November 28, 20204 yr 1 minute ago, pt 2.0 said: Kad kažeš "imali mesecima policijski čas" je l misliš na, na primer, 65+ populaciju koja dva meseca nije mogla da izađe iz stanova, ili 4-dnevno vezano da niko ne može da izađe uopšte iz stanova ili na to da ne može od nekog doba uveče do ujutru da se izlazi? Kad sam se već petljao - da dam više detalja Policijski čas je bio samo noću (od 8 uveče do valjda 5 ujutro - nemam pojma, ne ustajem u to vreme, osim ako gori zgrada.) I to je bilo dovoljno za mnogo pobune u određenim krugovima... Ali, naš nivo zaraze onda (a sad ulazim u opasnu teritoriju, pošto sam informisan da srpskim brojevima niko živ ovde ne veruje, sa dobrim razlozima) - dakle, nivo zaraze je bio 10x manji od onoga što je sad u Srbiji. Red veličine niži! Mislim, lično, da ove brojke iz Srbije sada (kojima, to smo apsolvirali, niko ovde ne veruje) su apsolutno zastrašujuće. Shodno tome, tvrdi policijski čas bi imao smisla... Just now, gospa buba said: s tom razlikom shto kod nas policija ne radi apsolutno nishta ovog chasa, ni jedna policija niti iz jedne oblasti koja ima veze sa epidemijom. ako je neko video policiju da se bavi, prashtajte Ne da branim policiju (bobe me sačuvaj), ali to da li rade ili ne rade, zavisi od toga da li se o tome izveštava u medijima... Policajisanje se (ovde kod mene) najviše odnosilo na razbijanje žurki. Žuraje noćima je bilo mnogo lakše uočiti kada postoji noćni policijski čas - a realno i jesu bili glavni izvori širenja zaraze ("community gatherings" kako su ih zvali u medijima.) Najgore mi je uvek bilo što su ti "gatherings" bili u okviru "etničkih populacija" (iz grupa koje su već ekstremno nepopularne, tipa raznih muslimana i ljudi obojene kože), što je bilo ekstra zlo za te već marginalizovane grupe... U tom kontekstu, polic. čas nije bio zgorega.
November 28, 20204 yr 3 minutes ago, Misko said: Mi nismo Finci..drugi mentalitet, jbg.. Ovo nije stvar mentaliteta, nego donetih mera pametne države. Šta uopšte znači 'mentalitet'? Lepo Buba iznad objasnila.
November 28, 20204 yr Just now, Indy said: Policijski čas je bio samo noću (od 8 uveče do valjda 5 ujutro - nemam pojma, ne ustajem u to vreme, osim ako gori zgrada.) pa kakav ti je to policijski časić za slabiće, da je tako bilo (ili da jeste) u srbiji ja ne bih ni pominjala tu temu. ovde su ljudi bili zatvarani mesecima 24x7, stariji ljudi, a mi ostali povremeno na po 3-4 dana vezano 24x7, a kad smo bili kao slobodni, policijski čas je bio valjda od 17-05 (pred kraj vanrednog stanja 18-05)
November 28, 20204 yr Ovim sa pametnom drzavom si sam sebi odgovrio..mi pametnu drzavu nemamo, kod nas ilis ve moze, ili katanac..e pa, nazalost, doslo vreme za katanac, jer drugacije ne mozes dokazati ljudima
November 28, 20204 yr 6 hours ago, Re-ac-tor said: Apsolutno se slažem sa ovim. Mnogo ljudi je na ovaj način naveo da sada sami traže najdrastičnije mere. Čini mi se da je tako nešto čak i izjavio letos mada nisam siguran. Kako god, njegovo ludilo savršeno se uklapa sa našom inertnošću. Ishod će biti isti kao posle bombardovanja, stvari će se rešiti same od sebe jer tako jednostavno mora biti. Neko vreme mrcvarenje a onda revolucija. Nemojmo se zajebavati. Ovi što su im poumirali najbliži zahvaliće se za to Vučiću i ponovo glasati za njega na izborima.
November 28, 20204 yr @misko. to stoji, da jeste dogorelo. samo je problem realizacija, kako tachno. i ko ce sve kolateralno da najebe. Edited November 28, 20204 yr by gospa buba
November 28, 20204 yr @Indy Čitava stvar se na kraju svodi o poverenju u policiju. Cenim da kod vas postoji elementarno poverenje, ovde ne postoji nikakvo. Polupismeni majmuni koriste priliku da se izdrkavaju nad građanima.
November 28, 20204 yr Svakako cemo najebati vise ako pustimo dalje da ovako ide..jedino da se nadamo da ce virus da se istutnja uskoro, da ce ove kurac mere ipak dati kakv takav doprinos, ali to je sve moze da bude, ne mora da znaci, lockdown jedini u ovom sranju daje kakve takve rezultatae..i ja cak i nisam za lockdown ala aprilski.. ma kakvo poverenje u policiju, manite me tih bajki i viceva, ober olosi.. Edited November 28, 20204 yr by Misko
November 28, 20204 yr 1 minute ago, Misko said: Svakako cemo najebati vise ako pustimo dalje da ovako ide..jedino da se nadamo da ce virus da se istutnja uskoro, da ce ove kurac mere ipak dati kakv takav doprinos, ali to je sve moze da bude, ne mora da znaci, lockdown jedini u ovom sranju daje kakve takve rezultatae..i ja cak i nisam za lockdown ala aprilski.. Ajde prvo da probamo da zatvorimo tržne centre, crkve... Pa da onda vidimo gde smo.
November 28, 20204 yr ALi, kod nas tako ne moze..gde Vucko vernicima da se zameri,a ostale da postedi, pa on ni onu sahranu nije hteo da zabrani
November 28, 20204 yr 7 minutes ago, Misko said: Svakako cemo najebati vise ako pustimo dalje da ovako ide..jedino da se nadamo da ce virus da se istutnja uskoro, da ce ove kurac mere ipak dati kakv takav doprinos, ali to je sve moze da bude, ne mora da znaci, lockdown jedini u ovom sranju daje kakve takve rezultatae..i ja cak i nisam za lockdown ala aprilski.. ma kakvo poverenje u policiju, manite me tih bajki i viceva, ober olosi.. bukvalno ovo smo vec radili tachno 2x iskreno, i ja sam apsolutno za to da ovo sve nestane sutra ujutro. ali samo zato shto me ta opcija lichno najmanje zamara, a i volim da fantaziram, pa mogu da spojim ugodno i korisno
November 28, 20204 yr Ma ja ne fantaziram bas toliko..veci sma ja realista nego sto mozda delujem, mada, pre pesimista,a to je cesto isto..vise mislim da zaravnja, pa da padne..ali kazem , tome se slabo vise i nadam Edited November 28, 20204 yr by Misko
November 28, 20204 yr i to smo radili, ravnali, isto 2x. ne moze se reci da nije iskustvo. al dosadilo
November 28, 20204 yr 2 minutes ago, Misko said: ALi, kod nas tako ne moze..gde Vucko vernicima da se zameri,a ostale da postedi, pa on ni onu sahranu nije hteo da zabrani OK, ali ajde da kritike koncentrišemo prema usranoj državi i bolesniku, a da ne prizivamo PČ koji će jedino napraviti da, kad ljudi ponovo budu pušteni na slobodu, će napraviti četvrti talas.
November 28, 20204 yr A cemu kritike, sta time dobijamo, hocemo li postici nesto, znamo svi sve..treba biti malo i realan..mislim, daj Boze da se spasi sto se moze bez pc, ali, ja drugo resenje, u praksi ostvarivo, ne vidim..ima milion drugih nacina da se resi problem, ali, nema od toga nista..