December 17, 20204 yr za IgG je gore kad je false positive jer onda ljudi misle ja sam to preležao pre mesec ili dva dana i više nisam opasan ni za sebe ni za druge.
December 17, 20204 yr da, u pravu si, nisam procitao da se prica o IGG, onda je obrnuta situacija. Ali valjda ovaj kucni test ne meri da li si prelezao nego da li si trenutno zarazen.
December 17, 20204 yr a kako znamo da je igg lazno pozitivan? gde mogu da se nadju ti podaci o pouzdanosti, nesto nisam to ispratila? koliko se secam, elisa je navodjen kao dosta pouzdan.
December 17, 20204 yr Jebem li ga, dva ortaka u julu imali antitela na testu, sad obojica 38,39 gule vec danima pozitivni na pcr
December 17, 20204 yr Na sajtu Nove piše koji je tačno test u pitanju: Quote “Od danas popodne i nadalje od sutra u ustanovama Apoteka Beograd biće takozvani kućni testovi za utvrđivanje prisustva virusa korona. Cena im je 1.296 dinara”, kaže Jasminka za portal Nova.rs. Ona ističe daje ovaj test, stručnog naziva SGTi-flex COVID-19 Ag, precizan 98 odsto, a proizvođač je Južna Koreja. https://nova.rs/magazin/zdravlje/kako-radi-kucni-test-na-koronu-koji-je-stigao-u-srbiju/ Uputstvo na engleskom: https://swiss-healthcareproducts.ch/wp-content/uploads/2020/10/Packungsbeilage-Sugentech-Ag.pdf Edited December 17, 20204 yr by vememah
December 17, 20204 yr 16 minutes ago, Aleksija said: a kako znamo da je igg lazno pozitivan? gde mogu da se nadju ti podaci o pouzdanosti, nesto nisam to ispratila? koliko se secam, elisa je navodjen kao dosta pouzdan. Ja guglala studije, jer ako nije bar 95% poyzdan bolje mi da ne radim Dodyse, ovde npr ne pominju elisa, nego RIAtest, i u par drugih studiija slicno https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7381928/ Ako nadje neko izvor o pouzdanosti elisa testa od 95+% i ako su dostupni u priv.laborat. odmah idem sutra.(ne kazem da nije, al mi treba neka potvrda..)
December 17, 20204 yr Krizni štab su govna jebali ih kafići u dupe i njih i one što se druže do 23. Samoživa govna
December 17, 20204 yr Quote Govoreći o povećanju cena PCR testova, on je naveo da je to očigledno ekonomska stvar, ali ima i funkciju odvraćanja, jer oni koji to žele da urade samo zbog putovanja mogu i da odustanu. "Razmišljanje o ceni nije u fokusu jednog epidemiologa", rekao je Kon, koji je član Kriznog štaba za borbu protiv korone.
December 17, 20204 yr Krizni štab su govna jebali ih kafići u dupe i njih i one što se druže do 23. Samoživa govnai to sad kad u smislu bolesti i bolnica i svega nema apsolutno nikakvog smisla. sad josh kon da ode na godishnji i znamo na chemu smo.idioti idioti.sent from bubamoto
December 17, 20204 yr Pa cadez je rekao da su sledeca 2 vikenda kljucna ne zezam se, tim recima jer je decembar udaran za potrosnju i privreda ce puci ako se ne izadje u susret @kayboj Molim sve lekare iz Kriznog štaba da preispitaju odluku o skraćenju radnog vremena i zatvaranja prodajnih objekata u naredna dva vikenda pred novogodišnje praznike, jer verujte srpska privreda neće izdržati taj udar - poručio je Čadež. On je istakao da najveći broj naših kompanija upravo u decembru ima najveći promet u godini. - Naredni dani i pogodovo dva naredna vikenda su ključna, jer već sada pojedine kompanije u maloprodaji beleže pad prometa od 50 dočak 80 procenata. Ukoliko firme budu ostale bez planiranog prometa pred novogodišnje praznike, to će se sigurno odraziti na smanjenje broja zaposlenih iodustajanje odplaniranih investicija u 2021. godini - naglasio je Čadež. Edited December 17, 20204 yr by InvisibleLight
December 17, 20204 yr 42 minutes ago, InvisibleLight said: Ja guglala studije, jer ako nije bar 95% poyzdan bolje mi da ne radim Dodyse, ovde npr ne pominju elisa, nego RIAtest, i u par drugih studiija slicno https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7381928/ Ako nadje neko izvor o pouzdanosti elisa testa od 95+% i ako su dostupni u priv.laborat. odmah idem sutra.(ne kazem da nije, al mi treba neka potvrda..) e, hvala! sad sam malo guglala, izgleda da je elisa negde oko 90%. a znam da su dostupni u privatnim laboratorijama. nisam nesto imala vremena da citam da li su cesce lazno negativni ili pozitivni... samo znam da su mi prjatelji koji su radili rekli da na rezultatu pise da pozitivan igg moze biti posledica i nekih drugih infekcija ili tako nesto slicno.
December 17, 20204 yr Ne znam samo do kad ce medic.radnici trpeti ovakva ponizenja za bednu platu,rad u smenama po 24h..Mislim da je ovo jos jedan samar za njih.Zar toliko zivota imaju da bi ih na ovaj nacin tracili ?