November 25, 20204 yr 5 minutes ago, borris_ said: Naslov na B92: On ocekuje da nabavi vakcine do kraja godine. Zar nije malo kasno? Srbija ce naravno dobit vakcine ali meni se nekako cini da su se ovi probudili tek sada da bi dobili te vakcine u decembru. nije. potpuno na vreme. nabavice oko 1000 komada, platice ih suvim zlatom iz budzeta, i pelcovati sebe, bratiju, onog ozonatora, bljuformera, vodje navijaca i slicne bitne poluge vlasti... problem solved.
November 25, 20204 yr 6 minutes ago, freakns said: nije. potpuno na vreme. nabavice oko 1000 komada, platice ih suvim zlatom iz budzeta, i pelcovati sebe, bratiju, onog ozonatora, bljuformera, vodje navijaca i slicne bitne poluge vlasti... problem solved. Ja racunam da je vec bukvalno naruceno za njega i govna oko njega par stotina doza Astra Zeneka vakcine i da ako nije stiglo svakako stize ovih dana.
November 25, 20204 yr nije. potpuno na vreme. nabavice oko 1000 komada, platice ih suvim zlatom iz budzeta, i pelcovati sebe, bratiju, onog ozonatora, bljuformera, vodje navijaca i slicne bitne poluge vlasti... problem solved. Ma neće. Radi reklamu. EU je još odavno rekla da će da "donira" vakcine nerazvijenim/zemljama u razvoju, gde spadamo i mi. Nije Nemačka džaba naručila 300 miliona doza a ima 90 miliona stanovnika. I sa duplim spricanjem cele nacije, sto nece da se desi ostaje 120 miliona koje su za "podelu". Naravno da to nigde u srBskim medijima nece da se pomene jer kako drugacije da nominuju ajatolaha za Nobela, jer je "prvi nabavio vakcinu"Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
November 25, 20204 yr Njemacka je narucila vakcine zajedno sa EU (raspodjelice ih ravnopravno prema broju stanovnika), vjerovatno ce biti i za zemlje u razvoju ali te zemlje ce doci na red tek kasnije. Na kraju ce kao i uvjek biti kriva EU.
November 25, 20204 yr neće niko biti kriv, svi dobijaju isto po kvartalima, 10k doza za nas do kraja godine, 340k u prvom kvartalu, 500k u 2 i 3 i 450k u 4 kvartalu naredne godine, to nam je odredila pan evropska organizacija za 5g čipovanje - ali kako su englezi napravili jeftiniju i manje zahtevnu vakcinu u smislu čuvanja, do kraja naredne godine će verovatno biti pelcovana 1/3 ili čak 1/2 stanovništva - problem je naravno što su pred nama 4 meseca sa odličnim uslovima za širenje kapljičnih infekcija
November 25, 20204 yr Vi ne razmatrate cinjenicu da sigurno velika vecina nece hteti da se vakcinise. Ja svuda cujem takve stavove, ne kod zatucanih antivaksera, vec kod iole normalnog stanovnistva.
November 25, 20204 yr To je kao kad stigne neka kazna (parking ili slično) pa se ide okolo i govori "Neću, nema šanse da platim, neka me hapse" itd. Onda bude "Ma, platio sam da se ne zezam, inače ne bih".
November 25, 20204 yr 5 minutes ago, fren said: Vi ne razmatrate cinjenicu da sigurno velika vecina nece hteti da se vakcinise. Ja svuda cujem takve stavove, ne kod zatucanih antivaksera, vec kod iole normalnog stanovnistva. Uterace ih sistem u vakcinisanje. Vec sada neke avio kompanije najavljuju vakcinisanost kao uslov za letenje, dalje medjunarodne granice bice zatvorene za nevakcinisane (racunam u narednoj godini) a i drzave ponaosob imaju svoje mehanizme za uterivanje vakcinisanja.
November 25, 20204 yr Ja sam poprilično siguran da su Psiho i njegove prišeprtlje već uveliko vakcinisane. I ne samo oni, tako je vrlo verovatno svuda po svetu.
November 25, 20204 yr Borka iz Bajmoka će se mnogo nasikirati zbog toga za aviokompanije. Ona će zaprimiti vakcinu ako npr ležanje u covid bolnici više ne bude pokriveno osiguranjem Kad vidi naslov u Kuriru LJUDI PA EL MOGUĆE OVO ĐURU IZ ERDEVIKA KORONA NAČISTO UPROPATILA JEDVA JE PRETEKAO AL SAD MORA DA PLATI 12 HILJADA EURA ZA 8 DANA BOLNIČKOG LJEČENJA
November 25, 20204 yr 22 minutes ago, fren said: Vi ne razmatrate cinjenicu da sigurno velika vecina nece hteti da se vakcinise. Ja svuda cujem takve stavove, ne kod zatucanih antivaksera, vec kod iole normalnog stanovnistva. Ko ih jebe, treba uvek biti avangarda
November 25, 20204 yr 27 minutes ago, fren said: Vi ne razmatrate cinjenicu da sigurno velika vecina nece hteti da se vakcinise. Ja svuda cujem takve stavove, ne kod zatucanih antivaksera, vec kod iole normalnog stanovnistva. Vazno je da ne mogu da budu inficirani oni koji dobiju vakcinu. Oni koji je nece... well... samoubistvo nije nikakva novost. Tu neka prirodna selekcija uradi svoje. Ovo sto omiljeni kaze, osiguranje pokriva samo one koji ne odbiju da se vakcinisu, pa ko moze da plati lecenje neka se i zajebava.