December 14, 20204 yr 20 minutes ago, Misko said: I kako to sad Pa zaraze se na poslu. Drugo, Slovenci prikazuju prave brojke a kod nas se ne zna ni casnog krsta... Mi nemamo pojma koliko imamo zarazenih i umrlih. Inace Slovenci su nevidjeno disciplinovani.. nema sanse na ulici da vidis nekoga bez maske. Plus vlada ima veliko poverenje kod naroda. Sutra da im Jansa kaze da svi hodaju na 4 noge jer dole nema virusa, svi bi ga poslusali. Mi ovim tempom za 2 meseca zavrsavamo sa koronom. Nema potrebe da se narucuju vakcine
December 14, 20204 yr Just now, Misko said: pa cekaj, ako su svi disciplinovani na poslu, otkud takve brojke Ni meni to nije bas jasno. Do skoro su imali slicne brojke kao u Srbiji a kod nas klubovi i diskoteke radile do pre 10ak dana. I oni su iznenadjeni.. ocekivali su bolje rezultate
December 14, 20204 yr postoji neka granica, koja je ochigledno predjena, kada su u pitanju mere. uostalom, jedno su mere kad niko ne zna nikog pa svi kukaju wrf sad i mere, a potpuno drugo kad svi znaju i bolesne i pokojne i onda shto drzava nije neshto uradila i kad ce i zashto nema rezultata. sreca je bila negde izmedju.sent from bubamoto
December 14, 20204 yr Teško je na poslu biti disciplinovan, ako provodiš sa nekim 8+ sati dnevno u relativno malom i zatvorenom prostoru, tu nema mnogo pomoći...
December 14, 20204 yr Just now, Banjo said: Ni meni to nije bas jasno. Do skoro su imali slicne brojke kao u Srbiji a kod nas klubovi i diskoteke radile do pre 10ak dana. I oni su iznenadjeni.. ocekivali su bolje rezultate Jasno je, jebi ga. Koliko god da su ljudi disciplinovani i postuju one mere koje smanjuju procente zarazavanja ali ga ne ukidaju potpuno, nasa organizacija zivota podrazumeva veliki broj kontakata od kojih mnogih nismo ni svesni u svakodnevnom zivotu. Jasno je to bilo jos na prolece kad smo videli kakvu sposobnost zarazavanja korona nosi sa sobom, narocito u periodu pre nego sto se pojave simptomi kod zarazenog, sada smo u periodu godine kad respiratorni virusi i inace prave problem. Guramo polako deseti mesec korone u Evropi, ljudi koji nemaju simptome odavno su poceli da vagaju izmedju totalne zastite i nekakvog socijalnog zivota. Mozemo da mislimo o tome sta god hocemo, u pitanju je savrseno ocekivano ponasanje.
December 14, 20204 yr 15 minutes ago, Banjo said: Ni meni to nije bas jasno. Do skoro su imali slicne brojke kao u Srbiji a kod nas klubovi i diskoteke radile do pre 10ak dana. I oni su iznenadjeni.. ocekivali su bolje rezultate Klubovi i diskoteke ne rade vec skoro dva meseca.
December 14, 20204 yr Just now, Блок_64 said: Klubovi i diskoteke ne rade vec skoro dva meseca. Nisam to znao. Zakleo bih se da sam do skoro vidjao neke starlete po klubovima i da je tek nedavno bilo reci o zatvaranju diskoteka. Nadam se da o Srbiji govorimo
December 14, 20204 yr Just now, Banjo said: Nisam to znao. Zakleo bih se da sam do skoro vidjao neke starlete po klubovima i da je tek nedavno bilo reci o zatvaranju diskoteka. Nadam se da o Srbiji govorimo Da o Srbiji.Prvo su valjda skratili vreme do 23h,oa su vec tada prestali sa radom.
December 14, 20204 yr 3 hours ago, steins said: Koja kancelarka? O kojoj državi se radi? https://www.express.co.uk/news/world/1370460/Angela-Merkel-video-Germany-coronavirus-latest-news-Covid-rules-Christmas-vn
December 14, 20204 yr 6 hours ago, gospa buba said: postoji neka granica, koja je ochigledno predjena, kada su u pitanju mere. uostalom, jedno su mere kad niko ne zna nikog pa svi kukaju wrf sad i mere, a potpuno drugo kad svi znaju i bolesne i pokojne i onda shto drzava nije neshto uradila i kad ce i zashto nema rezultata. sreca je bila negde izmedju. sent from bubamoto Upravo tako, nedonošenje adekvatnih mera na vreme je dovelo do toga da se sad pitamo kako ni lockdown ne funkcioniše. Sad je kasno,
December 14, 20204 yr Popular Post 9 hours ago, Malvo said: Meni je, recimo, takodje to upalo u oci, ali nekako sam siguran da je to posledica granicne situacije, hodanja po ivici, fizicke i mentalne iscrpljenosti i naposletku ocajanja. Licno znam da coveku u tim momentima svasta pocne da se mota po glavi ili skace po jeziku, a da to licno ne misli ili definitivno tako ne postupa u realnosti. Da, ne moramo bas coveka hvatati za reci koje izadju u trenutku besa i ocajanja. U tom smislu i mi treba da imamo empatiju prema Steinsu i njegovim kolegama. Meni je recimo bilo jako neprijatno i da gledam zarozanog dr.Panica koji se maltene rasplakao na tv, sve se vrtim i mislim se pobogu covece saberi se, ne zanima me tvoje emotivno stanje nego fakti, sta se desava na “frontu”. Ali to je realnost, lekari pucaju kao i svi drugi ljudi, a nisu ni obavezni da slupaju svoj jedan zivot i ostanu u Srbiji po svaku cenu kao sto nije i niko od nas. Na kraju krajeva, nema svrhe rasipati kvalitetan bes zbog ove situacije na ovakve stvari, nego ga treba u potpunosti usmeriti tamo gde i pripada - na Vucica i njegovu kamarilu.
December 14, 20204 yr Jbga i u Švedskoj zdravstveni radnici sad daju otkaze da bi se odmorili jer imaju previše posla u bolnicama, objavio bloomberg.
December 14, 20204 yr Meni je cela ova godina kao neki ruzan a otreznjujuci san, sta sam sve i od koga cuo, video. Ovo je raj za sociologe i buduce naucne radove.
December 14, 20204 yr Za dva lekara sam cula jutros da su preminula, jednog licno znam, jednog sam pratila na tw. Srednjih godina, do mladji :(Jezivo, jezivo sta se desava i sa ovom posasti i sa nama kao drustvom i neodgovornim pojedincima...