Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

5 minutes ago, radisa said:

Zahvaljujući budalaštini crnog petka, za 3-4 nedelje, samo da ne bude preko 150+...

ne znam, ja sam bila juče u vojislava ilića u onom novom šoping molu, doduše bila sam ranije, bilo je manje ljudi nego prosečno u maxiju, o lidlu da ne pričam

izgleda da je u ušću dramu napravila samo zara

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

1 hour ago, Sammael said:

Bel Medic ne radi PCR, a ako oni ne rade onda sumnjam da neko drugi radi.

Kao što je proletos privatnim bilo zabranjeno da rade antitela, sad je verovatno zabranjeno da rade PCR da bi mogli da kontrolišu informacije.

zar nije taj brzi test pouzdan ako je pozitivan? ako si pozitivan na brzom znači da sigurno imaš

Ljudi, je l' vama dolazi u glavu da mi ovde pratimo broj sahrana u Beogradu na dnevnom nivou da bismo dokazali ono sto znamo godinama i nema potrebe dokazivati, da ovaj mandril na vlasti laze kao pas kako zine? Kapiram da je frka svima ali iskulirajte malo s tim "bice 100, bice 150, kuku nama", poludecemo svi dok se ovo sranje ne zavrsi.

Pozitivnan brzi serološki test je tačan samo ako imaš izgrađene imunoglobuline u krvi. Što mu dođe 5-7 dana od zaražavanja za IgM i oko 3 nedelje za IgG.

@theanswer

Edited by desboj

17 minutes ago, theanswer said:

zar nije taj brzi test pouzdan ako je pozitivan? ako si pozitivan na brzom znači da sigurno imaš

Ja sam radio antigenski brzi test kod koga je tačnost visoka ako si pozitivan i ako si u prvih nekoliko dana od trenutka zaraze. Cena je 3.900, bris se uzima kroz prozor, telefonsko zakazivanje, medigroup. U petak na torlaku pcr (pošto se po novom zaraženi ne testiraju nakon 14 dana, već samo dobiju potvrdu ako se dobro osećaju), elektronsko zakazivanje, cena 6.000 nema gužve.

Tekst ne mogu da citam, jer kad vidim naslov

Ovo je  psihički sve krajnje iscrpljujuće, za 10 dana sam već zaboravila da je to sranje već protutnjalo kroz mene jer svi okolo mene imaju starije roditelje koji su čak i kad se ne kreću mnogo unaokolo nekako uspeli da se zaraze ili su oni sami zakačili pa ih baš udarilo gde ne treba ... imam sliku u glavi kako je sledeće da na zaprežna kola nabacuju leševe i nose na kraj sela, možda romantizujem ali mislim da bi ovo onaj SFRJ zdravstveni sistem pojeo za doručak ... ovo je godinama uništavano, to je filozofija ovog konja koji je isterao sve što ima mozga iz ove države i sve što je školovano da bi mu ostali samo ljigavi nesposobni iskompleksirani underachievers skotovi i oni pošteni a nesnađeni koje je najlakše kupiti ili uceniti, vladati ... sori za rant ...

to je to

linak

4 minutes ago, hansolo said:

... imam sliku u glavi kako je sledeće da na zaprežna kola nabacuju leševe i nose na kraj sela, možda romantizujem ali mislim da bi ovo onaj SFRJ zdravstveni sistem pojeo za doručak ...

Ne bi za dorucak ali bi gradjani imali poverenja u krizni stab i mere bi se postovale, sto zbog poverenja sto zbog straha od drzave.

Sada drzave nema, imamo samo jednu omanju interesnu grupu mafijasa koji se predstavljalju kao drzava.  Dakle katastrofa u najavi, oh wait najava je vec emitovana pre mesec i kusur

Edited by Caligula

Jedno obicno prepodne Haralampijevo: Isao u grad da obavim neki poso, usput da prosetam, napravio 5600 koraka na pedermetru™, pomama ispred nekih lokala zbog crnog petka- iako je subota :fantom:, pomama je bogme i ispred kovid ambulante, cca 40-50 ljudi ceka u gomili, neke kafane dupke pune, frizerku vidim kroz izlog salona,jebe joj se za mere, radi bez maske iako musterija uredno ima masku. Otisli smo u q... 

Poruka jedne doktorice na strucnoj covid-19 grupi:

"Vec je dovoljno stete ucinjeno! Na svakom koraku je haos od uplasenih lica pacijenata do uplasenih lica mladih kolega koji su u Covid ambulamtama i prvi na udaru.... stalno razmisljam koji je najbolji nacin da probamo da edukujemo nas narod, ali pored pretecih naslova i poruka koje zastrasuju, to je vrlo tesko.  Nije svako ko se zakaslje smrtno bolestan, i mislim da umesto da trezveno obavestavaju, nesvesno dizu  paniku  (mediji, prvenstveno). Pravi se veliki pritisak na ambulante,  tako da i oni laksih simtoma posle visesatnog cekanja provocirace i teze simtome. Ulazimo polako u nesto sto se zove masovna histerija. A o uslovima za rad lekara - pa to nije nista novo i  ranije su bili nemoguci  i svi su zatvarali oci.  I ranije su se pacijenti smrzavali u cekaonicama, a lekari pokusavali grejalicama da dogreju ordinacije gde skidaju pacijente, a sada kada je ovakav pritisak, katastrofa je ocekivana"

47 minutes ago, lazni said:

Ja sam radio antigenski brzi test kod koga je tačnost visoka ako si pozitivan i ako si u prvih nekoliko dana od trenutka zaraze. 

da, na ovo sam mislio 

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 18.592 osobe, njih 7.041 bilo je pozitivno, dok je, nažalost, preminulo 61 lice.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u bolnicama širom zemlje se nalazi 254 pacijenta.

Background Picker
Customize Layout