Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Negativan. Nema kovida.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

46 minutes ago, Блок_64 said:

Decu testiraju i te kako

+1

Jedan vodio ćerku negde na NBG kad je dobila temperaturu. Negativna na kovid, ali bakterijska upala grla. Doktorov komentar je bio "evo je prva negativna na kovid danas"

vidim vucko i dalje ne nosi masku.. sta je reci, nece covid na precednike ili kaj?:fantom:

1 hour ago, Блок_64 said:

Grresis.Decu testiraju i te kako.A za ovo ostalo si upravu naravno.

Večeras samprvi put čuo za dvoje testirane dece kod nas u Novom Sadu. Uglavnom kada su roditelji zaraženi, decu automatski šalju u izolaciju. 

Poznanica ima upalu pluća, prepisali joj hemomicin i poslali na kućno lečenje. Pukao sistem već nedelju dana, a svi mudro ćute.

Kon jede govna - koje crno usporavanje. 

Ovih 20k testova su vrlo problematični - jer mi nemamo kapacitete za taj broj. Al iako poverujemo u tu cifru, mora da se odbije makar 10% na sve one testove koji nisu bili indikovani, tipa sportisti, putnici, političari, VIPovci itd itd. Drugih 10% /najmanje/ mora da se odbije na lažno negativne testove / mada je taj broj makar duplo veći/ - to ostavlja cifru od oko 16k testova što jeste realno neki maksimum za državni sektor /uzevši u obzir sve vrste testova/. 

Drugo, broj hospitalizovanih se štimuje promenom kriterijuma za hospitalizaciju. 

Treće, broj umrlih em kasni, em se i on štimuje. 

1 minute ago, steins said:

Kon jede govna - koje crno usporavanje. 

Ovih 20k testova su vrlo problematični - jer mi nemamo kapacitete za taj broj. Al iako poverujemo u tu cifru, mora da se odbije makar 10% na sve one testove koji nisu bili indikovani, tipa sportisti, putnici, političari, VIPovci itd itd. Drugih 10% /najmanje/ mora da se odbije na lažno negativne testove / mada je taj broj makar duplo veći/ - to ostavlja cifru od oko 16k testova što jeste realno neki maksimum za državni sektor /uzevši u obzir sve vrste testova/. 

Drugo, broj hospitalizovanih se štimuje promenom kriterijuma za hospitalizaciju. 

Treće, broj umrlih em kasni, em se i on štimuje. 

brate, ja znam da si ti iz struke, i zelim da ti verujem, ali 16K ne mozemo postici osim ako ne produzimo dan na 48h

u Vrbasu je inace opet kompletni haos, plus ogromna kolicina medicinskog osoblja zarazena... ljudi se trude, ali tamo se definitivno desava ono pucanje sistema o kojem se trubi od marta. 

1 hour ago, dùda said:

Pa zar nije praksa da se maltene svima koji završe u bolnici, a pogotovo intenzivnoj, daje nešto za razređivanje krvi tipa fraksiparin ili sl ?

Ne bih znao zaista,tako lekari kažu da je preminuo od tromba.Verovatno je tako u normalnim okolnostima,a sad ko zna.

11 hours ago, Forest said:

Pazi, ako je prema zvaničnoj statistici "višak smrtnosti" u Srbiji za prvih 9 meseci 2020 u odnosu na isti period prethodne godine oko 2,700 ljudi (a to je mozda najpouzdaniji parametar koji je najteze lažirati) uz smrtnost virusa od 0.25% kako se procenjuje da jeste kod COVIDa uzimajući u obzir skrivene zaraze (a to je i dalje mnogo više nego kod gripa) - dolazimo do broja zaraženih od preko milion ljudi. Meni se cifra od 20% prokuženih pre ovog talasa uopšte ne čini tako preteranom niti nemogućom, iako ni u kakve cifre koje se objavljuju u Srbiji u vezi epidemije ne verujem.

Smrtnost je veća od 0.25%. To se uz pomoć nekih primera može i dokazati. A koliko je veća, to ne znam ali deluje kao da je dosta veća. Bar duplo, a možda i 3-4 puta veća.

Npr brojevi iz Lombardije. Tamo je umrlo skoro 21.000 ljudi od početka epidemije. Ako bi CFR bio 0.25%, to bi značilo da je skoro 8.5 miliona ljudi bilo zaraženo. A Lombardija ima ukupnu populaciju od 10 miliona. Oni bi već uveliko trebali da imaju neku formu kolektivnog imuniteta. Ali u realnosti je nemaju. Danas su imali skoro 5000 pozitivnih nalaza.

ili ovo što kaže @Budja da Ekvador ima skoro 40.000 preminulih, a to je država sa 17 miliona stanovnika. Po toj računici sa CFR 0.25% ispada da je tamo oko 95% ljudi bilo zaraženo. To je verovatno nemoguće i u teoriji i u praksi.

CFR je dosta veći od 0.25%

za Ecuador na worldmetersu pise 13500 deaths a ne 40k

Edited by Tsai

Premotaj par stranica unazad, ima post gde Budja govori o tim statsima iz Ekvadora.

1 hour ago, Tsai said:

za Ecuador na worldmetersu pise 13500 deaths a ne 40k

To ti kazem, veze s vezom nema ta cifra, gotovo trostruko potcenjena.

Izvinite ako je već bilo (ko će sve da pročita) - da li postoji u Srb (BG) neki servis/služba (besplatno ili da se plaća, kako bilo) koji bi obolelima koji su sami bolesni kod svojih kuća donosili (beskontaktno, dakako) hranu, gotova jela i druge potrepštine (lekove tj)? Ako ima okačite neki broj ili website (još jednom, ako je već bilo, a verovatno da jeste, ako postoji, ne zamerite - radi se o novonastaloj potrebi u užoj porodici.) 

mislim da to rade wolt/glovo/donesi, bash beskontaktno, plati se onlajn, oni pozvone, ostave i pobegnu :)

ali neka potvrdi neko ko je koristio, ja znam iz trece ruke.

sent from bubamoto

Supermarketi poput Maxija, Idee i Univerexporta imaju online prodaju i dostavu. Ima i online apoteka i to je ok za pomoćna lekovita sredstva, mislim da ne može sa lekovima na recept. Imaš i aplikacije/servise kao što su Donesi, Glovo i Wolt koji ugalvnom dostavljaju hranu iz raznih restorana, ali čini mi se da sad nude još nešto, tipa dostava iz drogerija. 
Imaš i Potrčka koji dostavlja sve to, mislim da sa njima može skoro sve da se dogovori.

A imali smo i topic za vreme lokdauna gde su forumaši izlazili u susret i pomagali, možda najpre tu da vidiš da li ima neko u blizini...

Edited by mraki

Hvala! ^ ^^

Background Picker
Customize Layout