Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

A evo i potvrde da se brzi antigenski testovi (takođe se uzimaju brisom, ne brkati ih sa serološkim testovima na antitela) ulaze u statistiku.

PCR se radi samo ako je antigenski negativan, a simptomi ukazuju na kovid-19.

EngpOW0XcAM9h8e?format=jpg&name=large

Izvor: https://twitter.com/zdravsind/status/1330859019448307712

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Ovo je i zvanična potvrda da su do tad potpuno van rezona korišćeni brzi serološki testovi na antitela (poslednja rečenica 1. tačke).

Edited by vememah

U Kragujevcu je skoro sve nedelje zabranjeno privatnicima da rade bilo kakve testove za Covid

Sent from my iPhone using Tapatalk

40 minutes ago, dùda said:

Čovek iskoristio simulaciju za neke tipične situacije i komentarisao.

(ceo niz)

4 hours ago, dùda said:

ne znam za bg, ali tamo gde sam provela mladost, najviše se umiralo novembar/decembar, nadrljavali srčani bolesnici

guste i dugotrajne magle (Prijedor)

ovih dana je užasno sa ovim maglama, možda i to ima neke veze

Prosečno u zimskom periodu umire oko 10% više ljudi nego u letnjem, tako da nije to u pitanju.

Ovo je broj sahrana na sajtu Pogrebne usluge Beograd  Čet-Pon u poslednje 2 nedelje, u poređenju sa višegodišnjim prosekom u sličnom periodu godine (W2 je aktuelna nedelja):

image.png.ae77d8696d0ae27ea064ea6a47909977.png

image.png.3e100e7f75c7229c6e75eddd43b73605.png

Ovo su zaključi:

- Broj sahrana se praktično duplirao u odnosu na uobičajene okolnosti u sličnom periodu godine.

- Nedelja (dan u nedelji) je postala redovan dan za sahrane, i to samo u periodu od poslednje 2 nedelje - ranije nikada nije bilo sahrana nedeljom, za sutra je zakazano 47. Očigledno je žestoko vanredna situacija.

- U ovoj nedelji na teritoriji koju pokriva ovo komunalno preduzeće biće sahranjeno 438 ljudi, a prosek za uobičajene periode je 236 ljudi. Dakle, samo na ovoj teritoriji uvećana smrtnost je 200 ljudi u ovoj nedelji. Ova teritorija je reda veličine 1/8 Srbije - tako da uz isto uvećanje smrtnosti za celu Srbiju dobijamo oko 1,600 dodatnih smrti u ovoj nedelji, ili 230 dnevno. Smrtnost od COVID-a u celoj Srbiji je možda manja nego u Beogradu (Beograd je u poslednjim nedeljama prednjačio u pogledu broj zaraženih) - ali u svakom slučaju mislim da su male šanse da je dodatna dnevna smrtnost ispod 150 dnevno već sada.

Čuvajte se ljudi, ovo je bukvalno najgori trenutak ikad da se čovek zarazi, a tek sledi potpuni kolaps.

• Popular Post

Grad Bor se jedini ponaša normalno. Hapsili zaraženw budale koji sede u kafićima, posebna autobuska linija samo za zaražene, još ambulanti za testiranje gde ne dolaze oni koji su već preležali i još niz mera. Dobro bi bilo kada bi i ostali krenuli tako

đus, đorđe david i dušica jakovljević, su raspravljali o koroli na red tv, extra šou :happy:

- tu je đus još najnormalniji bio, đorđe je svašta nalupao, bil gejts je još pre 10 godina izjavio da je milijarda ljudi višak na ovoj planeti i eto virusa, covid je virusčina koja postoji nema sumnje u prirodi a onda je neko nakalemio sars na taj virus :lolol:, svako ko je otpušten iz bolnice ima na otpusnoj listi sars - covid 2

- dušica je gledala nobelovca koji je našao da je u koronu veštački ubačen deo aids virusa

- inače oni ne veruju u teorije zavere i pozivaju gledaoce da se čuvaju i nose maske :D

- kada smo već kod njih smatra se da 95% ljudi treba da ih nosi u javnosti da bi se epidemija držala pod kontrolom, 68% amera izjavljuje da to čine

image.thumb.png.d10161d1dca7a587c9c76d6f465babd6.png

7 hours ago, SNARC said:

Meni je jos uvek nepojmljivo da imamo zarazenih podjednako ili vise dnevno od komsijskih zemalja..a nekoliko puta manje umrlih dnevno..Doduse, do skoro je bilo tako.

Nažalost, logično je da sad imamo manje umrlih. Problem je što je za očekivati da uskoro bude mnogo više. Ne tako davno, imali smo nekoliko puta manje novoobolelih od komšija. 

Što se tiče policijskog časa, mi smo proletos svaki petak imali gužve kakve su bile juče. Normalni ljudi u vreme pandemije ne idu na rasprodaje, ali moraju da jedu. Prehrambene prodavnice definitivno moraju da rade normalno.

Problem su redovi u kojima se ljudi dugo zadržavaju. Za zaražavanje je ipak potrebno da se provede neko vreme pored zaraženog. Tako sva istraživanja govore.

Ne može virus baš da preskače između ljudi u momentu.

38 minutes ago, duma said:

Nažalost, logično je da sad imamo manje umrlih. Problem je što je za očekivati da uskoro bude mnogo više. Ne tako davno, imali smo nekoliko puta manje novoobolelih od komšija. 

Što se tiče policijskog časa, mi smo proletos svaki petak imali gužve kakve su bile juče. Normalni ljudi u vreme pandemije ne idu na rasprodaje, ali moraju da jedu. Prehrambene prodavnice definitivno moraju da rade normalno.

ovo definitivno..i definitivno treba da nam uvode nesto, nece ovako ici vise..

4 hours ago, vememah said:

ovim su mene ukopali

Edited by Valkyrie

kako mislis ukopali ?

Konara opet pametovao po fezbucima pa obrisao post

Just now, renne said:

Konara opet pametovao po fezbucima pa obrisao post

Ima screenshot?

Sta je sad serendao

Background Picker
Customize Layout