Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

7 minutes ago, radisa said:

Ima screenshot?

kaže on je sve proverio, i sistem nije pred pucanjem, ima i rezervniih delova i svega

19 hours ago, pt 2.0 said:

Kad kažeš "imali mesecima policijski čas" je l misliš na, na primer, 65+ populaciju koja dva meseca nije mogla da izađe iz stanova, ili 4-dnevno vezano da niko ne može da izađe uopšte iz stanova ili na to da ne može od nekog doba uveče do ujutru da se izlazi?

jer ja govorim samo o policijskom času 24x7

Писао сам на Општој теми, Турска је у мају провела 15 од 31 дана у 24x7 полицијском часу (сви викенди плус гомила празничних дана). Старији од 65 година су још од априла били под пуном забраном изласка, потпуно исто као у Србији. Тек су негде у мају почели да добијају трочасовне блокове за излазак напоње. Све време је притисак на болнице био релативно подношљив а здравствени систем и капацитети истог су овде на нивоу који ће Србија до краја вечности моћи само да сања. Па су ипак мере биле у рангу оних у Србији, ако не и ригорозније.

Никоме то све није било по вољи али да будем искрен, нисам нешто приметио да су клели државу. Већина је испоштовала мере а они који их нису испоштовали, кршили су их себе и сопствене лагодности ради а не у инат држави. Маске су се носиле и онда и сада, велика већина народа се разумно понашала. При томе је овде од самог почетка пандемије јавна тајна да власт фризира бројке и извештаје (што су на крају и сами признали) али је полицијски час као такав био перципиран као нужно зло.

Лекарска комора сада тражи најмање две недеље комплетног затварања и опште забране напуштања кућа (осим до продавнице) и процењују да ће без ове мере ствари у року од недељу дана потпуно измаћи контроли.

6 minutes ago, renne said:

kaže on je sve proverio, i sistem nije pred pucanjem, ima i rezervniih delova i svega

Jeste, gledao je i na RTS-u i na Pinku

Propio se. :rolf: Šššta ko e reko ja sam reko! 

46 minutes ago, renne said:

Pa kad ima rezervnih delova, što ga neko ne opravi da na lupa više ovoliko... :fantom:

"Podaci koje sam izneo na konferenciji za štampu u petak 27.11.2020. godine su tačni. (provereno danas ponovo). Radilo se o odgovoru na pitanje novinara u vezi procene o "pucanju zdravstvenog sistema". Lični pojedinačni doživljaji, pa i viđenja se ne mogu generalizovati", napisao je dr Kon na Fejsuku.

Naime, članu Kriznog štaba je juče na konferenciji novinar postavio pitanje da li su tačne tvrdnje anesteziologa i predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Radeta Panića da je "zdravstveni sistem Srbije zvanično pukao".

- Odgovorno tvrdim, na osnovu podataka koje imam, da nema ni govora o pucanju zdravstvenog sistema, da su preduzete takve mere premeštanja koje bi trebalo da budu mnogo bolje zapisane kako se stvara tako elastičan sistem u ovakvoj situaciji. To što se dešava je pojedinačno i ima ličnih događaja koji su vrlo teški. Zdravstveni radnici trpe neprestano. Čekanje na transport traje u nekim uslovima koji nisu inače uobičajeni, ponekad i na granici prihvatljivosti. To je ekstremno retko, ne može se preneti i govoriti o kompletnom zdravstvenom sistemu - rekao je juče Kon, nakon čega je usledia i današnja objava na Fejsbuku.

On je rekao da nema podatke da se teški bolesnici vraćaju iz bolnica, jer oni mogu zahtevati kiseoničku terapiju, a takvi se, kako je rekao, sigurno ne vraćaju, preneo je N1. Kako je dodao, postoje situacije da se u privremene bolnice premeštaju oni koji više ne zahtevaju kiseoničku terapiju.

- Cela Srbija je sada praktično jedna velika bolnica. Premeštanje može da ne bude u okviru istog mesta. To moramo da razumemo, jer postoji operativni centar pri Ministarstvu zdravlja koji koordiniše upravo to - premeštanje i oslobađanje kapaciteta u kovid bolnicima u kojima se leče teški bolesnici, dok se oni koji su pred izlečenjem premeštaju u privremene bolnice - objasnio je Kon.

• Popular Post

a zasto vi gledate sta Kon prica i pise? jel to neka vrsta mazohizma kao gledanje Vucicevih gostovanja po TVima?

covek bukvalno svakih nedelju dana radi dmg control svog imena, i onda ode po neku nagradu/pohvalu, i tako u krug. bukvalno od pocetka epidemije nije tri puta rekao istu stvar, niti ima nameru da to pocne da radi. pustite djubre nek se gusi u sopstvenim govnima, ko ga jebe

21 hours ago, Anonymous said:

Ne kapiram kako bi policijski čas pomogao da se spreči crni petak. Crni petak se spreči tako što se naprosto zabrani ta budalaština.

Hvla Gospodu bogu da i ti napises neku pametnu :laugh:

28 minutes ago, freakns said:

a zasto vi gledate sta Kon prica i pise? jel to neka vrsta mazohizma kao gledanje Vucicevih gostovanja po TVima?

covek bukvalno svakih nedelju dana radi dmg control svog imena, i onda ode po neku nagradu/pohvalu, i tako u krug. bukvalno od pocetka epidemije nije tri puta rekao istu stvar, niti ima nameru da to pocne da radi. pustite djubre nek se gusi u sopstvenim govnima, ko ga jebe

Isto vazi za sve sto dolazi od kriznog staba, narocito za politicare. Razumem da su ljudi u neverici da ozbiljni ljudi mogu ovako da nas vuku za nos kako im se digne ali, brate mili, devet meseci je predugo da se izneverava™ svaki bogovetni dan od pocetka epidemije.

Pa prati se više fenomenološki, kao i zvanične brojke, kao uostalom i sve što dolazi od ove vlasti. Neretko se može i svašta nešto pročitati izmedju redova.

23 hours ago, Anonymous said:

Ne kapiram kako bi policijski čas pomogao da se spreči crni petak. Crni petak se spreči tako što se naprosto zabrani ta budalaština.

Došlo vreme da se ovde većina ne seća šta je bilo pre pola godine. Ne sećate se da smo svake nedelje imali crni petak, a pred praznike i crni četvrtak? Da nismo znali šta će Psihu sutra pasti na pamet pa smo nakupovali tone brašna i suve hrane?

Ako se zatvore tržni centri niko neće čekati ispred njih. Normalni ni sad nisu čekali. Ako se uvede policijski čas čekaćemo da kupimo hranu. Ili možda očekujete da to država organizuje?

Što se tiče totalnog zatvaranja, ovde bi se većina pobunila da ostanemo bez interneta, a da ne pričamo o struji, grejanju, hrani, vodi i ostalim sitnicama. Hteće svi da se leče i od korone, a bogme i od drugih bolesti.

Da zanemarimo da će svako veće zatvaranje dovesti do kolapsa kompletne privrede. To će uticati i na one koji bi odmah ostali bez posla, ali i na one koji misle da im se guzica uvalila u sigurno, poput nastavnika likovnog.

Edited by duma

Po mojim izvorima u koje verujem bezrezervno direktori bolnica trpe ogroman pritisak od strane ministarstva (i ministra licno) da sve svoje kapacitete prevedu u Kovid. Naravno to je u nekim slucajevima apsolutno tehnicki nemoguce zbog same infrastrukture bolnice i manjka lekara i sestara.

no, takve sitnice ne doticu ministra... on zahteva i naredjuje

ljudi sedite kuci (ko moze) i nosite maske kad morate .. cuvajte se jer ce nam trebati sto vise ljudi da mazemo ova goveda katranom i perijem jednog dana

ne vidim zashto potezemo nastavnika likovnog. hajde potezimo i mene. pa mozemo zajedno da vam se izvinjavamo, shto vam zelimo da propadnete, dok zderemo vash novac. ocemo tako? :dry:

sent from bubamoto

14 hours ago, Caligula said:

Zasto ne dozvole PCR testiranje za pare, u privatnim klinikama i ambulantama?

Ili to moze da se radi (a da nisam znao)

Zato što ne mogu da se ugrade. 

Background Picker
Customize Layout