Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

2 minutes ago, steins said:

Ne pada ništa, sacekajte danasnje cifre

Sent from my iPhone using Tapatalk

I meni se čini da je skroz preuranjeno pričati o zaravnjavanju a kamoli padu... broj umrlih je tu indikativniji od broja zaraženih koji je predmet statističke manipulacije zbog broja i strukture sprovedenih testova.

Nisam stručan, naravno, samo mi nije jasno šta hoće da postignu neprekidnim pojavljivanjem na stotinama smrdljivih televizija. Ako im je do samopromocije, dajte im na Pinku jedan dan da se izduvaju. Treba pozvati i onu budalu Miljka Ristića ("seks posle korone da ne traje duže od 10 minuta"), dotični je letos pričao da je vršio obdukcije preminulih od korone i došao do...bla...bla...bla... otkrića. Ko završi medicinu i daje ovakve izjave nije ništa drugo nego idiot.

Студија: Имунитет стекло 20,7 становника Србије, највише млади

Пре актуелног и досад најјачег таласа епидемије имунитет на коронавирус стекло је 20,7 одсто становништва Србије, а највише отпорних је међу млађима од 19 година, показују резултати друге Националне студије серопреваленције SARS-CoV-2.

Према тој студији, у коју су Новости имале увид, сваки трећи, или 31,8 одсто у овој старосној групи има ИгГ антитела, односно природно стечени имунитет након што су били заражени.

Од укупне популације у Србији, најзаштићенији су становници Крагујевца, Ужица, Чачка, Ваљева и Шапца.

Резултати студије показују да у овим крајевима скоро сваки пети, односно 23,1 одсто становника има антитела.

Студија је спроведена на репрезентативном узорку од 1.200 домаћинстава, односно укупно 2.500 испитаника.

Налази студије коју је спровео Институт за епидемиологију Медицинског факултета у Београду у сарадњи са Институтом за примену нуклеарне енергије тек треба да буду објављени, а директорка Института проф. Татјана Пекмезовић за Новости је потврдила само да је она завршена и да ће врло брзо бити публикована.

ko su ovi ljudi koji su radili istrazivanje? ovo sve deluje vrlo klimavo.

12 minutes ago, de Sisti said:

kakav iditozam. izgleda da je novi standard da se sve frustracije tokom pandemije iskale na prosveti.

medjutim, da su direktori ljudi sa integritetom, sve bi se to drugacije odvijalo...

Baš klimavo, ništa ja njima ne verujem...

Ali, ako uzmemo da je broj pozitivnih kojim slučajem tačan, prerano je govoriti o zaravnjanju/padu. Em su ovo bile vikend brojke, em mora da prodje  duži period

4 minutes ago, Aleksija said:

jedna jako antipatična osoba koja je inače dugogodišnji direktor instituta za epidemiologiju

6 minutes ago, Aleksija said:

скоро сваки пети, односно 23,1 одсто становника има антитела

Kad sam ja bio veliki, to bi bio skoro svaki četvrti.

Enivej, sve to zvuči, pa onako.. nemoguće.

14 minutes ago, Aleksija said:

Ma kojih 20% od 7 500 000 sa oko hiljadu mrtvih.

Pa onda je ovo tri puta slabije od obicnog gripa :isuse: a ICU zapushen

Ne mogu da verujem sta sve objavljuju

I meni se čini da je skroz preuranjeno pričati o zaravnjavanju a kamoli padu... broj umrlih je tu indikativniji od broja zaraženih koji je predmet statističke manipulacije zbog broja i strukture sprovedenih testova.

Povecanje broja umrlih tek sledi

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moguće da zaista sledi "zaravnjenje", pri tome ne onih jučerašnjih 5 hiljada, nego nekih 5500-6500 i to duže vreme...Sa druge strane mislim da će broj umrlih još neko vreme rasti, kao što kaže steins.

Edited by Milošica

Rasplamsava se; kraj kapaciteta u Beogradu; sutra opet zaseda Krizni štab

Kovid bolnica postaje i klinika za opekotine u Zvečanskoj

Kod ovog teksta je problem kao i sa svim u Srbiji. Što cure informacije. Ako je istraživanje bilo iole zvanično, onda je logično da se rezultati predstave Vladi. Kada se upozna Vlada zakaže se konferencija za novinare, pa se predstave rezultati, pa se odgovori na neka pitanja. Ovako, dostave neke cifre, koje onda neki polupismeni tumače. 

Pre neki dan naslov "Vlasnici pasa češće obolevaju nego vlasnici mačaka". Studija, Španija, 'ajde da vidim, možda je nešto smisleno. Kad ono: istraživač genijalno zaključio na uzorku ispitanih da je to zbog toga što vlasnici mačaka ne izlaze da šetaju ljubimce pa su manje ugroženi kontaktima. Kakvo zajebavanje... ko to istražuje, ko to plaća?

https://nova.rs/magazin/zdravlje/vlasnici-pasa-su-ugrozeniji-od-korone-od-vlasnika-macaka/

Background Picker
Customize Layout