Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

1 hour ago, renne said:

Srećom u ponedeljak ponovo zasedaju da se dogovore da treba da zasaedaju u torak da bi se dogovorili o petku

NBA 2019/2020 - North remembers - Page 334 - Košarka - VOX92

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

• Popular Post
1 hour ago, Arkadija said:

Mislim da se oni sve nadaju da će ipak biti doček Nove Godine.

da, doček Nove godine je jako bitan. realno, bitniji je od zdravlja ljudi. tu nema spora. da je od zdravlja ljudi bitniji rad hotelijera i ugostitelja to valjda ne treba dokazivati. turističke agencije isto. da li iko može da zammisli državu bez turističke agencjije. ili kafića. ne daj bože kladionice. ja ne mogu.

bitno je da se zadovolji privatni ineters, po svaku cenu, pod bilo kojim uslovima i bez obzira na posledice. zajednički odavno ne postoji, očigledno. javni inters je jednosmeran. ako nešto treba da uzmem ili dobijem od zajednice, to je imperativ. prirodno i neotuđivo pravo. ako nešto treba da učinim ili ne učinim u tom interesu.....jesi normalan brate. gledaj svoja posla. nema više sfrj.

žao mi je što ne postoji neki virus koji napada isključivo debile i besprizorne članove društva koji osim gole egzistencije i zadovoljenja bazičnih nagona nemju nikakav smisao postojanja. to bi izgleda bio jedini način da društvo, uz pomoć prirode, reši neke svoje egzistencijalne probleme. pošto je društvo očito nemoćno da radi bilo šta osim da se samouništva.

Edited by Ted

komšinicina keva pre nekoliko dana izašla iz bolnice. juče je ponovo vratili jer joj se stanje na plućima i sa krvi opet malo pogoršalo.

sinoć pričam sa komšinicom i pitam kako je majka, šta se dešava, kaže ona kako se sad 1 doktor čudi zašto je uopšte otpuštena iz bolnice jer su neki parametri bili daleko od dobrih.

i kaže još kad je bila prvi put u bolnici, najviše oko nje se bavio čovek koji je ginekolog. on je valjda i doneo odluku da je otpuste. kaže nemaju koga da im radi i brine o ljudima koji leže, pa ubacuju bukvalno koga stignu samo da ima diplomu medicine, a specijalizacija je nebitna.

pulmologa i ostale koji bi ovo trebalo da hendluju, žena uopšte nije ni videla za svih 10-15 dana koliko je u bolnici. oni su valjda kod najtežih pacijenata. ili ih možda ni nema u toj bolnici, ko će ga znati.

i baš juče popodne priupitam hanumu koliko je neki uobičajen snimanja na rtg i skeneru, jer mi to palo napamet dok sam čitao šta @Milosh76 piše.

ona nije bila 100% sigurna, ali nešto joj se javlja da su 2 snimanja godišnje neki limit preko kog se ne ide, ako baš ne mora. komšinica sinoć spomenu da joj je keva do sad izbrojala 11 ili 12 snimanja u tom periodu od nedelju-dve dana. Došli smo do situacije gde je to bukvalno banalan problem jer je bitnije da čovek ne dođe u situaciju da mu se bore za život, a zračenje ko zračenje, šta znaš možda nas i ispromašuje.

Pretpostavljam da bi u redovnim vremenima neko popasao otkaz ako uradi pacijentu 11 snimanja u isto toliko dana, a sad to ko dobar dan.

Meni su tako u Mišoviću, sad u pauzi korone, kad su me slikali zaboravili nešto da podese na aparatu pa su morali da ponove snimak :ohmy:. Tehničaka je bila u fazonu e Mićo opet sam zaboavila ono aj poništi ovaj i bacila ga u kantu. Tako da se oni ni u redovno vreme ne obaziru baš mnogo na to.

3 minutes ago, yabadaba said:

Meni su tako u Mišoviću, sad u pauzi korone, kad su me slikali zaboravili nešto da podese na aparatu pa su morali da ponove snimak :ohmy:. Tehničaka je bila u fazonu e Mićo opet sam zaboavila ono aj poništi ovaj i bacila ga u kantu. Tako da se oni ni u redovno vreme ne obaziru baš mnogo na to.

razmishljam da li se neshto u medjuvremenu promenilo u tehnologiji, shto je relaksiralo medicinskog radnika da slobodno i bez brojanja upucava rendgenom izvan situacije nevidjene opasnosti po zivot, pa da kaze chovek da se trguje shtetom. bolji fokus, bolje doziranje, drugachiji intenzitet :unusure: ne mogu da se setim.

dok ne dodje ekspertkinja za zracenje :unsure:

Izgleda da je stiglo naređenje zaravni, smanji

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 19.826 osoba, njih 6.534 je pozitivno, dok je nažalost 55 osoba preminulo.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut" na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 319 pacijenta, najviše do sada od početka epidemije.

Opet je čudesna brojka umrlih 5, samo što jesad 55, 56, 54, svakako tu negde.

7 minutes ago, arkonada said:

Izgleda da je stiglo naređenje zaravni, smanji

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 19.826 osoba, njih 6.534 je pozitivno, dok je nažalost 55 osoba preminulo.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut" na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 319 pacijenta, najviše do sada od početka epidemije.

ako se već igramo obim brojevima,

nije ovo najviše, najviše do sada je bilo juče - 323

ed.

broj hospitalozovanih stalno raste i to je ujedno jedina brojka koja meni nešto znači

e sad, prestaće i ona da raste, ali se plašim da to neće da bude zbog manjeg broja obolelih :ph34r:

Edited by dùda

Ti stvarno mislis da znaju sta su slagali juce i da ih je uopste briga da ce se otkriti da su slagali?

18 minutes ago, gospa buba said:

razmishljam da li se neshto u medjuvremenu promenilo u tehnologiji, shto je relaksiralo medicinskog radnika da slobodno i bez brojanja upucava rendgenom izvan situacije nevidjene opasnosti po zivot, pa da kaze chovek da se trguje shtetom. bolji fokus, bolje doziranje, drugachiji intenzitet :unusure: ne mogu da se setim.

dok ne dodje ekspertkinja za zracenje :unsure:

za RTG nemam pojma kako to ide, ali mislim da su te sobice gde se skener nalazi, solidna zaštita za tehničare. tj ne mislim, nadam se. verovatno to bi bar trebalo da može i da mora da se izmeri.

moj hanuma je više bazirana za MRI deo spektra, gde nije toliko problem zračenja, ali zna biti zeznuto ako uđeš unutra sa nekim nakitom i sličnim stvarima. ljudi koji su bili na ratištu i imaju gelere u tkivima a zaborave to da napomenu kad popunjavaju formulare. pacijenti koji dolaze u invalidskim kolicima koja imaju dosta metala. ili ako majstor za remont koji uleti unutra sa šrafcigerom može ostati bez prstića. mislim da je bila negde situacija koja je zahtevala hitnu reanimacija pacijenta pa prineli vratima bocu kiseonika, onda ona spontano uletela unutra i zalepila se za zid pa je bila ta neka dramska pauza kad svi čekaju da vide dal će da grune ili neće da grune. Šta ćeš, dešava se, tako je i svuda u svetu. :fantom:

doza za 1 rtg pluća je otprilike kao 5 do 10 dana prirodne radijacije, ništa dramatično

mamografija i rtg kičme su nešto jače doze ali opet ne štete pošto se rade jednom u dve godine (mamografija, i to tek od 50. godine života)

a skener su velike doze, to mu dođe kao 2 do 3 godine izlaganja prirodnoj radijaciji

Samo sam 5 minuta gledala konferenciju štaba. Govorio je onaj smrad iz Novog Sada. Na vrlo konkretno pitanje " da li ste razmatrali opciju da se uvede policijski čas samo za sv Nikolu i Novu Godinu , jer se već uveliko vrše rezervacije i prodaju aranžmani?", on počinje od Kulina bana i uvođenja onoga u aprilu i aplauza koji su se pretvorili u zvižduke, onda novoinarka ponovo konkretizuje svoje pitanje, i opet on uvijeno , konačno izgovara do Nove Godine su još 3 nedelje.

Pa majku vam hoštaplersku svima. 

Definitivno će dozvoliti opijanje i divljanje za NG.

Naravno, zar je neko očekivao drugačije?

The Spice Consumption must flow

Edited by Filozof manijak

Bio u supermarketu, šaran se uzima na džakove i čeka u povećem redu.

Neće niko zajebati pravog srpskog domaćina da ne slavi sa 50 gostiju! :s_w:

1 hour ago, Mil@n said:

Opet je čudesna brojka umrlih 5, samo što jesad 55, 56, 54, svakako tu negde.

O tome ja rekoh juce,dobili smo novi zlatni loto br.Sad mozemo da cekamo da to polako pada,treba da se slavi slava,NG,paketici..Zivot ne sme da stane zbog nekih dr.izgubljenih zivota.Vec danas sam citao kako u nekim gradovima pada br,zarazenih i kako mere daju rezultat.Jos ned.dana pa da polako puste vikend..

Background Picker
Customize Layout