Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

ja sam očekivao da prvo medicinari prime vakcinu.

Ne znam ni koliko je pametno da prvo najosetljiviji deo populacije vakcinišu potpuno novom vakcinom.

8 minutes ago, Anonymous said:

Ne znam ni koliko je pametno da prvo najosetljiviji deo populacije vakcinišu potpuno novom vakcinom.

Ta vakcina je vec u cirkulaciji u onim zemljama gde bismo itekako znali da nesto nije u redu s njom ukoliko postoji sumnja u to.

Laze naravno. Do juce je pricao da prvo primaju medicinari i njegova policija i vojska, sto je naravno najverovatnije, kakvi sad starci. Jaooo kakav besprizoran lik

Ček, zar nije premijerka rekla da ćemo vakcinu dobiti 2022?

jebe Lud Zbunjenu

22 minutes ago, čekmeže said:

Ček, zar nije premijerka rekla da ćemo vakcinu dobiti 2022?

nespretno se izrazila, te godine ćemo dobiti dovoljno doza da steknemo imunitet krda, naredne godine pak samo za pelcovanje 900k ljudi su nam namenili

image.thumb.png.5d9c279a398a98d7dc6c4f592731f0d0.png

Izvor

Stvarno: www.beogradskagroblja.rs

Očekivano:

- broj sahrana u prethodne četiri godine na BG grobljima (iz godišnjeg izveštaja JKP Pogrebne usluge). Pošto postoji trend rasta, uzet je podatak iz 2019. godine (13300 sahrana). Ovaj broj je korigovan na dole za 3.5%, koliko je u 3Q20 bilo manje sahrana na sajtu nego stvarno na BG grobljima, po kvartalnom izveštaju JKP Pogrebne usluge (što bi značilo da se oko 3.5% sahrana ne prikaže na sajtu u rasporedu sahrana)

- dinamika po nedeljama na osnovu desetogodišnje dinamike umiranja po nedeljama u Srbiji (podatak sa Eurostata)

U Srb. oficijelno™ oko 350 umrlih od korone/nedeljno, pretpostavljam gro od toga u BG. Ako je cca ~200, to se uglavnom uklapa u gornji grafikon.

9 hours ago, duma said:

Pogledaj gde su oni bili pre 2-3 meseca, a gde smo bili mi. U većini zemalja koje su dobro prošle proletos su se raspustili krajem leta i počeli da divljaju. Začudo podivljalaje i korona. Mi smo se u julu malo opametili, a dosta je i preležalo, pa smo početkom jeseni bili dobri. Onda je predsednik ponovo proglasio pobedu i mnogi su prestali da nose maske i krenuli po slavama i kafanama. Onda je eksplodiralo.

Niko normalan ne može da izjednačava svadbe, kafane i velike slave, sa poslom, pa i školom. Sve i da zanemarimo šta je bitno, a šta ne, ostaje sledeće: na druženjima i slavljima se ljudi zdravo zdrave, uz piće i iće (dakle bez maske) galame jedni na druge. Pljuvačke lete na sve strane, a niko ne obraća pažnju na to da li rukom dodiruje lice. 

U kafani se ne nose maske, pa oni grlatiji zalivaju i preko 3 metra, a i priča se mnogo više.

U kojoj kafani lete pljuvacke na sve strane ili u kom to kaficu.Ja jos nisam doziveo da me neko pljunuo sa susednog stola.

Muzike uzivo nema odavno,ako se ne varam od pocetka oktobra.Kafane rade do 17h i uglavnom ulaze ljudi da bi pojeli nesto,u kafic udju popiju pice dva i razlaz,a i jedni i drugi su vec mesecima poluprazni.

Oh ne zatvoreni kafici sudbina gora od smrti.

35 minutes ago, Indy said:

U Srb. oficijelno™ oko 350 umrlih od korone/nedeljno, pretpostavljam gro od toga u BG. Ako je cca ~200, to se uglavnom uklapa u gornji grafikon.

Nije gro. Zaraženih je između 25 i 30% iz Beograda.

47 minutes ago, az67 said:

image.thumb.png.5d9c279a398a98d7dc6c4f592731f0d0.png

Izvor

Stvarno: www.beogradskagroblja.rs

Očekivano:

- broj sahrana u prethodne četiri godine na BG grobljima (iz godišnjeg izveštaja JKP Pogrebne usluge). Pošto postoji trend rasta, uzet je podatak iz 2019. godine (13300 sahrana). Ovaj broj je korigovan na dole za 3.5%, koliko je u 3Q20 bilo manje sahrana na sajtu nego stvarno na BG grobljima, po kvartalnom izveštaju JKP Pogrebne usluge (što bi značilo da se oko 3.5% sahrana ne prikaže na sajtu u rasporedu sahrana)

- dinamika po nedeljama na osnovu desetogodišnje dinamike umiranja po nedeljama u Srbiji (podatak sa Eurostata)

Respect! Odakle ti podaci?

image.png.0d483daec3e17dc03a20d3003efd3a39.png

1 minute ago, Forest said:

Respect! Odakle ti podaci?

Pratim od kraja juna na sajtu beogradskagroblja.

3 minutes ago, az67 said:

image.png.0d483daec3e17dc03a20d3003efd3a39.png

Pratim od kraja juna na sajtu beogradskagroblja.

Brate koji si ti car... KO SI TI? :)

Ja evo mesec dana pratim te podatke - praktično svaki dan mora da se ode jer brišu podatke starije od 3 dana. Tako da ti stvarno skidam kapu na strpljenju da to radiš pola godine.

Edited by Forest