Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

razmišljah o razlogu za poskupljenje ionako skupog. 

pustiš naše gastarbajtere bez testa, preporučiš im kućnu izolaciju a onda, kada ovi saznaju da bez testa nema povratka opičiš ih sa ovih 9000. popuna budžeta.

gledam ovo iznad. da li je moguće da adem, recimo, u euromedik i tražim da mi odrade test. ne treba mi ćaga za nešto službeno, samo potvrda da mogu bez brige za druge da imam kontakte

24 minutes ago, djordje geprat said:

gledam ovo iznad. da li je moguće da adem, recimo, u euromedik i tražim da mi odrade test. ne treba mi ćaga za nešto službeno, samo potvrda da mogu bez brige za druge da imam kontakte

PCR kod nas nema privatno.

32 minutes ago, djordje geprat said:

razmišljah o razlogu za poskupljenje ionako skupog. 

pustiš naše gastarbajtere bez testa, preporučiš im kućnu izolaciju a onda, kada ovi saznaju da bez testa nema povratka opičiš ih sa ovih 9000. popuna budžeta.

pa ne bas, u nemackoj se test radi pri ulasku u zemlju

27 minutes ago, Tihajeza said:

PCR kod nas nema privatno.

razlog?oni neće, ne mogu ili država neda?

Edited by djordje geprat

19 minutes ago, ToniAdams said:

pa ne bas, u nemackoj se test radi pri ulasku u zemlju

pomislio. i mene hvata teorija zavere.

Ne dozvoljava vlast.

Edited by vememah

2 hours ago, djordje geprat said:

razlog?oni neće, ne mogu ili država neda?

Neda Ukraden
Mislim da su privatnici aplicirali jos u junu, pilo najave i onda umesto PCR-a samo prc....

zovemo majstora za kotao, neće moći, bolestan i on i sin

zovemo rođake koje nismo dugo čuli - bolesni

oni opet znaju još gomilu rođaka koji su bolesni

moje obe kume prebolovale, kum, deca, prijatelji, poznanici, poznanici poznanika

komšiluk, levo i desno i gore i dole, mi ostrvo

e ko još treba da se razboli pa da budemo krdo, nije mi jasno :sad:

• Author

Kućni testovi na koronavirus stigli su u apoteke u Srbiji i koliko danas bi trebalo da budu u prodaji, saznaje Nova.rs.

Jasminka Bjeletić iz Apoteka Beograd kaže da ovi testovi vrlo jednostavno rade, da imaju jasno uputstvo i da mogu da budu zamena za PCR test.

“Mi smo danas naručili testove za utvrđivanje prisusva virusa korona, takozvane kućne testove. Sada štampamo upustva za svako pojedinačno pakovanje i oni će biti u prodaji od ovog popodneva u oko 40 naših ustanova Apoteke Beograd. Cena je 1.296 dinara“, kaže Jasminka za portal Nova.rs.

Kako navodi naša sagovonica, testovi su vrlo osetljivi, oko 98 odsto. Proizvođač je firma iz Južne Koreje, a Agencija za lekove Republike Srbije je odobrila ovaj test.

https://nova.rs/magazin/zdravlje/kucni-testovi-za-koronu-stigli-u-apoteke-u-srbiji/?ref=fbnova

Jel zna neko nesto vise o ovome?

Auu do jaja. Ako su to oni iz J. Koreje? Kolko ce to biti dostupno? 

• Author

Antigenski testovi su divni ako se rade na početku infekcije, do pet dana, ako je više od pet, onda mogu biti lažno negativni - ukazuje Ercegovac.

Ako je istina ovo što Milosh76 kaže, kad krenu ljudi sami da se testiraju po kućama u nedoba, kada daju negativan rezultat pa kad krenu da ducaju jedni drugima u lice: "Nije mi ništa, testirao sam se sam"

• Author

Jasminka Bjeletić objasnila je i kako se radi ovaj kućni test na koronu.

“Uz njega ide jesnostavno uputstvo – uzima se bris iz nosa štapićem, na slici je pokazano koliko duboko treba da se stavi štapić u nos, koliko da se zadrži, a zatim se štapić stavi na pločicu. Ako se pojave dve crte, znači da je test pozitivan i on ne može da bude lažno pozitivan – ako je pozitivan, zaraženi ste. A ako je negativan, ne mora da znači da niste zaraženi, to kaže i upozorenje na testu. Moguće je u tom slučaju da ste zaista negativni, ali i da nije prikupljeno dovoljno materijala za test”, kaže Bjeletić i ističe da je test najbolje raditi drugi, treći dan od pojave simptoma.

Ja bih volela da su oni seroloski na antitela pristojno pouzdani,ali kad sam videla koliko cesto na Igg testu budes lazno pozitivan odustala. Ionako bih se isto ponasala nadalje..

imho bolje da si lazno pozitivan nego da si lazno negativan