Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

3 minutes ago, Jozef K. said:

Isto i za Kaligulu. Odemo na pivo Kaligula, namenski i je da se raspravimo oko stavova. I tako još 30 astala. Manja je šteta  nas 80-100 , nego što je od jednog spojenog stola sa bilo koje proslave include daću. 

Nije meni za mene, bez zezanja.

Ni za one za ostalih 30 astala...

Sami (smo) pali, sami se ubili...

Nego mi za onih potencijalnih nekoliko stotina koje cu da запахнем u busu vracajuci se raspolozen kuci, ono nekoliko ukucana medju kojima mozda ima - a i da nema, svejedno - rizicnih...

Matematika ti je u sustini losa: ovo je epidemija, ne postoje elementi za kalkulacije kao sto su veca steta/manja steta - jedan jedini koji se izmakne, provuce je neuspeh, opasnost po zajednicu, krdo jer u epidemiji, naime, nismo nista vise od toga.

Svi su izlozeni, svi su na udaru, a kapaciteti su - ma koliko neko drustvo bilo bogato ili razvijeno - ograniceni, na stranu nepoznavanje prirode bolesti jer da se radi o nekoj klasicnoj moriju kao sto su velike boginje - znali bismo sta da radimo, bez greske.

U koroni dobrih mesec dana nismo znali sta nas je snaslo, pa samo rasprava o maskama je pojela mesec i vise dana...

1 minute ago, namenski said:

Nije meni za mene, bez zezanja.

Ni za one za ostalih 30 astala...

Sami (smo) pali, sami se ubili...

Nego mi za onih potencijalnih nekoliko stotina koje cu da запахнем u busu vracajuci se raspolozen kuci, ono nekoliko ukucana medju kojima mozda ima - a i da nema, svejedno - rizicnih...

Matematika ti je u sustini losa: ovo je epidemija, ne postoje elementi za kalkulacije kao sto su veca steta/manja steta - jedan jedini koji se izmakne, provuce je neuspeh, opasnost po zajednicu, krdo jer u epidemiji, naime, nismo nista vise od toga.

Svi su izlozeni, svi su na udaru, a kapaciteti su - ma koliko neko drustvo bilo bogato ili razvijeno - ograniceni, na stranu nepoznavanje prirode bolesti jer da se radi o nekoj klasicnoj moriju kao sto su velike boginje - znali bismo sta da radimo, bez greske.

U koroni dobrih mesec dana nismo znali sta nas je snaslo, pa samo rasprava o maskama je pojela mesec i vise dana...

E to je. Ja sam se za vreme bombardovanja zajebavao, bilo moje pravo, nikog nisam ugrožavao osim samog sebe. A sad mojom glupošću može da najebe neko drugi i to me tera na disciplinu.

1 minute ago, Anonymous said:

E to je. Ja sam se za vreme bombardovanja zajebavao, bilo moje pravo, nikog nisam ugrožavao osim samog sebe. A sad mojom glupošću može da najebe neko drugi i to me tera na disciplinu.

Pa to je i sustina borbe protiv epidemija, od kako je sveta i veka: teranje, primoravanje, prisila.

Ako se ne teras sam, mora neko da te tera, svim sredstvima, a zarad ne samo neke idealne dobrobiti zajednice, drustva, nego zarad njenog funkcionisanja makar osnovnog, ali bogami i opstanka...

6 minutes ago, Anonymous said:

to je suština svega

ja poslednjih desetak dana bukvalno nigde ne izlazim, odem do parka da popijem pivo na klupi, i do prodavnice. radim od kuce. sta bi me savetovali, da li da idem sutra na slavu kod mojih? 99,9% sam negativan jer bas pazim, nosim masku i napolju, ne vidjam se ni sa kim, a i oni nece zvati goste naravno. nisam pametan

I ja sam 95% negativan (pošto stalno nosim KN95), ali se sutra na sopstvenoj slavi neću pojaviti. Nisu me ni zvali doduše, pametni ljudi. Biće ih još, ukoliko svi preteknemo.

fale i meni kafici, isao sam koliko se moglo, ali jbg..sreca, iskoristio sam leto i septembar po tom pitanju, inace..apropo slave, cak i prijatelji koji ne veruju u kovid, slave samo sa najuzom familijom..a cujem i da se riba po Srbiji duplo manje prodaje u odnosu na normalno stanje..

Još kad bi Srbi kapirali da je Sv. Nikola posna slava.

10 hours ago, kud u maglu Simoviću said:

ne smem ni da pomislim na šta će da liče komentari na vest(sa videom) da se vakcinisao prvi srbijanac 

Znam da je linkovati tabloide inače zabranjeno, ali kako drugačije da odgovorim - evo vesti, komentare nisam čitao... Inače je u pitanju moj drugar iz Portlanda, mi smo poslali Kuriru aber, a tek potom saznali da se jedan drugi drugar (murkan pri obezbeđenju klinike) vakcinisao par sati pre, tako da de facto širimo fake news... Možda je preciznije reći da je ovo prvi vakcinisani Grobar (onaj stvarno prvi je Delija).

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3588187/ekskluzivno-ovo-je-prvi-srbin-na-svetu-koji-je-primio-fajzerovu-vakcinu-ljubisa-za-kurir-do-detalja-o-vakcinaciji

@Tsai

Sedi di si, ni za di si nisi.. :D

Zezanje na stranu, glupo je ici: na sva ovogodisnja desavanja, pregrmece se i to jedno neidenje na slavu, ma koliko, verujem, i tebi i tvojima stalo i znacilo...

Nisu u pitanju samo % i sigurnost u vezi njih, sta god da se - nedajboze - izdogadja u narednih, sva je prilika mesec dana, a dogadjace se svasta, ne samo zbog praznika, stvar, situacija se svela na lutriju, toliku da ona razlika izmedju tvojih 99.9% i 100% moze da vam svima - opet nedajboze, naravno - zagorca zivot.

Kroz mene je 2x u zivotu prosao respirator, pazljiv sam, ne doduse koliko ti, verujem da mi treci put ne bi bio treća-sreća :D, vakcina raznih sam zbog posla isprimao sigurno vise od 50 :isuse: ali sam u jedno siguran: gde god imas, kao ti na primer, mogucnost da ubijes, anuliras onu razliku izmedju 99.9 i 100% - iskoristi je i to ne samo zbog sebe.

au jee, nisam znao za ovo za respirator. jel bi podelio mozda sa nama kakvo je iskustvo? ako ti je glupo ne moras. hvala svima na savetima btw

39 minutes ago, Tsai said:

da li da idem sutra na slavu kod mojih?

ja bih otišao, pod uslovom da niko od njih nije u rizičnoj kategoriji imajući u vidu hronične bolesti, drugi uslovi bi bio da sem tebe(brata, sestre) ne bude drugih gostiju, treći uslov bi bio da roditelji izbegnu bilo kakav megalomanski meni

neka to bude proslava kakve su nekada bile građanske gradske slave za goste koji nisu porodica. čaj, kafa i sitni kolači

mislim da je ovakav vid proslave prihvatljiv ponavljam uz uslov da je broj gostiju <2

ma nikog bukvalno ne zovu, ja samo razmisljam dal da odem i to je to

2 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

neka to bude proslava kakve su nekada bile građanske gradske slave za goste koji nisu porodica. čaj, kafa i sitni kolači

To više ne postoji.

zar ovakvo vreme nije dovoljan razlog da se taj lepi običaj povrati?