November 25, 20204 yr Moj rodjak radi dostavu za jednu od pomenutih firmi, razvaljuju se od posla. Mislim da Glovo dostavlja i iz prodavnica, a Wolt samo iz restorana, ili tako nesto. Sve ide preko mobilne aplikacije, narucivanje i placanje, on dobije samo baksis ako mu daju. Samo to je za manje narudzbine, sta stane u one drecave kutije sto nose na ledjima, jer su uglavnom biciklisti i motociklisti. Mada ima dostava i autom, ali vecina rodjakovih drugara su biciklisti. Srbotrade ima mogucnost dostave, nisam narucivala ali pise da salju PostExpress-om. Oni su jeftina apoteka u Beogradu. https://www.apotekasrbotrade.rs/informacije-o-transportu
November 25, 20204 yr Tu je i Potrčko, mislim da oni mogu da pokupe više stvari na različitim mestima i odnesu do jednog odredišta. http://www.potrcko.com/index2.html
November 25, 20204 yr Kako to ide tamo za plaćanje, jel' mora da se ima kred. kartica? Ili se to prethodno nešto negde uplati, pa se skida odatle...?
November 25, 20204 yr Dominantno je plaćanje kešom pri isporuci, a svi valjda nude (Donesi sigurno) i plaćanje karticom (može debitna, ne mora kreditna) pri poručivanju. Ne znam da neko ima "uplatiš kredit unapred" mod. Maxi, Univer itd. imaju opciju da dostavljač ponese terminal za kartice pa da se plati karticom pri isporuci. Mislim da Donesi i slični ne nude tu opciju.
November 25, 20204 yr 1 minute ago, Indy said: Hvala, jezovuče... malo me zabrinjava to sa kešom (u kontekstu epidemije). Sva tri velika (Glovo, Wolt, Donesi), odnosno cetiri (sada polako i sa CarGo Butler) kao primarnu opciju promovisu placanje platnom karticom, koju je i najlakse i najbezbednije koristiti; platnu karticu "sacuvas" na pocetku u aplikaciji (kao i kod CarGo voznji npr.), i svaki naredni put ne moras da unosis podatke prilikom kupovine. Oba dominantna karticna sistema cesto daju akcije i druge pogodnosti (popusti, besplatna dostava, cash back, popust na naredne kupovine, itd., redovno se reklamira i menja). Sistem ti nakon sto obavis porudzbinu "rezervise" procenejna sredstva sa kartice, a tek nakon sto ti kupe i dostave "skine" tacan iznos (porudzbina, usluga, eventualno baksis ako zelis - kod Glovo). Licno mi je platna kartica jedina opcija. Iako sva tri najveca servisa imaju partnerstva sa supermarketima (IDEA, DIS, Aroma, Ceger, i sl.) i apotekama (Dr. Max, BENU, Lilly Drogerie), i sire se polako po celoj Srbiji meni je primarna opcija Glovo, izmedju ostalog i zbog opcije "Anything", veoma zgodne recimo za apoteke (zbog nase regulative lekovi, cak ni najobicniji tipa kafetin i linex, ne mogu da budu "ulistani" u aplikaciji, ali zato ukucas Gloveru u poruci prilikom narucivanja "idi u apoteku i kupi brufen"). Proces je zaista lak i izuzetno jednostavan, nadam se da ce ti koristiti.
November 25, 20204 yr Neću nikog da prepadam, ali pažljivo jer su te službe beskontaktne samo pri dostavi. Inače bleje ispred KFCa, grlu se ljubu se, ulaze u baseve s tim biciklima ovde u Krnjači, naprave silnu gužvu. A bila je čini mi se i neka frka u USA jer su raznosili i virus uz pice. Možda moraš da naglasiš: 1 picu, bez virusa. Znaš da u Srbiji pretpostavljaju prilog ako se ne ogradiš.
November 25, 20204 yr 18 minutes ago, Hermetico said: 1 picu, bez virusa. Virus će pre biti na kutiji od pizze (ili druge hrane). (Sama pizza je valjda vruća, trebalo bi da ubija viruse). Ovde su nam savetovali da to uzmemo u rukavicama po prijemu, hranu izvadimo, a kutije i rukavice onda bacimo (ili dezinfikujemo propisno.) Hvala svima na savetima, imam tamo 1 osobu dosta nesnalažljivu (a sa kovidom), pa moram ovako iz Australije da "pomažem".
November 25, 20204 yr Popular Post On 23.11.2020. at 19:13, arkonada said: Popovi najviše šire koronu... ovo treba ispisivati na zidove grada juče sam bila na ortopediji na banjici. za one koji nisu bili nikad tamo, to je jedna velika bolnica sa tri krila, jedan gigant mrskog socijalizma, po natpisu na logu bolnice, rekla bih da je sazidana 1961. po zidovima su mozaici i vitraži iste one mrske umetnosti... a ne znam da li od početka zaraze ili još od ranije, u prostranu čekaonicu u prizemlju, smeštena je portabl crkva. između dva stuba razapeta je crvena zavesa sa žutim krstom, a na stub je prilepljen a4 papir s ispisanim radnim vremenom. ne znam koja je crkvena reč za portabl crkvu, u mom mozgu pogrešno je memorisana kao "klistir". na papiru piše, klistir svetog jovana šangajskog, radno vreme... postavljeno je nekoliko džinovskih freski na drvenim paravanima, ima ono metalno s peskom za paljenje sveća, a ima i pop koji sedi pored i dežura, i povremeno prošeta međ pacijente s nekim bokalom, valjda, otišo sam po vodu... taj je sigurno bio na nedavnim celivinjima. ja sam se tamo obrela kao pratnja kljastoj majci koja već par meseci ne može da hoda, pa je u prilično jadnom stanju, tako da sam se iz samilosti prema njoj uzdržala od postavljanja pitanja osoblju i eventualnih nervnih napada. neko je pisao na ovoj temi pre otprilike mesec dana da ima pouzdani info da se banjica vraća u kovid režim. eto, iz prve ruke, to se do juče nije desilo. s druge strane, saznala sam da se "otvorene operacije" ne obavljaju zbog pandemije. doktor očekuje da će to biti moguće posle nove godine. al to je već u domenu verovatno onog jovana šangajskog. inače, svi nose maske, sve se obavlja u zakazano vreme, nema gužve ni haosa. ne znam da li je to zbog smanjenog broja zakazanih pacijenata, prijema samo hitnih, bolje organizacije ili čega već, ali je tako bilo juče. neko je ranije na ovoj temi pitao i šta se dešava sa pacijentima banjice u slušaju prelaska na kovid režim, pa mu možda ovo moje iskustvo pomogne da zaključi sam.
November 25, 20204 yr Quote ...oko 100 zdravstvenih radnika Opšte bolnice Valjevo van stroja zbog toga što su zaraženi. Na radnim mestima nema čak 12 obolelih internista, 4 anesteziologa, 4 pulmologa, profili koji su najpotrebniji za borbu protiv kovida. Prema raspoloživim podacima, od pomenutih stotinu obolelih zdravstvenih radnika samo njih petoro nalazi se na bolničkom lečenju, dok drugi praktično sami sebi ukazuju pomoć u kućnim uslovima. Kako saznajemo, nekoliko lekara specijalista je kod kuće sa teškim upalama pluća... Sve to ozbiljno otvara pitanje da li će uskoro, i u bukvalnom smislu, Valjevce i stanovnike Kolubarskog upravnog okruga imati ko da leči. https://www.kolubarske.rs/sr/vesti/valjevo/10204/
November 25, 20204 yr Naslov na B92: Quote Vučić objavio: Sastanak, tema – hitna nabavka vakcina On ocekuje da nabavi vakcine do kraja godine. Zar nije malo kasno? Srbija ce naravno dobit vakcine ali meni se nekako cini da su se ovi probudili tek sada da bi dobili te vakcine u decembru.