November 29, 20204 yr 10 hours ago, Redoran said: Турска је у мају провела 15 од 31 дана у 24x7 полицијском часу (сви викенди плус гомила празничних дана). Старији од 65 година су још од априла били под пуном забраном изласка, потпуно исто као у Србији. Тек су негде у мају почели да добијају трочасовне блокове за излазак напоње. Све време је притисак на болнице био релативно подношљив а здравствени систем и капацитети истог су овде на нивоу који ће Србија до краја вечности моћи само да сања. Па су ипак мере биле у рангу оних у Србији, ако не и ригорозније. bold 2. Poslom sam obilazila nekoliko bolnica u Ankari čini mi se 2019. godine (tamo sam provela 2 nedelje) i pomalo znam šta pričaš. Ne može da se poredi. bold 1. Ako je svim hroničnim bolesnicima obezbeđen neometan specijalistički nadzor sve vreme, ako su hospitalizovani oni kojima je to bilo potrebno, ako je nacija boljeg opšteg zdravlja, ako se uvedu dodatne mere kontrole zdravstvenih parametara koji se nužno pogoršavaju ako ljudi sede ugl. zatvoreni po kućama više meseci i njihova sistemska sanacija, onda možda (ali samo možda) da razmotrim opciju 24x7, a i to samo na razuman broj dana. ovako kako je primenjeno u srbiji - to je nedopustivo. uopšte nemam dilemu oko toga. kao i što nemam dilemu da je izazvalo mnogo više zdravstvene štete nego koristi.
November 29, 20204 yr dosla na posao, na vratima cuvar (bez maske naravno) cijoj zeni juce potvrdjen kovid (tehnicarka mog najboljeg druga), kazem mu: "sta si dosao, bezi na 2m", on kaze "ma nije joj nista, smao izgubila miris, dobila samo vitamine" inace ovakvih primera milion, bas mi pomenuti drug prica za to selo gde radi, to ludo, cele porodice imaju temperaturu dnaima, slobodno se krecu, 'pregrme na nogama', idu na njive, bolesni idu da "pomazu komsijama da utovara svinje" i sl
November 29, 20204 yr 8 hours ago, gospa buba said: ne vidim zashto potezemo nastavnika likovnog. hajde potezimo i mene. pa mozemo zajedno da vam se izvinjavamo, shto vam zelimo da propadnete, dok zderemo vash novac. ocemo tako? sent from bubamoto vid je sto se femka... i ona bi da bude nastavnik likovog. e pa ne moze. is nazad medj one epruvete, mi kewl deca necemo da se sigramo s tobom!
November 29, 20204 yr Predlazem da nastavnici likovnog rade u kovid ambulantama ali bez zastite jer su najkrivlji za sve ovo mora neki red da se zna
November 29, 20204 yr Koji ce nam krasni uopste likovno, pa i muzicko? Deca ionako imaju gomilu ozbiljnih predmeta, samo im kos treba likovno u picku materinu, da se trose pare na tempere i da se vukljaju blokovi. Ja sam recimo stalno bezo sa likovnog i muzickog i stalno imao peticu. Dobro, trojku, al poenta je da je to neozbiljno, a u kovid vremenima i nepotrebno. Sta meni fali s tom trojkom, nista brate, sve imam, sve mogu, sve znam. Sta ce nam likovno, kao da cemo nekad nesto crtati..
November 29, 20204 yr Ahahaha samo vas gledam iz svog zamka, narediću kmetovima danas rad u poljima samo do ručka toliko ste me oraspoložili!
November 29, 20204 yr 10 hours ago, gospa buba said: ne vidim zashto potezemo nastavnika likovnog. hajde potezimo i mene. Zahvalila si se Vučiću što ćeš moći da spavaš nedelju dana(a dobijaš punu platu)? Ako jesi promaklomi je.
November 29, 20204 yr 2 hours ago, InvisibleLight said: dosla na posao, na vratima cuvar (bez maske naravno) cijoj zeni juce potvrdjen kovid (tehnicarka mog najboljeg druga), kazem mu: "sta si dosao, bezi na 2m", on kaze "ma nije joj nista, smao izgubila miris, dobila samo vitamine" inace ovakvih primera milion, bas mi pomenuti drug prica za to selo gde radi, to ludo, cele porodice imaju temperaturu dnaima, slobodno se krecu, 'pregrme na nogama', idu na njive, bolesni idu da "pomazu komsijama da utovara svinje" i sl Khm, a kako će tačno njiva da se sredi ako niko ne ide na nju? Nisam se bavio nikad poljoprivredom, al nešto mi se čini da tu postoje sasvim egzaktni rokovi koliko nakon koje operacije ima vremena da se uradi druga operacija i pod kojim vremenskim uslovima, inače ode sve u kurac. Ako mene nema na poslu, ima još 15 analitičara moje firme koji mogu da uskoče i obave moj posao. Ako bolesni seljak ne ode na njivu, komšija mu sigurno neće obaviti radove umesto njega... uostalom, na njivi nikog ne ugrožava osim sebe.
November 29, 20204 yr Sad na njivi bas i nema mnogo posla..do sada su verovatno vec uzorali i sad cooliana..eventualno svinjokolj
November 29, 20204 yr Odgovorio bih mu da po ustavu nema garantovano pravo da uđe u poštu i prodavnicu, pa da se vrati nakon što isti prouči još malo.
November 29, 20204 yr Samo - mrš napolje, i tuži nas. Od svih mesta, u Pošti je našao da se izdrkava...
November 29, 20204 yr Prošto je ovde sve više zagovornika policijskog časa, voleo bih da čujem na osnovu čega misle da će biti bolje nego na proleće? Da li se stvarno ne sećate redova ispred i gužvi u prodavnicama. Naravno, to može da se izbegne ako imate vlast koja planira i o planovima obaveštava. Niste primetili da kod nas nije tako? Psiho na početku emisije ni sam ne zna šta će da najavi u njoj, da li će da zabrani kretanje 7 dana, ili podeli 100€. Vi očekujete drugačije ponašanje? Odavno sam rekao da podržavam ograničenja koja i sad postoje u normalnim državama, uključujući i policijski posle 23.