Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

3 hours ago, Tsai said:

Kafici do 23h, u opstinama s vanrednom situacijom do 21h, od 18. Dec

Jebi

Gde je to objavljeno?

4 hours ago, Tsai said:

Kafici do 23h, u opstinama s vanrednom situacijom do 21h, od 18. Dec

Jebi

Dobro su se setili.

Ko onaj vic sa programerima, ako ima jaja kupi 8.

"Zasto su vam gosti unutra u pola 11?" "Pa imamo bastu."

4 hours ago, Forest said:

I ne možeš da uradiš apsolutno ništa osim da vrištiš.

200k x 5 dana+noći na ulicama + sve staje = useravanje od straha; zatim

500+k (ostalo isto od gore) = gotovo. 10 dana ukupno. Najviše. Samo 10.

Nemamo pravo da se žalimo.

Direktor Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije dr Marko Ercegovac kaže za RTS da je oko trećina zdravstvenih radnika bolesna, ali da većina ima lakšu kliničku sliku.

Marko Ercegovac je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da mali broj zaraženih zaposlenih Urgentnog centra ima težu kliničku sliku.

Oko trećina zaposlenih je, dodaje, bolesna, i većina je dobro. Ako se nastavi ovim tempom, ističe Ercegovac, neće biti dovoljno vremena da se vrate oni koji su se oporavili.

https://www.rts.rs/page/stories/sr/Коронавирус/story/3134/koronavirus-u-srbiji/4188871/urgentni-centar-koronavirus-trijaza-lekari.html

Edited by vememah

I bez doceka, mi smo blizu kolektivnog imuniteta. Nije mi jasno zasto ste svi skocili na ovu odluku? Pricuvajte se jos malo i toeto. Docek samo znaci da cemo manje morati da se cuvamo, pod uslovom da se po kaficima stvarno siri korona kao sto seto ovde tvrdi.

E sad, samo mi je zao sto nece biti potrebe za vakcinacijom. Bas sam planirao da sebi ubrizgam nekoliko doza ove Fajzerove.. Ruska mi vise nije opcija, jer koliko cujem ona podrazumeva 42 dana bez alkohola..

• Popular Post

nije trebalo da puste ovaj test po apotekama... na prilogu RTS-a ova žena Bjeletić objašnjava "uzme se bris iz korena nosa" i pokazuje otprilike negde gde bi stajale naočare na nosu :isuse: Ovaj prilog na RTS-u je pogrešan i školski primer kako ne treba da se radi. Farmaceut koji ne zna anatomiju, bar da je pogledala uputstvo i onda pustiš pogrešno objašnjenje u milionski auditorijum :wacko:

Bris se uzima iz nazofarinksa, znači iz dela ždrela koje je iza nosne šupljine i kad se dođe, treba da se malo jače zavrti da se pokupi sadržaj... treba vežbe i iskustva da uradi to neko drugi, a sam sebi teško... 

bolje da su pustili privatne laboratorije en masse nego što su uradili ovu glupost. SAd će ljudi masovno em da se ispovređuju (oni koji ukapiraju gde treba da se gurne), a ostali će da vrte po nosnoj šupljini i da nemaju nikakav rezultat. Tačno izvedba koja je i za očekivati od nas.

Edited by Kelt

Da, to je i Radovanović pričao, kaže da je prilična nelagoda.

mora da se zabaci glava skroz unazad, pa da se polako lučno uvede, da se ne bi zakačio (vrlo lako povredivi) splet krvnih sudova u nosu (kao što zna svako ko je kako dete čačkao nos, pa dobio krvoliptanje)... jbt, ne znam šta je gore, što su rešili da ovo puste u prodaju ili što su dali potpuno pogrešno objašnjenje uživo..

radi se bris ždrela a ne nosa, samo što je nosni sprat ždrela. Sad će ORL da dobiju pune ruke posla. Jbm ti državu ovakvu više.

Edited by Kelt

vidi. nebitno.

:ph34r:

@Kelt

jel ima neki video snimak negde kako je pravilno raditi?

ovde , evo i self-swab

Edited by Kelt

@Kelt guglajući gde je nazofarinks ovo deluje nemoguće da neobučeno lice uzme validan uzorak, opet nisu taj test napravili u asomakum brothers pa nekako kapiram da je već prošlo kakve takve kontrole za način primene i da nije baš nemoguće i neobučenom licu za koristiti ga.

ne znam, možda i lupam

e

mnogo je jasnije sa videom. deluje prilično teško za samouzimanje uzorka

Edited by kud u maglu Simoviću