Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

3 hours ago, Jimmy Kowalski said:

I da pravimo orgije pod maskama uz svece..

Ja ću da pravim orgulje

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

43 minutes ago, Jozef K. said:

Dobar poznaniku više puta vraćan na kućno lečenje, od danas na respiratoru. Baš loše.

To je inače taj rad.Zato će oni uvek muljati i primati ljude a otpuštati mnoge koji nisu za kućno lečenje već za boravak u bolnici.Ali,ne možeš da zauzimaš krevet kad kreveta više nema,zato se kući leči,pa kad se pogorša stanje onda te kače na respirator i izgled je obično fatalan.Mislim da najviše ljudi tako i umre.Moj komšija je jedan od tih. Naravno da tvom poznaniku želim što brži oporavak!

Da li neko zna koliko su i da li su uopšte validni testovi iz nekih privatnih lab ( to da ta testiranja ne ulaze u ove statistike mi je jasno) Sin moje koleginice se testirao u nekoj Alfalab u Batajnici  PCR test i neki test koji zvuči kao da je onaj na antitela ali  nisam sigurna da li sam dobro razumela,  jedva 1500. Otac im je u bolnici pozitivan, oni su već skoro 2 nedelje sami u kući izolovali se, niko nema simptome i skroz su ok i momak sad uradio testove jer mora da se vrati na posao , negativan test

Pcr nije sigurno

3 hours ago, mraki said:

Ma jasno mi je sve to, ali mislim da sad takvih nije mnogo. Većina bolnica je u kovid režimu i sve intervencije koje nisu hitne su odložene.

Danas preko 20k testirano, voleo bih znati koliki procenat otpada na gore nabrojane.

Inače, info iz prve ruke iz lokalne kovid ambulante. Ne puštaju unutra i ne rade test ako imaš temperaturu ispod 38, to sam sad prvi put čuo. :mellow:
U DZ ne možeš ako imaš preko 37. 

Ovi s temperaturom izmedju 37 i 38 da se lece sami.:D

kreće nova tura konare na ptc

ko ma živaca i volje

Nisam ga gledao mesecima, hajd da vidimo koliko se još srozao.

"Beograd dosegao maksimum."

"Usporava se već sada, to je jasno."

pa to je pricao i pre dva tri dana..

30 minutes ago, Niveamen said:

To je inače taj rad.Zato će oni uvek muljati i primati ljude a otpuštati mnoge koji nisu za kućno lečenje već za boravak u bolnici.Ali,ne možeš da zauzimaš krevet kad kreveta više nema,zato se kući leči,pa kad se pogorša stanje onda te kače na respirator i izgled je obično fatalan.Mislim da najviše ljudi tako i umre.Moj komšija je jedan od tih. Naravno da tvom poznaniku želim što brži oporavak!

Koliko znam ima još uvek mesta kod nas u bolnici. Možda pogrešna procena. Možda brzo pogoršanje. On ima dobre kontakte, ali eto. Sada je pitanje šta će biti.

Sad im je izgleda praksa da daju antibiotik i leči se sam kući.Znam dosta slučajeva takvih.

Jedan poznanik bio na respiratoru krenulo na bolje skinuli ga sa kiseonika,dok čekao da ga prebace sa intezivne krene mu tromb i završi za 5min.

Opšte rasulo.

7 minutes ago, Bambula said:

Sad im je izgleda praksa da daju antibiotik i leči se sam kući.Znam dosta slučajeva takvih.

Jedan poznanik bio na respiratoru krenulo na bolje skinuli ga sa kiseonika,dok čekao da ga prebace sa intezivne krene mu tromb i završi za 5min.

Opšte rasulo.

Pa zar nije praksa da se maltene svima koji završe u bolnici, a pogotovo intenzivnoj, daje nešto za razređivanje krvi tipa fraksiparin ili sl ?

upravo gledam serijal insajdera (epidemija tajni 1, 2, 3... i sad ću 4)

podsetila sam se svega što nam se desilo od februara sa ovom stokom od vlasti, deo čega sam bila potisnula skroz.

i sad sam opet gnevna.

7 hours ago, Facundo Orellana said:

Problem je što nelažirane brojke hvataju samo registrovane. Kada znamo da decu ne testiraju, a i mnogi mlađi od 30 se neće obratiti lekaru ukoliko imaju izuzetno blage simptome, pa asimptomatski svih starosnih dobi koje ne hvata statistika, onda možemo pretpostaviti koliko je virus rasprostranjeniji.

Grresis.Decu testiraju i te kako.A za ovo ostalo si upravu naravno.

38 minutes ago, LeBron said:

Pcr nije sigurno

permutovali u razgovoru :D i sad zamolila koleginicu da mi pošalje sliku , ovona  dnu je za Covid koliko vidim

image.png.208e77dc9c2d4eff754c868324277026.png 

Background Picker
Customize Layout