Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa Zoran Gojković izjavio je da se očekuje da će naredne nedelje u Srbiju stići prvi kontigent od 5.000 doza Fajzerove vakcine za čiji je uvoz dozvolu dala Agencija za lekove i medicinska sredstva (ALIMS). Gojković je na konferenciji za novinare Kriznog štaba rekao da bi po ugovoru sa kompanijom Fajzer, do kraja godine trebalo da bude isporučeno još 10.000 doza, u prvom kvartalu 350.000 a ukupno 1,8 miliona doza. „Srbija je jedna od pet država na svetu koje su prve potpisale ugovor sa Fajzerom i sve što dobijamo ovako veliki broj vakcina u prvom kvartalu i dalje je posledica toga”, kazao je Gojković, prenosi Beta. On je naveo da će po dolasku prvog kontigenta, Fajzerova vakcina biti podvrgnuta dodatnom ispitivanju u nacionalnoj laboratoriji koja radi pri Agenciji za lekove i medicinska sredstva. „Tek onda ćemo moći da je na zakonom propisan način ponudimo svim zainteresovanim građanima. ALIMS trenutno radi i procenu ruske vakcine Sputnjik V. Sve što bude od vakcina i lekova na svetskom tržištu, a naše stručne službe procene da bi bilo korisno za naše građane, nadležni će učiniti sve da to kupe i uvezu u Srbiju”, kazao je Gojković.

http://www.politika.rs/sr/clanak/469079/Doktor-Gojkovic-apeluje-na-gradane-da-ne-koriste-brze-testove

Edited by vememah

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

neprekidno neshto petljaju.

sent from bubamoto

prpa braćo, izjaloviće nam se 9000 po testu, kme, kme.

sta je tu ok ?

pa imamo po prvi put smislen narativ o dolasku vakcine u srbiju 

ja mislio da je nesto ok oko kucnih testova ...

danas sramotan nastup gojkovića

mislim, nije da nešto iznenađuje, ali svejedno

na žaklinino pitanj (i insistiranje da je već nekoliko puta to pitala) da li će se išta uraditi na tome da se bolesni ljudi ne smrzavaju u redovima

prvo je rekao nešo u fazonu, pokušali smo, šatori, trte-mrte i onda - stalno apelujemo da ljudi budu odgovorni i da se ne zaražavaju i nastavio  da drvi u tom fazonu, suština je, zarazili ste se, sad se smrzavajte stoko, ko vas jebe :ph34r:

dakle, taj čovek na keca izgleda da je težak smrad, ali ovo danas, nemam reči, fuj

Zato i jeste jedan od jurisnika, ti najogavniji kojima bi i najmirniji i najpristojniji covek dobio zelju da tresne samarcinu bar, uvek su u prvim redovima, rade najprljavije poslove, imaju obraz-djon, ni s od savesti, ali i podebele bankovne racune.
Stoka najgora, brrrr

Ne znam da li je bilo.
Razvaljuj! Mislim navaljuj!

On 18. 12. 2020. at 7:56, renne said:

Evo kaže Čadež da nećemo imati za plate i penzije ako kafane ne rade

I da vikendom mora da se radi

Jer on ima dokaze da se u kafani i za crni petak niko nije zarazio

Vreme provedeno u barovima ili restoranima ubedljivo najviše povećava rizik zaraze koronavirusom, objavili su francuski naučnici, a odmah uz to je i pozivanje prijatelja ili porodice u goste na hranu.

Najnovije istraživanje predstavlja dodatni dokaz da su druženja i odlasci u restorane mnogo opasniji od drugih aktivnosti poput korišćenja javnog prevoza ili kupovine, piše francuska novinska agencija Afp.

Rezultati istraživanja objavljeni su u trenutku dok se Evropa i SAD nose s rastućim brojem obolelih od bolesti kovid 19 na početku sezone praznika koju uobičajeno obeležavaju zabave i porodična okupljanja.

Naučnici francuskog instituta Paster istražili su po kojim se faktorima poput profesije, načina privoza, mesta koja se obilaze, razlikuju osobe koje su se zarazile koronavirusom od onih koje nisu.

On 18. 12. 2020. at 11:58, djordje geprat said:

ma, pitam za cenu testa kada se kupuje a ne kada se prodaje. ozbiljnost, molim

5 evrića, kaže onaj sa medicinskog. Bio 10, pa pojeftinio. Mrzi me da tražim link.

ma stvar je jasna. sada čuh ka konferenciji ženu koja mrtva ladna reče kako se test nabavlja putem javne nabavke po ceni od 35€. znači 30€ ide dobavljaču. mašala.

jel' se zna ko je dobavljač?

Radna mesta pre svega. 140 radnika zastava oružje je trenutno zaraženo. U kojim su to kafanama i kućnim druženjima uspeli da mi je znati.

On 18. 12. 2020. at 18:17, Jozef K. said:

Radna mesta pre svega. 140 radnika zastava oružje je trenutno zaraženo. U kojim su to kafanama i kućnim druženjima uspeli da mi je znati.

Doneo neko iz kafane, sa svadbe, slave, bilo kog mesta gde se sedi jedan drugom zavrat i dise u lice, dere se, peva u znoju radosti, žoi d vivr

To smo apsolvirali odavno, ne voli korona mašinsku mast i velike hale pa da su je tamo zapatili. Tamo su je raširili, ali zapatili sigurno nisu.

On 18. 12. 2020. at 18:25, Caligula said:

Doneo neko iz kafane, sa svadbe, slave, bilo kog mesta gde se sedi jedan drugom zavrat i dise u lice, dere se, peva u znoju radosti, žoi d vivr

To smo apsolvirali odavno, ne voli korona mašinsku mast i velike hale pa da su je tamo zapatili. Tamo su je raširili, ali zapatili sigurno nisu.

Zapatio je i raširio je kinez. Nije sigurno mile iz krčinau kafani.

Background Picker
Customize Layout