Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Just now, Mos said:

Banjo, legendo, jesi poceo da verujes u virus?

Nemoj me to pitati, veselja ti. prosli put sam fasovao 6 meseci, ne znam ni ja za sta :) 

zena i dete su mi prelezali a da nisu ni znali.. zena pre par dana uradila test i pokazalo se da ima antitela. Zena imala glavobolju 2 dana i jedan dan temperaturu. Sad, ja znam da necu tako lako proci ako fasujem.. meni ne gine upala oba plucna krila i 7 do 15 dana, ako bude mesta u bolnici..  da sad nesto ludim zbog korone necu. :)

8 minutes ago, duma said:

Takav stil obraćanja si ti uvela.

Ne, nisam. Ni tebi ni bilo kome drugom nepoznatom

se nikada nisam obratila ni sa brate ni sa sestro ni sa rođače.

Ne vidim zašto bi se zabranilo i davanje saveta, pogotovu ako to nekog zanima.

Nema mesta uopštavanju, jasno ti piše gore da se radi o singularnoj stvari - mene nije zanimalo da dobijem savet, niti sam ga tražila, i shodno tome sam reagovala na taj post. Koji si ti u svom prethodnom neuspešno (ili namerno maliciozno) interpretirao kao "zabranu mišljenja", pa nadovezao na tu pogrešnu interpretaciju ostatak svoje mentalne skalamerije koja je logički neodrživa, pa se sad povlačiš u novu interpretaciju nečega što takođe nisam rekla.

Moramo stati ovde, život je suviše kratak i dragovcen da bi se razgovaralo ovako. 

Edited by pt 2.0

Rendgen tehničar Dispanzera za plućne bolesti u Negotinu Jasmina Pašalić snimila je više nego neadekvatne uslove u kojima svakoga dana provodi po šest sati sa kovid pacijentima, bez adekvatne zaštite, strahujući za svoj i život svog nepokretnog deteta, ali i ostalih osoba sa kojima je u kontaktu nakon što za sobom zatvori vrata sa natpisom "crvena zona".

https://nova.rs/vesti/drustvo/video-po-cenu-otkaza-tvrdim-ovo-je-najveci-izvor-zaraze/

19 minutes ago, pt 2.0 said:

Ne, nisam. Ni tebi ni bilo kome drugom nepoznatom se nikada nisam obratila ni sa brate ni sa sestro ni sa rođače.

Nema mesta uopštavanju, jasno ti piše gore da se radi o singularnoj stvari - mene nije zanimalo da dobijem savet, niti sam ga tražila, i shodno tome sam reagovala na taj post. Koji si ti u svom prethodnom neuspešno (ili namerno maliciozno) interpretirao kao "zabranu mišljenja", pa nadovezao na tu pogrešnu interpretaciju ostatak svoje mentalne skalamerije koja je logički neodrživa, ...

Izuzetno pristono si se obraćala na poslednjih par strana.

Začudo mnogo ljudi te je razumelo kao ja. Biće da je problem u nama.

Što se korone i mentalnog zdravlja tiče, Nestor je zakon. Ovde nije pametno da svraćaš. Izbegavaj sve koji su imali dodir s koronom i živi srećno. Pozdrav.

Evo i od mene par informacija iz Niske Banje. 

Pacijenti koji imaju sreće i dobiju otpust iz bolnice imaju ozbiljan problem da se vrate u Beograd jer nemaju organizovan prevoz već su ostavljeni da se snalaze kako znaju i umeju. To su pacijenti u godinama, ne sjajnog opšteg stanja a neki od njih i infektivna... E sad ih zamislite kako se klackaju busom 4 sata i potencijalno zarazavaju desetine ljudi koji se u tom trenutku iz nekih svojih razloga nalaze u njemu. 

Takodje mi osoba koja radi tamo kaže da nemaju ni dovoljno lekara sestara pa ni posteljine i pidžama za te pacijente.

Za one koji ne znaju Institut Niska Banja je, osim jednog sprata za najteže pacijente koji je organizovan kao klasična bolnica sa intenzivnom i poluintenzivnom negom, ustvari centar za rehabilitaciju sa dvokrevetnim sobama i više liči na hotel nego na bolnicu što znatno otežava rad lekarima i sestrama jer im pacijenti nisu na oku. 

Takodje infrastruktura je takva da nije prilagođena teškim pacijentima. 

U prvom talasu su Takodje bili covid bolnica ali za asimptomatske slučajeve zaposlenih u državnoj službi (zdravstvo, vojska, policija) tako da je ovo neuporedivo sa prolećem. 

Od države odavno nema vajde... Besan sam i to mnogo kada vidim sta se sve radi (skijanje, oproštaj od Dzeja, forsiranje dočeka) i potpuno razumem Steinsa kada ne želi da uvija u oblandu situaciju.

E sada imam jos jedno zapažanje... Da li ste primetili sve više antivaxx postova na društvenim mrežama? U grupu Ujedinjeni protiv kovida svakog dana dolaze novi i ostavljaju poruke vrlo slične sadržine... 

Meni se čini da se to radi organizovano preko botovske armije da bi se stvorila odbojnost prema vakcinisanju (nije da ne postoji i sada) iz prostog razloga što smo mi kao država za vakcine izduvali zahvaljujući bagri i lopovima iz SNS-a. 

43 minutes ago, Conspirator said:

Rendgen tehničar Dispanzera za plućne bolesti u Negotinu Jasmina Pašalić snimila je više nego neadekvatne uslove u kojima svakoga dana provodi po šest sati sa kovid pacijentima, bez adekvatne zaštite, strahujući za svoj i život svog nepokretnog deteta, ali i ostalih osoba sa kojima je u kontaktu nakon što za sobom zatvori vrata sa natpisom "crvena zona".

https://nova.rs/vesti/drustvo/video-po-cenu-otkaza-tvrdim-ovo-je-najveci-izvor-zaraze/

Obratite pažnju na ovo što gledate na snimu i ono što ova žena priča. Ovo je slika i prilika zdravstvenog sistema u Srbiji. Bukvano.

makar smo te pidzame mogli solidarnom akcijom vec da skupimo i posaljemo po bolnicama, a i da kupimo one plinske grijalice da se ljudi ispred ambulanti ne smrzavaju. ovdje nije samo drzava zakazala, nego i drustvo jer mu drzava salje pogresne signale. dakle drzava.

2 minutes ago, morgana said:

makar smo te pidzame mogli solidarnom akcijom vec da skupimo i posaljemo po bolnicama, a i da kupimo one plinske grijalice da se ljudi ispred ambulanti ne smrzavaju. ovdje nije samo drzava zakazala, nego i drustvo jer mu drzava salje pogresne signale. dakle drzava.

Apsolutno se slažem sa tobom. I ne samo mi lično nego i sve farmaceutske kompanije (uključujući i onu za koju ja radim). A opet sa druge strane... Lecimo decu SMS porukama, organizujemo se da neki fantastični ljudi siju maske za lekare... A pri tom plaćamo poreze svakog meseca u iznosu 2/3 plate...za šta konkretno i gde to ide... Sto ne da ministar iz svojih hotela posteljinu za te bolnice? 

BTW... Ako PPP nesto konkretno organizuje tu sam da pomognem 

slazem se potpuno.

Odakle sada ovi silni zarazeni? Skole ne rade 2 nedelje, a 2 nedelje pre toga su bile desetkovane. Grad je prazan, nista ne radi... Slave se ne slave... Maske se nose...

Slovenci stisli, sve sem virusa... Kancelarka place...

Pa, kao pada broj, mada, da li stvarno pada, pitanje je, ne mozemo sad preko noci ni ocekivati ne znam kakav pad, drugo, i te kurac mere malo ko jebe, iskreno, mislim da se odredjeni deo naroda malo i naplasio, pa se disciplinovao,a i smanjili testiranje..luda kuca

17 minutes ago, hefaca said:

Odakle sada ovi silni zarazeni? Skole ne rade 2 nedelje, a 2 nedelje pre toga su bile desetkovane. Grad je prazan, nista ne radi... Slave se ne slave... Maske se nose...

Slovenci stisli, sve sem virusa... Kancelarka place...

Koja kancelarka? O kojoj državi se radi? 

Ja tek sad skapirao, o Nemackoj prica covek..za Nemacku jedino sto mi pada na pamet jesu skole..

Edited by Misko

Evo u Sloveniji mesec i po dana dana težak lockdown I brojevi su loši. Bolje je nego kod nas, ali ne nešto posebno.

I kako to sad