December 16, 20204 yr LOL, deca starija od 4 godine i deca sa posebnim potrebama da nose maske. Ja moje ili da zaključam u kuću ili da spremim jedno soma evra za kazne... nema shanse da se posebne potrebe ne izuzmu. uopshte nemoj da se uzbudjujesh oko toga.chak i da iko uzme ikad za ozbiljno bilo shta od toga.sent from bubamoto
December 16, 20204 yr 1 hour ago, Joe D said: ja sam prvo razumeo ovaj post da si otisao nepozvan na tri slave i pokusavam da provalim sta hoces time da kazes . Ma nepismen. Jbg.
December 16, 20204 yr 9 minutes ago, aram said: ja shvatio da je za strance već dignuta na 18.000? Dobro si shvatio, ja sam zabrljao.
December 16, 20204 yr Kaže čovek da je nabavna cena u Srbiji sada 5 €. Quote "Povećanje cene od 50 odsto nema ekonomskog opravdanja imajući u vidu da su u pitanju testovi koji su koštali oko 10 evra na početku pandemije, a da im je sada cena pala na pet evra po testu. Pričam vam o cenama po kojima smo mi kao Fakultet recimo nabavljali te testove. Sada ne postoji ekonomsko opravdanje da se cena te usluge poveća” istakao je [profesor Medicinskog fakulteta Oliver] Stojković u jutarnjem programu “Probudi se” na TV Nova S. https://nova.rs/vesti/drustvo/stojkovic-pcr-test-ne-bi-smeo-da-bude-vise-od-3-000-dinara/ Edit: Nije loše da i ovo sa istog linka ostane zabeleženo: Quote u ukupno[m] broju testiranih koji se svakodnevno saopštava udeo PCR testova iznosi oko 30 odsto Edited December 16, 20204 yr by vememah
December 16, 20204 yr Evo šta kaže struka Spoiler Kakav Tesla fest [emoji3]Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
December 16, 20204 yr Popular Post U naprednjačkom upravljanju korona krizom imamo za svakoga ponešto, uostalom kao i kod partije. Svako vidi šta želi. Antimaskerima se podilazi proličom o smešnom, izmišljenom virusu. Antivakserima se plasira štetnost i bespotrebnost vakcina. Podgrevaju se razne teorije zavere. Poplašenom narodu se ponekad savetuje da se čuva. Građanstvu se sve u svemu objašnjava da mora na posao po cenu zaraze, i da se ništa ne zatvara, jer njegovo visočanstvo ekonomija ne sme da stane. Umiranje se rešava friziranjem brojki, naglašavanjem komorbiditeta, neprestanim pozivanjem na loše brojke komšiluka. Kolaps zdravstva se pokušava prikriti fasadama novonikle bolnice. Šizofren pristup, katastrofalni rezultati, maksimalno spinovanje. Zaštitni znak naprednjačke vlasti.
December 16, 20204 yr 17 minutes ago, mraki said: Evo šta kaže struka Hide contents Ovo dok ne potvrdi Spasoje Vlajic..i zagrmi tri puta na svetog Nikolu i na svetog Savu (u sred zime kad mu vreme nije)..ja ne bih uzimao za ozbiljno. Postoje bre neki preduslovi majkumu.
December 16, 20204 yr 51 minutes ago, vememah said: Kaže čovek da je nabavna cena u Srbiji sada 5 €. https://nova.rs/vesti/drustvo/stojkovic-pcr-test-ne-bi-smeo-da-bude-vise-od-3-000-dinara/ Edit: Nije loše da i ovo sa istog linka ostane zabeleženo: Prilično su mlake reakcije na ovo radikalsko lešinarenje. Niko iz opozicije (ukolko tako nešto uopšte postoji) da se oglasi ovim povodom. Ladno će im proći čitava priča.
December 16, 20204 yr 5 hours ago, desboj said: Švabe pisale. Kad su videli Irig i nepridržavanje mera(svedočenja o umiranju o kuge i pola varoši na sahrani), ništa nije preostalo nego vešala. Postoji knjiga irig u doba kuge,dobio sam je kada smo radili na renoviranju prve srpske citaonice.Ako se secam kada sam je citao u Irigu se zbog kuge prepolovio broj stanovnika i do dan danas se nisu oporavili.
December 17, 20204 yr 10 hours ago, Блок_64 said: Postoji knjiga irig u doba kuge,dobio sam je kada smo radili na renoviranju prve srpske citaonice.Ako se secam kada sam je citao u Irigu se zbog kuge prepolovio broj stanovnika i do dan danas se nisu oporavili. ima i franz von shroud- istorija kuge u sremu 1795/1796, stampano u pesti 1801. Spoiler
December 17, 20204 yr Prva dva toma (od 3) na gotici dostupna su ovde: https://books.google.rs/books?id=6y05AQAAMAAJ&printsec=frontcover&source=gbs_book_other_versions_r&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false A verzija na latinskom (sva tri toma) ovde: https://archive.org/details/b22005225_0002/page/n3/mode/2up Spoiler Edited December 17, 20204 yr by vememah
December 17, 20204 yr 22 hours ago, vememah said: Dobro, nije tu trošak samo u testovima, već i u radu i u habanju mašina, ali svakako je realna cena daleko niža i od onih 6000 što su naplaćivali, a kamoli od ovih 9000 što će naplaćivati strancima odsad, a srpskim državljanima od 1.1.2021. Ja sam juče uradio kvalitetan PCR test kod sertifikovane privatne laboratorije sa veoma dobrom reputacijom. Pozvao i zakazao dolazak na kuću (potpuno regularna opcija), došla devojka u skafanderu i sa ful opremom. Završili test za pet minuta. Rezultati danas na telefon i mejl. Cena 300 lira iliti 3600 RSD ugrubo. Nema veće kazne od zabijanja onih štapića u nozdrve, sve do očnih jabučica. Ko na to dobije još i pozitivan nalaz stvarno je baksuz.