Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

2 minutes ago, InvisibleLight said:

Kod hrvata produzena zabrana, danas uveli niz jos strozih mera.

Jadni ugostitelji, mnogi nisu iz one fele, velika većina...

Ali takva je situacija izgleda...

36 minutes ago, gone fishing said:

ne mogu privatne lab. da rade tetestove jer se uglavnom nalaze u prizemlju stambenih zgrada, što otežava osiguranje sterilnih uslova u toj zgradi, dalje šta će uraditi sa tim infektivnim materijalom, imaju li uslove da ga spale ili će kesu sa uzorcima zafrljačiti u prvi kontejner

- nije to za zajebanciju i improvizaciju, što reče gligorićka, danske vlasti su naredile da se iskopaju svih 17 miliona lasica, koje su pobili kada je mutirana korona počela da se širi među njima, da bi ih spalili u strahu da bi leševi mogli da kontaminiraju podzemne vode

- na kraju se zapitala šta će biti ako se jednog dana torlak privatizuje i kupac poželi da ga sruši i tu podigne stambene zgrade i onda da prilikom kopanja temelja naiđe na rupu u kojoj je ona uništavala variolu veru, jer su se planovi zagubili ili investitora nije bilo briga za to :ph34r:

:kecman:

Pa oni rade godinama testove na raznorazne bolesti.

Drugo, odvoz medicinskog otpada je zakonski regulisan. Nema ni bacanja u kontejner ni spaljivanja nego dolazi odgovarajuća služba koja to kupi i nosi. 

Problem je što smo mi raspala država u kojoj ništa ne funkcioniše. 

PS ova baba opasno počinje da smara.

Opasno smanjli broj testiranih

1 hour ago, djordje geprat said:

faktor za poskupljenje bi mogla da bude nabavna cena vakcine. čuo sam da je oko 30€.

Nije. Ovoliko plaća EU:

• Oxford/AstraZeneca: €1.78
  • Johnson & Johnson, $8.50
  • Sanofi/GSK: €7.56
  • BioNTech/Pfizer: €12
  • CureVac: €10
  • Moderna: $18

https://www.politico.eu/article/belgian-secretary-of-state-accidentally-reveals-eu-vaccine-prices/

Edited by vememah

kecman.gif
Pa oni rade godinama testove na raznorazne bolesti.
Drugo, odvoz medicinskog otpada je zakonski regulisan. Nema ni bacanja u kontejner ni spaljivanja nego dolazi odgovarajuća služba koja to kupi i nosi. 

Problem je što smo mi raspala država u kojoj ništa ne funkcioniše. 

PS ova baba opasno počinje da smara.
to je lepo u teoriji, privatna bolnica u kraju je celu svoju prvu godinu sve bacala u gradsko djubre, do prve ozbiljbije koshave i dok se nisu rotitelji iz vrtica tradicionalno popalili na shpriceve, pa pocheli masovno da prijavljuju. i sad im promakne tu i tamo po neshto.

ne kazem naravno da svi tako, ali kod nas je u narodu i biznisu izgleda obichaj da se proba unsure.gif

sent from bubamoto

Hospitalizovanih +45

jesmo pobedili ili napunili do plafona?

sent from bubamoto

1 hour ago, Krošek said:

ok onda mi interpretiraj lončarove reči

Daće ljudima vakcinu koja nema dozvolu.

sent from bubamoto

Resiratori boba mi u fulu :(
1 minute ago, gospa buba said:

sent from bubamoto

Tabloidi s usklicnikom na kraju naslova govore o padu broja zarazenih, takoreci 1 pretpraznicko raspolozenje

Zajwbi sve, dok se pad broja hospitalizovanih ne ustali jasno kao trend nema opravdanja  za optimisticke poruke pucanstvu

Sad gojkovic govori da su ovi antigenski testovi namenjeni samo priv.laborat:frust:

Koji kreteeeeeeeni

7 minutes ago, vememah said:

pobogu, pa najskuplja je reda 15€, manje od 2000. u normalnoj državi to bi se preuzimalo bez posrednika, bez carine i PDV. šta tu ima od potrošnog materijala, da mi je znati. a rad osoblja? pa ne rade to ljudi sa platom od 10000€ mesečno. sve skupa, ne bi smelo, po meni, da košta više od 3000. neka se nose u tri lepe lopovske PM:

Eto, testovi nisu smeli ni da se pojave u prodaji :isuse:

Eto, testovi nisu smeli ni da se pojave u prodaji isuse.gif
ovi shto je juche kelt obecao da ce da se zrtvuje za obrazovne ciljeve?

sent from bubamoto

O da

4910 (-219) pozitivno (29,3% testiranih)
51 (+4) preminulo
9544 (+45) hospitalizovano
353 (-4) na respiratoru

1364 BG
250 NS
182 NI
168 KG
136 KV
110 PA
Ostali ispod 100 novozaraženih.