Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

6 minutes ago, Misko said:

Molim lepo, ako sam  ja mogao usred aprila da budem zatvoren kao kanarinac, i da ne smem ni do sokaceta  da prosetam i upijam Sunce, moze i stoka koaj se bahati usred pandemije, lize kasike, pravi slave za 100 ljudi, da malo dobiju zabranu kretanja..problem ej sto su pojedini u pravu kada pisu ovde, Prokletnik smrdljivi se sada sveti za julske proteste, i ceka da ga molimo da nas zakljuca..on uziva garant  gledajuci Panica kako se slama pred kamerama...

Bili smo svi.  Da li predlažeš dvadesetčevornu zabranu kretanja?

Edited by Anonymous

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

20 minutes ago, steins said:

Zato što samo potpunom kontrolom kretanja možeš da sprečiš kontakte. Sve ostalo ne vredi pošto je inventivnost™ u Srbalja jaka karakteristika. 

ajd shto je inventivnost, nego shto drzava nastupa efikasno samo na babe sa cvecem ispred pozorishta i da tera sirotinju na ulicu, ostalo nema kapacitete i nema mehanizme.

ako nema nachina da se organi reda nateraju (chuj nateraju :s_w: ) da prave red, onda ni nema druge. onda ce valjda umeti snazno da gone djedove shto bacaju djubre u 00:05 :dry:

zivota mi mog da napravimo alternativnu srbiju dok niko ne gleda. drugo ime da joj damo, da se ne pozna :ph34r:

edip@steins . da brate, kazi procenu. shta ce sad da bude, shto vec nije? :unsure:

Edited by gospa buba

6 minutes ago, Anonymous said:

Ne kapiram kako bi policijski čas pomogao da se spreči crni petak. Crni petak se spreči tako što se naprosto zabrani ta budalaština.

A onda bismo umesto crnog petka imali ruzicasti utorak, ciklama cetvrtak, rezeda nedelju i svelo bi se na isto. Jasno je otkako je krenula ova novembarska igranka da nema nista da se zatvara gde god moze da se iscedi neki promet na koji ce se platiti porez. Za perverzije tipa "zatvorim te na mesec dana ali ti oprostim porez u tom periodu" drzava vise nema para, mora da se radi i grebe sta se moze ogrebati sa dna kace. Pa, koliko se zarazi zarazilo se.

Vi koji ste ovde protiv policijskog casa govorite iz svoje recionalne i razumne glave, vama policijski cas ne treba. Pomirite se s tim da u Srbiji ima vise onih za koje mora. Mi mozemo do sudnjeg dana da se raspravljamo oko toga otkud to i cemu ali to je besmislena radnja. Frka je sad u realnom vremenu, pozivanje ljudi na upotrebu mozga otprilike ima isti efekat kao da se deres na stonu lampu. A mozak koji ne prepoznaje potrebu bar moze da prepozna naredbu.

2 minutes ago, harper said:

A onda bismo umesto crnog petka imali ruzicasti utorak, ciklama cetvrtak, rezeda nedelju i svelo bi se na isto. Jasno je otkako je krenula ova novembarska igranka da nema nista da se zatvara gde god moze da se iscedi neki promet na koji ce se platiti porez. Za perverzije tipa "zatvorim te na mesec dana ali ti oprostim porez u tom periodu" drzava vise nema para, mora da se radi i grebe sta se moze ogrebati sa dna kace. Pa, koliko se zarazi zarazilo se.

Vi koji ste ovde protiv policijskog casa govorite iz svoje recionalne i razumne glave, vama policijski cas ne treba. Pomirite se s tim da u Srbiji ima vise onih za koje mora. Mi mozemo do sudnjeg dana da se raspravljamo oko toga otkud to i cemu ali to je besmislena radnja. Frka je sad u realnom vremenu, pozivanje ljudi na upotrebu mozga otprilike ima isti efekat kao da se deres na stonu lampu. A mozak koji ne prepoznaje potrebu bar moze da prepozna naredbu.

I sve to se takođe zabrani, a ko se zaigra da se zajebava trajna zabrana.

Da ponovim, ovo o čemu pričate podrazumeva celodnevni policijski čas.

11 minutes ago, steins said:

Zato što samo potpunom kontrolom kretanja možeš da sprečiš kontakte.

potpuna kontrola kretanja nije ni onda, niti bi sada (da se eventualno ponovo uvede) važila za SNS plus huligane.

celodnevni i višednevni policijski čas je jedno potpuno nehumano izdrkavanje  primitivnih, nekompetentnih imbecila koji su nesposobni da organizuju sistem i daju dosledan primer ponašanja od februara do danas.

2 minutes ago, pt 2.0 said:

potpuna kontrola kretanja nije ni onda, niti bi sada (da se eventualno ponovo uvede) važila za SNS plus huligane.

celodnevni i višednevni policijski čas je jedno potpuno nehumano izdrkavanje  primitivnih, nekompetentnih imbecila koji su nesposobni da organizuju sistem i daju dosledan primer ponašanja od februara do danas.

+1

1 minute ago, Anonymous said:

I sve to se takođe zabrani, a ko se zaigra da se zajebava trajna zabrana.

Da ponovim, ovo o čemu pričate podrazumeva celodnevni policijski čas.

Nemam konja u toj trci, ponasam se kao da je policijski cas minus prodavnica, ali razumem i Steinsa. Probane su sve alternative totalnoj zabrani kretanja u nekom periodu dana i zavrsilo se tako kako se zavrsilo. Kod nas svako misli da ce da zajebe koronu, ponekom mozda i uspe. Kome ne uspe bice - Steins spasavaj. Mi smo prepusteni sami sebi, nesreca je sto samo jedan mali broj ljudi u Srbiji ume da napravi meru izmedju mogucnosti i rizika.

14 minutes ago, steins said:

Zato što samo potpunom kontrolom kretanja možeš da sprečiš kontakte. Sve ostalo ne vredi pošto je inventivnost™ u Srbalja jaka karakteristika. 

Kad su letos uvođeni policijski časovi od par dana ta inventivnost je još više došla do izražaja. Pola Beograda se razbežalo po Srbiji.

Dovoljno je da se zatvore tržni centri i kafići, zabrane svadbe i ograniči broj ljudi na sahranama. Policijski čas eventtuelno kasno uveče, poput Slovenije

31 minutes ago, steins said:

Medicinski radnici masovno ispadaju - sada je uvedeno pravilo da nema izolacije i samoizolacije za medicinske radnike do pojave simptoma kao i da nema kontrolnog testa za povratak - čim ti je bolje vraćaš se. 

Ovo je apsolutno tačno i sramno. Bukvalno su kod nas uveli ono za šta su govorili da rade u EU. To su radili da bi naglasili kako je tamo katastrofa. Sad je ovde tako.

9 minutes ago, pt 2.0 said:

celodnevni i višednevni policijski čas je jedno potpuno nehumano izdrkavanje  primitivnih, nekompetentnih imbecila

Ne bih da se mešam u situaciju koju ne poznajem, ali samo oko policijskog časa. Mi smo ga imali ovde, mesecima (sa rezultatom da smo eliminisali virus). Tada je isto bilo puno ogorčenih kritičara koji su i našeg premijera prozvali (polu-posprdno) diktatorom, ali razlog za policijski čas je bio vrlo praktičan - manje ljudi na ulicama, lakši posao za policiju da se usredsredi na ozbiljne prekšitelje lockdown-a. (Manji pritisak na njihove resurse, drugim rečima.)

6 minutes ago, Indy said:

Mi smo ga imali ovde, mesecima (sa rezultatom da smo eliminisali virus). Tada je isto bilo puno ogorčenih kritičara koji su i našeg premijera prozvali (polu-posprdno) diktatorom, ali razlog za policijski čas je bio vrlo praktičan - manje ljudi na ulicama, lakši posao za policiju da se usredsredi na ozbiljne prekšitelje lockdown-a. (Manji pritisak na njihove resurse, drugim rečima.)

Kad kažeš "imali mesecima policijski čas" je l misliš na, na primer, 65+ populaciju koja dva meseca nije mogla da izađe iz stanova, ili 4-dnevno vezano da niko ne može da izađe uopšte iz stanova ili na to da ne može od nekog doba uveče do ujutru da se izlazi?

jer ja govorim samo o policijskom času 24x7

Edited by pt 2.0

Ne bih da se mešam u situaciju koju ne poznajem, ali samo oko policijskog časa. Mi smo ga imali ovde, mesecima (sa rezultatom da smo eliminisali virus). Tada je isto bilo puno ogorčenih kritičara koji su i našeg premijera prozvali (polu-posprdno) diktatorom, ali razlog za policijski čas je bio vrlo praktičan - manje ljudi na ulicama, lakši posao za policiju da se usredsredi na ozbiljne prekšitelje lockdown-a. (Manji pritisak na njihove resurse, drugim rečima.)

s tom razlikom shto kod nas policija ne radi apsolutno nishta ovog chasa, ni jedna policija niti iz jedne oblasti koja ima veze sa epidemijom.

ako je neko video policiju da se bavi, prashtajte :unsure:

npr ovo danas sa zarama i gospodjama je bilo ful za (neku) policiju, dobar dan, bezbolno napustite objekat. neka asistencija je svakako bila potrebna, ako bash ne i ful razjurivanje. ako su rekli nema gomila, onda jebiga nema :dry:

ali se kod nas nikad nishta ne deshava da nije u potpunom ekstremu.

Edited by gospa buba

2 minutes ago, harper said:

Nemam konja u toj trci, ponasam se kao da je policijski cas minus prodavnica, ali razumem i Steinsa. Probane su sve alternative totalnoj zabrani kretanja u nekom periodu dana i zavrsilo se tako kako se zavrsilo. Kod nas svako misli da ce da zajebe koronu, ponekom mozda i uspe. Kome ne uspe bice - Steins spasavaj. Mi smo prepusteni sami sebi, nesreca je sto samo jedan mali broj ljudi u Srbiji ume da napravi meru izmedju mogucnosti i rizika.

Ja samo hoću da kažem da postoji i srednje rešenje, koje nikad nikad nije probao, ali bi ono podrzumevalo da ona kučka ne odlaže mere na nedelju dana. Samo je trebalo gledati Fince kako su se ponašali na samu naznaku pojave virusa,

Mi nismo Finci..drugi mentalitet, jbg..

Ja u stvari nemam problem s tim, ali sumnjam da su vam tokom PČ-a leteli helikopteri nad glavom i da vam se izdrkavala sva zamisliva policija države.

ne verujem ja u mentalitet. nashi chim predju granicu, odmah nemaju nikakav mentalitet, nego se u sekundi modeluju prema situaciji :dry:

kad dodju kuci, onda opet kako u bechu chiste ulice, a u sloveniji krave kenjaju cvece. vazi.

Edited by gospa buba

Background Picker
Customize Layout