December 18, 20204 yr Kao ni u Sloveniji, koja takođe ima rigorozne mere. Radim za slovenačku firmu, niko ne ume da mi objasni kako je to moguće, ništa živo ne radi, svi koji mogu rade od kuće, ne smeju van opštine bez posebne dozvole, pa opet...
December 18, 20204 yr 3 minutes ago, Sammael said: Kao ni u Sloveniji, koja takođe ima rigorozne mere. Radim za slovenačku firmu, niko ne ume da mi objasni kako je to moguće, ništa živo ne radi, svi koji mogu rade od kuće, ne smeju van opštine bez posebne dozvole, pa opet... Povodom Slovenije ili Švabije ne znam ništa (niti kako se privatno ponašaju), ali u Srbiji vidim direktnu vezu između ponašanja populacije i broja zaraženih. Niko mi dole u Herceg Novom nije verovao u oktobru da ćemo uskoro biti grđi od njih, a tad je Crna Gora bila najgora, a mi najbolji u čitavoj Evropi.
December 18, 20204 yr 14 minutes ago, Блок_64 said: Nije tako ali nema veze neka bude da su radile,znaci posto im skole rade a kafane ne rade da se virus prenosi u skoli. dečko, ja živim u nemačkoj i imam sina koji ide u školu
December 18, 20204 yr 2 minutes ago, aram said: dečko, ja živim u nemačkoj i imam sina koji ide u školu Hvala ili danke za to decko.Pa gde su se najvise zarazili Nemci u kafani ili u skoli.
December 18, 20204 yr ako me pitaš da gledam u pasulj, numem ali evo recimo ovo: sve, ali sve proizvodne firme rade sve vreme i manje od deset posto radnika nosi maske na poslu kako treba. dan pre lockdowna sam otišao da se ošišam - deset ljudi u frizerskom salonu, dvojica su držala maske kako treba. frizeri svi ispod nosa. i da, ni škole nisu uopšte zanemarljive: Quote Šta kaže nauka: - Od početka pandemije do danas imali smo DESETINE ako ne i STOTINE naučnih studija koje su proučavale kovid kod dece. - Studije su pokazale da deca i odrasli nose iste količine virusa u organizmu i da je verovatnoća da će dete preneti virus ISTA kao i verovatnoća da će virus preneti odrasl- osoba. - Deca imaju mnogo više asimptomatskih slučajeva, mnogo manje se testiraju i mogućnost da infekcija prodje neopaženo je veća nego kod ostalih. - Deca srećom imaju lakše oblike infekcije koronavirusom tako da će ishodi kod njih biti bolji. Ovo nažalost ne važi za njihove učiteljice, vaspitačice, bake, deke i ostale odrasle koji ih čuvaju... Pitanje da li deca treba ili ne da nose maske nije pitanje - treba da nose maske, samo tako možemo zaštiti i odrasle i decu. Edited December 18, 20204 yr by aram
December 18, 20204 yr Normalno da nismo, čak su nas zapadni mediji onomad i pohvalili da smo u odnosu na njih sjajni, zbog zaostavštine komunizma. Ali ne kapiram čemu bi trebalo da posluži ubacivanje Slovenije i Švabije u našu priču? Obe države bar imaju gde da smeste sjebane, bojim se da nije priča za poređenje.
December 19, 20204 yr Popular Post Apropo škole u Nemačkoj, slava i starih rodtelja - moja stara majka živi samnom u domaćinstvu, ja radim i putujem gradskim busom na posao , po sat sam u prevozu minimum. Moram tako, ne mogu sve od kuće jer radim u proizvodnoj firmi i ako ne zaradimo kad imamo posla možemo da zaključamo i da nemamo za leba, vodimo računa u firmi, nema nas mnogo do sad smo se izborili sa jednim bolesnim koji je od žene med radnika dobio i nikome od nas nije preneo. Nosim 2 maske u prevozu, kad ne žurim ne udjem u pun bus. Do sad odolevamo. Danas su došli unuci iz Nemačke, išli su u školu do utorka, osnovci . Baba će život reskirati da bude sa njima, večeras su je samo sa vrata pozdravili i vidim da hoće da umre. Mi odlučili da joj to nećemo uskraćivati jer su ona i deca jako vezani. Zdravi su došli, nikud neće ići više sem kod nas. U vaganju kako i šta mislim da je za majčino zdravlje svake vrste vreme sa unucima neprocenjivo. Vitalna je i pored puno godina , ne mogu da je sprečim i ne sprečavam je da svaki dan sama ode po hleb jer joj je to dnevna rutina, bude takoreći prva u pekari. I slavu smo nas četvoro proslavili zajedno. Rutina koju mora i želi da poštuje da bi se osećala i živom i korisnom je njoj neophodna . Vodimo računa koliko god se može al ne mogu da joj sve to ukidam a ni nama jer mislim , proletos sam to videla da bi sve otišlo k vragu a njeno duševno zdravlje pre nego fizičko.
December 19, 20204 yr 8 minutes ago, ljuttko said: Apropo škole u Nemačkoj, slava i starih rodtelja - moja stara majka živi samnom u domaćinstvu, ja radim i putujem gradskim busom na posao , po sat sam u prevozu minimum. Moram tako, ne mogu sve od kuće jer radim u proizvodnoj firmi i ako ne zaradimo kad imamo posla možemo da zaključamo i da nemamo za leba, vodimo računa u firmi, nema nas mnogo do sad smo se izborili sa jednim bolesnim koji je od žene med radnika dobio i nikome od nas nije preneo. Nosim 2 maske u prevozu, kad ne žurim ne udjem u pun bus. Do sad odolevamo. Danas su došli unuci iz Nemačke, išli su u školu do utorka, osnovci . Baba će život reskirati da bude sa njima, večeras su je samo sa vrata pozdravili i vidim da hoće da umre. Mi odlučili da joj to nećemo uskraćivati jer su ona i deca jako vezani. Zdravi su došli, nikud neće ići više sem kod nas. U vaganju kako i šta mislim da je za majčino zdravlje svake vrste vreme sa unucima neprocenjivo. Vitalna je i pored puno godina , ne mogu da je sprečim i ne sprečavam je da svaki dan sama ode po hleb jer joj je to dnevna rutina, bude takoreći prva u pekari. I slavu smo nas četvoro proslavili zajedno. Rutina koju mora i želi da poštuje da bi se osećala i živom i korisnom je njoj neophodna . Vodimo računa koliko god se može al ne mogu da joj sve to ukidam a ni nama jer mislim , proletos sam to videla da bi sve otišlo k vragu a njeno duševno zdravlje pre nego fizičko. Čitav sistem smo postavili tako da možemo da upravljamo kompjuterima u firmi i sa Meseca, a i samim mašinama i to sve sjajno zvuči, ali u praksi to ne radi, moramo da sedimo pored prokletih čudovišta, podebile očas. Nekom ludom srećom imamo posla, nadam se da je tako i kod vas.
December 19, 20204 yr 25 minutes ago, ljuttko said: Moram tako, ne mogu sve od kuće jer radim u proizvodnoj firmi i ako ne zaradimo kad imamo posla možemo da zaključamo i da nemamo za leba Pa da, osnova uspešnog anti-covid lockdowna je da država uleti sa nadoknadom za (izgubljene) prihode. Bez toga, slabo šta radi.
December 19, 20204 yr Danas sam bio na svojoj prvoj covid sahrani... Jednom od najboljih ortaka ženi - umro je otac. Mislio sam da neće biti ni sahrane ali bilo je. A tamo, pred kapelom, jedno 30, 40% ljudi je prišlo do sanduka, valjda da oda poslednju počast, šta li, i pri tom su svi izbalavili onaj krst. Jebeno nisam mogao da verujem, nas ako bude 2050e godine više od milion da se udaramo u dupe.
December 19, 20204 yr 4 minutes ago, Anonymous said: Čitav sistem smo postavili tako da možemo da upravljamo kompjuterima u firmi i sa Meseca, a i samim mašinama i to sve sjajno zvuči, ali u praksi to ne radi, moramo da sedimo pored prokletih čudovišta, podebile očas. Nekom ludom srećom imamo posla, nadam se da je tako i kod vas. mi smo proizvodnju morali da uradimo rukama , što bi rekli sklopi se uredjaj vrlo fini al mora recimo da udje u klima komoru na 24 sata, neće sam da jebe oca , a ni da izadje iako mu tamo sve namestiš na toplo i ladno I na kraju upakuj, utovari, Završili smo za ovu godinu a naplatiće se valjda u februaru akobogda i ako preteknemo svi. Valjda ćemo. Iduće sedmice se ipak zaključavamo do iza nove g, dosta je bilo
December 19, 20204 yr 7 minutes ago, Indy said: Pa da, osnova uspešnog anti-covid lockdowna je da država uleti sa nadoknadom za (izgubljene) prihode. Bez toga, slabo šta radi. Ono minimalno uletanje proletos kao pokrilo minimalac ali poreze i doprinose si imao uplatiti. Plus postoje neki rokovi za godišnje prijave prihoda raznim institucijama, zbog prolećnog zaključavanja kad je rok bio recimo april produženo na jul. pre 7 dana stiže tužba iz privrednog suda i zakazano ročište i kazna preko hiljadu evara tamo, hiljadu ovde jer nismo na vreme objavili to i to, tu i tu , finasijski izveštaj. Pozoveš za objašnjenje, nadješ zakon sve si u pravu ali sitnim slovima piše objašnjenje da smo , reciomo AD a za nas to ne važi, nije bio precizan zakonodavac pa eto država rešila odmah da kazni. I lepo nam uzmu to što su dali za 1 mesec. Naći će način da uzmu i za drugi sigurno... tako da use i u svoje kljuse , ne veruj Danajcima ni kad ti poklone nose
December 19, 20204 yr Sad će da bude masakr. Ko uspe da završi ovu godinu i da jebenoj državi plati za njihov vozni park je za nobelovu nagradu.
December 19, 20204 yr 3 hours ago, Tsai said: ma nikog bukvalno ne zovu, ja samo razmisljam dal da odem i to je to Ja bih otišao na tvom mestu. Čuvaš se, radiš od kuće, nisi imao rizične kontakte... Sve u svemu, minimalne su šanse da si zaražen, a njima će sigurno značiti da dodješ. Treba paziti, ali nije virus baš toliki bauk ako se pridržavamo pravila, ne vidim razlog da ne odeš. Edited December 19, 20204 yr by mraki