November 28, 20204 yr 8 hours ago, Misko said: ..ali, na to niko ne misli..mindset u svetu, mada kod nas dominira svakako je nece valjda, o tome cu misliti sutra.. Pa to je univerzalna ljudska osobina.
November 28, 20204 yr Eto, kaže tiosav jutros da je samo zdravlje važno, a ne i ekonomija, da više ne može i ne sme da se misli o ekonomiji
November 28, 20204 yr Kako li se oni krve u tim kriznim stabovima..cenim da tamo niko nije smeo da pisne od Darije
November 28, 20204 yr "Mi smo uz VMA jedina nekovid zdravstvena ustanova." Milika Ašanin, direktor KCS, jutros. Jedina. Nekovid. Zdravstvena. Ustanova. Jebote... Edited November 28, 20204 yr by pt 2.0
November 28, 20204 yr 2 minutes ago, jezovuk said: Zar nisu domovi zdravlja i dalje nekovid? To za Bg kaže? Pretpostavljam da je za Beograd.... Domovi zdravlja su ionako manje-više razvodne kutije za dalje, plus servis za uzimanje redovne terapije za hronične bolesnike. E sad tog dalje više nema... o tome davim od februara, a dovoljan broj najmilijih sam sahranila u 2020. godini da znam šta pričam.
November 28, 20204 yr 8 hours ago, harper said: Da pojasnim, ocigledno sam malo traljavo napisao prethodni post. NIsam govorio o pomoci nama i pojedinacnim donacijama, pitao sam se zasto EU na nivou zajednice nije napravila bolju organizaciju, jasnije protokole koji bi bili obavezni za sve, efikasniju preraspodelu resursa, tako te stvari. Kapiram da to nije toliko jednostavno jer kad je frka svakom se guza stisne na manji prostor ali nisam video da su nesto tog tipa pokusavali. ne može. sve dogovaraju konsenzusom. i budžet i migranti i spoljna politika i subvencije. sada i ovo. rekoše nemci da su se dogovorili sa francuzima da cela EU dobije odgovrajući broj vakcina, solidarno. posebno, što bi davali nama kada znaju šta se radi sa doniranim, kakvim god.ovo što napisa PT, ako ima dobrih duša i ide mimo Njih, nešto vredi. da nam leče decu a znaju da mi planiramo jarbol i stadion i montiramo stefana.
November 28, 20204 yr Mi bejasmo juce u onom DZ na uglu Omladinskih brigada i Jurija Gagarina...ima red i sator ispred za kovidase..ima i zaseban ulaz za ostale. No sve je to dosta plasticno i njanjavo..zajebano za izvesti u praksi.
November 28, 20204 yr 8 hours ago, Anonymous said: Ne kapiram kako bi policijski čas pomogao da se spreči crni petak. Crni petak se spreči tako što se naprosto zabrani ta budalaština. i komunalci ispišu kazne po nedavno usvojenom zakonu.
November 28, 20204 yr 29 minutes ago, SNARC said: Kako li se oni krve u tim kriznim stabovima..cenim da tamo niko nije smeo da pisne od Darije Какав кризни штаб, то је било друштво за промоцију заове у министарку.
November 28, 20204 yr 14 hours ago, pt 2.0 said: Stvarno preteruješ. Ovo nije pakleni plan, nego notorna nesposobnost... ... iz koje proizilazi stav iscekivanja sa sve nadom da ce to vec nekako da se zavrsi - kao svuda u svetu uostalom, inace omiljeno ortopedsko pomagalo koje se ovde primenjuje kada sve ostalo zakaze. I, a ovo vazi sve vise i za takozvano drustvo u celini - paralisan pogled zabe u susretu sa zmijom koja se sprema da ga proguta. Sve ostalo je samo pitanje brojeva, nista svetske statistike, uporedni grafikoni, itd, itd...: Srbija, otprilike, raspolaze sa oko 42,000 bolnickih kreveta/mesta. Svih vrsta i u svim bolnicama, od opstih do psihijatrijskih. Tome moze da se doda mozda par hiljada vojnih, ako i toliko, s tim sto se za sigurno moze uzeti da vojne poljske bolnice ne dolaze u obzir - em su beznadezno zastarele, poticu naime jos iz doba pokojne JNA, em su nenamenske, em je zima, em tesko da bi neko umeo da ih postavi i rasporedi. Samo u poslednjih 10-ak dana, ako uzmemo za dnevni prosek cirka 5,000 obolelih imamo cirka 50,000 ljudi, dakle vec daleko premasene ukupne bolnicke kapacitete: pitati se da li ce sistem preziveti nema ama bas nikakve svrhe, sve da je medicinsko osoblje u najboljem zdravlju, a nije, osipa se naime i to poprilicno brzo. Sistema vise nema. Srbija je martovski talas - to se malo ko usudjuje da prizna - izgurala na ostacima sistema javnog zdravlja i epidemioloskih procedura preteklih iz onih vremena: karantin, taj nezaobilazni i nenadomestivi deo borbe sa zaraznim bolestima danas vise niko i ne pominje. Slanje kucama pacijenata kojima je dijagnostifikovana korona je, pa jebemliga sta je. S druge strane, kao drustvo, Srbija se lisila i elementarnih mehanizama drustvene samozastite: ona toliko ismevana ONO i DSZ imala je i svoju drustvenu komponentu (videti podvuceno i boldovano) - mehanizmi ogranicenja kretanja, takozvane civilne zastite koji bi u situacijama vanrednog stanja, a danas Srbija ima vanredno stanje itekakvo, omogucavali bi - zasto da ne - mobilizaciju sposobnih za pomoc zdravstvenim sluzbama, zbrinjavanje nemocnih, snabdevanje penzionera u uslovima ogranicenog kretanja, itd, itd, uglavnom sve ono sto iole organizovana drustva preduzimaju u svrhu sopstvene zastite. Umesto toga, zavrteo se ogavan spin koji je ubedio publiku da je sloboda ici u kafic, kladionicu, na utakmicu, jer ekonomija, DziDiPi... I slobode... Srbiji je - ne samo za vucicevog vakta - prodata prica da placamo drzavi pa prema tome imamo pravo da ocekujemo da nas placena vojska brani, placeni lekari lece, a pod tepih je gurnuta - jer tako ogavno smrdi na socijalizam - nuzda da se drustvo brani svim sredstvima koja mu stoje na raspolaganju. Uz, kada je o Srbiji rec - uzaludno ocekivanje da postoji snaga da ne kazem vlast sposobna i spremna da sve to organizuje. Umesto toga, krizni stab se 'ladno moze da preimenuje u ispostavu Lutrije Srbije, a drustvo da zivi po uzansama sa ovdasnjeg flrilanserskog topika, uzansama koje se, sve u svemu, svode na: kako JA da resim problem, kako JA da izglavim iz ovoga.... A ima situacija i vremena u kojima samo MI ima smisla. I efekta.
November 28, 20204 yr Neka mobiliše™ svojih 700 hiljada članova partije, kad se već hvale toliko s najvećim članstvom u Evropi, da makar neke koristi vidimo, to je ionako trenutno najveće "mi" u državi.
November 28, 20204 yr Neka mobiliše[emoji769] svojih 700 hiljada članova partije, kad se već hvale toliko s najvećim članstvom u Evropi, da makar neke koristi vidimo, to je ionako trenutno najveće "mi" u državi. pa to je probao u pochetku, dok se nosili paketi bakama i dekama, ali se brzo osulo. niko nije lud da se razboli sent from bubamoto