 20204 yr Author Kad pominjete groblja i sahrane... Umrla majka bivseg pasenoga, sahrana u Pancevu, ceka se 10 dana, jer rade ukuono 5, sahrana dnevno...
December 20, 20204 yr Kon kaže da smo bili dobri za slavu... Quote Način na koji je proslavljen Sveti Nikola je do sada najveća podrška herojskim zdravstvenim radnicima Srbije. Dostojanstveno sa puno duha domaćini su u miru u svojim domaćinstvima proslavili zaštitnika svojih domova, čuvajući zdravlje i život. Veća nagrada i podrška zdravstvenim radnicima nije mogla doći u značajnijem trenutku. Srpska pravoslavna crkva je svojim porukama podržala život i zdravlje poštujući zdravstvene radnike. Jevrejska zajednica Srbije je u tišini i u svojim domovima proslavila Hanuku. Do svakog zdravstvenog radnika treba da stignu poruke podrške. To jeste solidarnost u pravom trenutku. Srećna vam slava domaćini Srbije još jednom!
December 20, 20204 yr 7 hours ago, vememah said: ^ JKP Pogrebne usluge, ne JKP Beogradska groblja. @az67 Odakle si izvadio podatke o ovom odnosu, nisam primetio da ih igde redovno objavljuju u pisanoj formi? Na KZŠ povremeno čitaju, ali one se ne održavaju svaki dan. Objavljuju podatke za Beograd u Beogradskoj hronici. Pre desetak dana su dali seriju od 10. novembra, od tada ukucam svaki dan. Mislim da vikendom nema Hronike, pa sam ujurio u vestima nekim, a i u Hronici su pre neki dan objavili kracu seriju, od 10 dana recimo. Za juce je isto bilo u vestima. Edited December 20, 20204 yr by az67
December 20, 20204 yr 18 minutes ago, mraki said: Kon kaže da smo bili dobri za slavu... Jel nam to sad Konara porucuje da za NG budemo nevaljali 😂 Sad cemo svi polako da se opustamo pa za docek udri brigu na veselje .Treba da se puni drzavna kasa,inace necemo imati penzije i plate 😁 Edited December 20, 20204 yr by Niveamen
December 20, 20204 yr Upravo tako. Nisu baš sve vesti i intervjui pripreme za otvaranja, zatvaranja i slično. Situacija stvarno jeste malo bolja, i dalje ni blizu dobre naravno. Edited December 20, 20204 yr by Milošica
December 20, 20204 yr Popular Post Gledam od jutros Kona, pa vidim da je počeo baš direktno da deli medicinski i politički deo Kriznog Štaba. Ovo samo može da znači da je došlo do gadnog pičkaranja u ekipici. Da je situacija bolja, jeste, ali to ne znači puno. Prvo, zna se da je ciklus talasa virusa oko 6 do 8 nedelja, posle čega dolazi do izvesnog primirja™ od 4 do 6 nedelja. To je hipoteza onog mislim izraelskog naučnika, koja je kasnije i potvrdjena u praksi. Drugo, u ovoj situaciji nije ni mnogo bitno da li imamo 8 ili 5 hiljada zaraženih - cifra je svakako prevelika za zdravstveni sistem. Plus, ovo nisu apsolutni brojevi, već za nedelju dana cifra može da raste - ja očekujem da sledeći cirkus krene tamo negde od Božića ili sedmice izmedju Božića i srpske NG. Opet ću da ponovim ono što sam već nekoliko puta rekao - da bi se virus zaustavio potrebno je totalno zatvaranje sa strogom kontrolom svega u trajanju od najmanje 4 nedelje, potom ide apsolutna kontrola ulaska bilo koga u zemlju sa obaveznim testiranjem i karantinom, i onda brza i efikasna kontrola pojedinačnih žarišta /iliti "džepova"/. Ovo je manje više sistem koji postoji u Kini i Novom Zelandu i Farskim Ostrvima i koji je doneo Novom Zelandu dobru statistiku. Privreda neće biti strašno pogodjena mesečnim zatvaranjem /u svakom slučaju je bolje nego ovo višemesečno mrcvarenje/, neće biti ni strašnog psihičkog pritiska na gradjanje, a virus će se staviti pod kontrolu.