Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

49bccac6826d55d7e08501d10f993702.jpg

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Besmisleno telo, održavaju privid da se kao nešto radi.

kriva je zaravnjena, danas su raspravljali o desetodnevnim efektima mera, u sledeći utorak će imati jasan presek stanja nakon 2 nedelje, jasno je da se oni još uvek nadaju da će do tada broj novookuženih početi da pada

4 minutes ago, gone fishing said:

kriva je zaravnjena, danas su raspravljali o desetodnevnim efektima mera, u sledeći utorak će imati jasan presek stanja nakon 2 nedelje, jasno je da se oni još uvek nadaju da će do tada broj novookuženih početi da pada

Ako i ne bude...tu i tamo cemo malo da trimujemo..da secnemo..sve da potsprajcujemo.. ima da bude bombona, taman da se svi proveselimo za Nikolu i docek.

Da, da, nadaju se nadaju, da ne bi morali da uvode mere na granicama, niti da poostravaju postojece za slave, Ng. Jbt.

delimicno se nadaju da ce stati, a izvesno znaju da nece

Ђерлек за РТС: Забрињава број људи у болницама, није ми добро кад чујем приче о Новој години

Државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек каже за РТС да се надљудским напорима обезбеђују додатна места у болницама за оболеле од коронавируса. Заражено је 3.107 лекара и медицинских сестара, од којих је 76 у болницама, наводи Ђерлек.

Мирсад Ђерлек је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да јесте још рано евалуирати постојеће мере, али додаје да њима није постигнуто оно што је оче

"Јесте да имамо благи пад првих прегледа, 3.200 јуче у Београду, али то није довољно. Експоненцијални раст није заустављен и морамо предузети нове мере", истакао је државни секретар додајући да је битно да се донесу квалитетне мере које ће заштитити здравље грађана, али и животни стандард грађана.

Истакао је да до Нове године следе бројни изазови - Свети Никола и долазак држављана Србије из иностранства.

"Не бих волео да се понови период из времена Ускрса кад смо имали око 400.000 грађана који су ушли у Србији. Унаточ жељи да поштујемо наше грађане, здравствени систем би био преоптерећен кад би они ушли", истакао је Ђерлек.

Додао је да би било реално очекивати да буду донете мере попут обавезног негативног пи-си-ар теста или карантина.

"Апеловао бих и на увођење карантина, људи су жељни контаката а суштина је да смањимо број контаката. То јесте ригорозно али уз контролу поштовања те мере, контролисали бисмо те људе који дођу", навео је државни секретар Минситарства здравља.

Упркос пуним болницама и великом броју заражених, многи резервишу места за прославу Нове године.

"Кад чујем те приче о Новој години, није ми добро. Није реално да се једна група људи весели, а знате да су људи и медицински радници одвојени од породица, велики је терет на лекарима и сестрама и техничарима. Може једна Нова година да прође без помпезних славља и били бисмо ближи победи против коронавируса", рекао је Ђерлек.

Додаје да је заражено 3.107 лекара и медицинских сестара, од којих је 76 хоспитализовано. Очекује да ће се повећати број заражених у здравственом систему.

"Обезбеђујемо додатна места у болницама надљудским напорима. Имамо скоро 8.600 хоспитализованих, то је забрињавајућа цифра у болницама, то је тешко издржати", рекао је државни секретар Минситарства здравља.

Апеловао је на грађане да се вакцинишу протип грипа како се не би догодило да "одједном имамо два непријатеља".

https://www.rts.rs/page/stories/ci/Коронавирус/story/3131/koronavirus-u-srbiji/4182072/djerlek-rts-mere-koronavirus-bolnica-zarazeni-lekari.html

Dokle će više Đilas da koči uvođenje strožijih mera?

Rukuju se rukuju oni koji putuju kad se dvoje nadaju oni zemljom vladaju.

shta vam je vishe s tim narodnjacima i pojezijom :isuse: :lolol:

2 minutes ago, gospa buba said:

Kaže se naprednjacima i poezijom :mad:

Ne znam ja to sa njihovim zaravnanjem, ne verujem u te brojke...

Gledam bracu Hrvate, počeli su pre nas da jašu ovaj talas, a i dalje piče 4k+ dnevno, možda i rekorde obaraju...

2 minutes ago, gospa buba said:

Inspirativne su te emocije kriznog štaba, retko gde ima toliko emocija a naročito patosa. Oni se sve vreme nadaju, plaše, očekuju... Nemaš tu mnogo misli i odluka, uglavnom duboke neodređene sudbinske emocije. Oni ne upravljaju ničim, nesrećnici od malena.

Just now, mraki said:

Ne znam ja to sa njihovim zaravnanjem, ne verujem u te brojke...

Gledam bracu Hrvate, počeli su pre nas da jašu ovaj talas, a i dalje piče 4k+ dnevno, možda i rekorde obaraju...

piche 4k zato shto je to njihov limit za testiranje, nemaju vishe i da hoce. za razliku od ove svemirske drzave, njihov shtab je to jasno rekao.

Just now, Hermetico said:

Inspirativne su te emocije kriznog štaba, retko gde ima toliko emocija a naročito patosa. Oni se sve vreme nadaju, plaše, očekuju... Nemaš tu mnogo misli i odluka, uglavnom duboke neodređene sudbinske emocije. Oni ne upravljaju ničim, nesrećnici od malena.

nemoj da mislish da nisam videla! :sleep:

U Srbiji su razumni vazda bili taoci onih glupih.

Ma sta kenjam, kakva Srbija, tako je svuda na planeti. Samo sto po nekim zemljama postoji regulativa koja se sprovodi a ovde je nema pa onda zivimo kako fokus grupa kaze.

Jel fokus grupa oce novu godinu?

Bice nove godine.

Edited by Caligula

Background Picker
Customize Layout