Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Gotov štab, saopštenja nema, jebite se svi

Ostaju zatvoreni tržni centri i kafane i i ovaj vikend.
Bioskopi i pozorišta do 21
U ponedeljak nastavak, borba oko kafana velika

Vauuu!
Sad kad krene rapidno da se ispravljuje kriva

Kriva će biti u slobodnom padu

9 hours ago, Kelt said:

mora da se zabaci glava skroz unazad, pa da se polako lučno uvede, da se ne bi zakačio (vrlo lako povredivi) splet krvnih sudova u nosu (kao što zna svako ko je kako dete čačkao nos, pa dobio krvoliptanje)... jbt, ne znam šta je gore, što su rešili da ovo puste u prodaju ili što su dali potpuno pogrešno objašnjenje uživo..

radi se bris ždrela a ne nosa, samo što je nosni sprat ždrela. Sad će ORL da dobiju pune ruke posla. Jbm ti državu ovakvu više.

Što reče neko na tviteru nakon PCR testiranja - toliko duboko su mi zabili tester da ne znam da li će mi naći koronu, ali grip iz 2003. će sigurno naći.

ja sam radio pcr i na osnovu iskustva mogu da kažem definitivno da to neko stručan treba da radi. dalje, meni su radili iz nozdrve i grla, da bi bili sigurni u rezultat (koji je bio negativan).

1 hour ago, renne said:

Evo kaže Čadež da nećemo imati za plate i penzije ako kafane ne rade

I da vikendom mora da se radi

Jer on ima dokaze da se u kafani i za crni petak niko nije zarazio

Jebem mu ja mater

1 hour ago, renne said:

Ostaju zatvoreni tržni centri i kafane i i ovaj vikend.
Bioskopi i pozorišta do 21
U ponedeljak nastavak, borba oko kafana velika

bilo bi lepo da se jedna sednica štaba kriznoga završi kafanskom tučom.....to još nismo videli, da malo razbije ovu učmalost i surove brojke. zamišljam Srđu kako lomi flašu Knjaza i grlićem flaše preti političkom delu štaba....sa druge strane Lončar i Čadež ispaljuju rafale čaša od 2 deci ka Konu i zdravstvenjacima. Kon kao mačka izbegava projektile, dok ostavlja post na fejsu....Darija ispod stola jer ne može da se dogovori sa sobom dal je struka il politika, koga da napadne, koga da brani

Edited by Ted

Sve Jure i slicne pelenopropagandne kompanije nisu dovoljne da odrze plate i penzije izdasnog srpskog budzeta..mora se u kafane i trzne centre po cenu da pocrkamo svi.

Cekam da me pozovu sa pitanjem "A sto vi niste nigde uplatili docek Nove godine ako vam je predsednik vec dao 100 eura".

- Na Kriznom štabu je velika odgovornost da se zaštiti zdravlje građana, ali i da se vodi računa da li će te mere ugroziti životni standard građana. Opasna je i epidemija sirotinje koja bi mogla da se javi posle epidemije virusa korona - rekao je Đerlek.

• Author

Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije dala je saglasnost za uvoz Fajzerove vakcine.

Saglasnosti će poželet vakcina ali vakcina biti neće

ne smem ni da pomislim na šta će da liče komentari na vest(sa videom) da se vakcinisao prvi srbijanac 

Jovanović: Morali smo da povećamo cenu PCR testa, kućni test pouzdan, ali oprez

Govoreći o brzim antigenskim testovima koji mogu da se kupe u apotekama, Tanja Jovanović kaže da su oni veoma pouzdani i imaju kvalitete dobrog dijagnostičnog testa.

Međutim, kako kaže, vrlo je važno da se test uradi jedan do tri dana od pojave simptoma, najkasnije pet dana.

Takođe, naglašava, vrlo je važno uzeti uzorak u pravo vreme sa pravog mesta na pravi način.

"Potrebno je uzeti ćelije iz nazofaringsa, iz ćelije, a ne iz sekreta, potrebno je malo energičnije uzeti test", naglasila je Tanja Jovanović, koja smatra da građani to neće moći sami da urade i da može da se desi da povrede sebe.

Ona je naglasila i da je važno šta će građani raditi sa tim biološkim otpadom - da li će ići u komunalni otpad ili će samo dodatno povećati koncentraciju virusa u okolini.