November 27, 20204 yr vecheras: ulazi u prodavnicu i spushta masku pod nos. jedna, druga, treca. ja mislim i iq da se testira po kovid ambulantama, ili makar posle, kad se jednom sve zavrshi, nacionalna statistika da se uradi
November 27, 20204 yr 4 minutes ago, gospa buba said: vecheras: ulazi u prodavnicu i spushta masku pod nos. jedna, druga, treca. ja mislim i iq da se testira po kovid ambulantama, ili makar posle, kad se jednom sve zavrshi, nacionalna statistika da se uradi A sto da ne spusta kad nije zarazena i ne moze da dise..i na kraju krajeva, ne zabijajte vi vas nos tamo gde vam mesto nije, jelte..
November 27, 20204 yr 1 minute ago, SNARC said: Jebiga..jedino da dodju naoruzani ovde i da opale po metak u koleno svakome ku spusti masku kad udje u Lidl ili onome ko organizuje slavu za 50+ ljudi. Lepo je plemenito pomagati u otklanjanju posledica..Ali se mi lose bavimo slabljenjem onoga sto uzrokuje problem pa i dalje zelimo da problem hladnih nogu zimi resavamo aspirinom a ne debljim carapama. Ето то мени смета у форумашењима, јер ја носим маску, држим физичку дистанцу, а тако и сви чланови моје породице, баш баш сви. Није нам Немац показао шта треба, сами смо схватили и прихватили, као начин живота у корона ери. Оне који раде другачије - можемо спречити на два начина, суспендовањем њихових уставних права да буду будале или лепим речима. Ја бирам ово друго. Јер ово прво води у конфликт, тј. сукоб вредности, неком је пречи социјални живот од здравља, ја то сматрам идиотским избором, али не мислим да је тај избор етнички одређен, јер и ја сам Србин и то баш Србин, па бирам здравље. Али не знам да ли бих мобилисао војску и полицију у циљу надгледања сваког Србина, да ли крши "прохибицију", многи моји вршњаци имају огромну потребу да се социјализују, сусрећу, пију, друже - ја мислим да није моменат за то, да та задовољства треба одложити, али нисам сигуран да ли је уопште могуће одузети ту слободу избора, било законски, било у пракси.
November 27, 20204 yr 1 minute ago, Duhovnost, ljubav i med said: Ето то мени смета у форумашењима, јер ја носим маску, држим физичку дистанцу, а тако и сви чланови моје породице, баш баш сви. Није нам Немац показао шта треба, сами смо схватили и прихватили, као начин живота у корона ери. Оне који раде другачије - можемо спречити на два начина, суспендовањем њихових уставних права да буду будале или лепим речима. Ја бирам ово друго. Јер ово прво води у конфликт, тј. сукоб вредности, неком је пречи социјални живот од здравља, ја то сматрам идиотским избором, али не мислим да је тај избор етнички одређен, јер и ја сам Србин и то баш Србин, па бирам здравље. Али не знам да ли бих мобилисао војску и полицију у циљу надгледања сваког Србина, да ли крши "прохибицију", многи моји вршњаци имају огромну потребу да се социјализују, сусрећу, пију, друже - ја мислим да није моменат за то, да та задовољства треба одложити, али нисам сигуран да ли је уопште могуће одузети ту слободу избора, било законски, било у пракси. Brate mili..cepaj samo. I ne zaboravi da nosis masku usput.
November 27, 20204 yr 30 minutes ago, pt 2.0 said: sad ozbiljno, od tri donacije opreme za testiranje na kovid (ne tako velike kao ovo gore) koje sam obezbedila u sklopu svog posla proletos, SAD je dao jednu, RF drugu a iz budžeta neke međunarodne organizacije je išla treća. nije da nam se nije pomagalo na razne načine. ali dobar deo sveta je na ovaj ili onaj način bio ili još uvek jeste u haosu. Da, pa šta? Kao da će neko ikad čuti za to i zahvaliti se.
November 27, 20204 yr Just now, Anonymous said: Da, pa šta? Kao da će neko ikad čuti za to i zahvaliti se. kahm, zhvalila se ja. u ime srbije. i nije bitno da se čuje, bitno je da šljaka.
November 27, 20204 yr 1 minute ago, pt 2.0 said: kahm, zhvalila se ja. u ime srbije. i nije bitno da se čuje, bitno je da šljaka. Ne slažem se. Mislim da je važno da se zna ko nam pomaže, da ne ispadne, kao uvek, da nas spasavaju lokalni političari.
November 27, 20204 yr 1 minute ago, Anonymous said: Ne slažem se. Mislim da je važno da se zna ko nam pomaže, da ne ispadne, kao uvek, da nas spasavaju lokalni političari. +1 Niko u srbiji nema pojma koliko nam je ko pomogao... ALi znaju da je vučić kupovao nekave respiratore i gradi bolnice u kojima će da rade lekari u duplim smenama... Jbg,treba vikati da Srbija ima prijatelje koji pomažu...
November 27, 20204 yr 1 hour ago, SNARC said: Da Srbima rastu medicinari po sljivama, redovno prihranjivani i zalivani obilnim platama od citavih 500 eura..pa onda dodju zli Hans i Fric i odvedu ih. Spram Nemačke moglo bi se reći i da rastu, Nemačka ima 11,5 svršenih studenata medicine na 100k stanovnika spram Srbije sa 17. Nemačka sistematski školuje manje lekara nego što joj je potrebno iako postoje zahtevi* unutar nje od strane lekara i studenata da se to promeni. Koji su razlozi takve politike, šta misliš? * https://www.welt.de/politik/deutschland/article167650819/Warum-trotz-Aerztemangel-keine-neuen-Studienplaetze-entstehen.html Quote "Germany must not rely on covering its medical needs with foreign personnel. This is also our responsibility as a rich country," says Montgomery. It is unacceptable that countries in Eastern Europe with weaker economies should lose their well-trained and expensive doctors. "We must be able to provide our medical care as self-sufficiently as possible. Edited November 27, 20204 yr by eumeswil
November 27, 20204 yr 43 minutes ago, pt 2.0 said: sad ozbiljno, od tri donacije opreme za testiranje na kovid (ne tako velike kao ovo gore) koje sam obezbedila u sklopu svog posla proletos, SAD je dao jednu, RF drugu a iz budžeta neke međunarodne organizacije je išla treća. nije da nam se nije pomagalo na razne načine. ali dobar deo sveta je na ovaj ili onaj način bio ili još uvek jeste u haosu. Samo da ne ispadne da potcenujem tvoj napor, moj komentar je bio čisto politički.
November 27, 20204 yr Just now, Anonymous said: Samo da ne ispadne da potcenujem tvoj napor, moj komentar je bio čisto politički. ja sam samo radila svoj posao. razlog zbog kojeg ti želiš da se za takve stvari čuje je identičan razlogu zbog kojeg ja ne želim da se previše čuje. sve što se dobro uradi oni unakaze i isprostituišu svojim marketingom krvopije. meni je mnogo bitnije da su ostvarene solidne partnerske veze između donatora i institucija kojima je donirano, da smo izgurali to u teškim uslovima, i da je oprema u funkciji i da služi svrsi. ne mora mile sve da zna jer - ako dođe do mileta biće dao vučić. ili neki njegov. a nije. ovo je obezbeđeno uprkos njima.
November 27, 20204 yr 6 minutes ago, eumeswil said: Koji su razlozi takve politike, šta misliš? To sto su Nemci zli i svesno ogranicavaju svoje zitelje svoje zemlje da studiraju u najmodernijim uslovima..kako bi namerno oslabili Srbiju i Balkan za njihove zdravstvene radnike koji se skoluju u Bog te pita kakvim uslovima ? Istini za volju, jos dok je moja majka isla u srednju organizovano su odvodili svrsene djake na arbeit..ali praviti od toga zvanicnu politiku i vosegodisnji plan, malo je besmisleno.
November 27, 20204 yr Kakva je procedura za radjenje PCR testa? Jel se i dalje radi samo u drzavnim ustanovama ili moze sada i u privatnim laboratorijama?