Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

3 minutes ago, radisa said:

Treba da su paralelni, da nemama kaskanja... Stekao sam utisak da se u 90% slučajeva se u trenutku kada se utvrdi zaraza i hospitalizuje...

kako paralelni, to nema logike

ljudi ne stižu u bolnicu isti dana kada se otkrije da su pozitivni

uglavnom

ed,

sad sam pročitala detaljno šta si napisao

ok, neki slučajevi su takvi, ali ne idu svi u bolnicu

mnogi verovatno tek kasnije razviju simtome za bolnicu

Edited by dùda

Da, i meni to cudno

Em su max poostrili kriterije za hospitalizaciju

1 hour ago, renne said:

Srećno poskupljenje pcr testa svima koji slave
:isuse:

Super im je usavršeno to pilićarenje, pošto neuvijeno poručuju dijaspori da bi valjalo da se izuju malo i oni, zato što im se prekida izolacija ako urade PCR od 9. 000 rsd <3  Treba da ponude još nešto super secka, nudle, pravoslavni kalendar ili regenerator. 

19 minutes ago, dùda said:

kako paralelni, to nema logike

ljudi ne stižu u bolnicu isti dana kada se otkrije da su pozitivni

uglavnom

ed,

sad sam pročitala detaljno šta si napisao

ok, neki slučajevi su takvi, ali ne idu svi u bolnicu

mnogi verovatno tek kasnije razviju simtome za bolnicu

Vecina ode da se testira kad im je vec lose, kapaciteti su pepunjeni tako da se uvek prima max broj koji moze... 

Mozda i gesim, nek se lekari oglase... :)

1 hour ago, renne said:

Srećno poskupljenje pcr testa svima koji slave
:isuse:

Цена тестирања на лични захтев за стране држављане од данас износи 18.000 динара, док је за држављане Србије цена до краја године непромењена и она износи 6.000 динара. Од 1. јануара 2021. године, цена тестирања на лични захтев за домаће држављане износиће 9.000 динара.

Valja budžet puniti.

4 hours ago, radisa said:

Navodeći da je borba protiv koronavirusa "izuzetno skupa", premijerka je rekla da samo lek remdesivir po pacijentu košta 2.400 evra, a da država svakog dana troši između 700.000 i 750.000 evra na testove.

Zar ovo nije izbačeno iz protokola?

ako dnevno imamo 20k testova

750.000€ / 20.000testiranih = 37,5€/testiranom

Onda neka nešto urade na smanjenju broja zaraženih.

necemo se testirati.

sent from bubamoto

24 minutes ago, dvb-t manijak said:

ako dnevno imamo 20k testova

750.000€ / 20.000testiranih = 37,5€/testiranom

Onda neka nešto urade na smanjenju broja zaraženih.

750.000 dnevno?!? Moguće, ali sa ugradnjom od tipa 6 puta u odnosu na osnovnu cenu. Kod nas se većinski koriste brzi antigenski testovi, PCR je tek druga linija testiranja samo za poneke.

ABBOTT'S FAST, $5, 15-MINUTE, EASY-TO-USE COVID-19 ANTIGEN TEST RECEIVES FDA EMERGENCY USE AUTHORIZATION

https://abbott.mediaroom.com/2020-08-26-Abbotts-Fast-5-15-Minute-Easy-to-Use-COVID-19-Antigen-Test-Receives-FDA-Emergency-Use-Authorization-Mobile-App-Displays-Test-Results-to-Help-Our-Return-to-Daily-Life-Ramping-Production-to-50-Million-Tests-a-Month

Samo je pitati kolika je onda cena pojedinacnog testa i uzivati u trenutnom kolapsu mozga :happy:

Pritom je u poslednjih mesec dana dnevno je testirano prosečno 18,5, a ne 20 hiljada ljudi, dakle ako je podatak od 3/4 miliona evra dnevno tačan, ugradnja je još veća.

Edited by vememah

2 minutes ago, vememah said:

Pritom je u poslednjih mesec dana dnevno je testirano prosečno 18,5, a ne 20 hiljada ljudi, dakle ako je podatak od 3/4 miliona evra dnevno tačan, ugradnja je još veća.

Tako može da priča samo jedan izdajnik Srbskog naroda i narodnosti, strani i Đilasov plaćenik.

...ili neko ko zna matematiku za treći razred osnovne.

:nobles:

A da se malo i podsetimo

jel vi stvarno mislite da ona zna koliko trosimo dnevno na testove, ili je mozda, sasvim slucajno, od nekog potpuno inonimnog, videla da se tokom izlaganja gadja ofrlje sa brojevima?

Sahrane polako postaju problem. 

Danas se sahrana na novobežanijskom groblju zakazuje za sledeći utorak (22.12.). Ako uzmemo u obzir da se na tom groblju dnevno obavi 18 sahrana izlazi da svakog dana na sahranu na novobežanijskom groblju čeka oko 150 preminulih osoba.

27 minutes ago, Tale said:

Sahrane polako postaju problem. 

Danas se sahrana na novobežanijskom groblju zakazuje za sledeći utorak (22.12.). Ako uzmemo u obzir da se na tom groblju dnevno obavi 18 sahrana izlazi da svakog dana na sahranu na novobežanijskom groblju čeka oko 150 preminulih osoba.

Da, ja sam pomislio da će ova statistika koju pratimo postati besmislena kada se dostignu krajnji limiti kapaciteta - ali mi se učinilo da se zbog manjih brojava juče i danas to nije desilo. Odakle onaj pad u ponedeljak i utorak ako postoje problemi kapaciteta koje pominješ?